Runde18 Start-Sarpsborg08 Espen Hoff

Start-Sarpsborg 08: 3-4 (3-3)

Start må bokføre årets første hjemmetap etter en uhyre spennende toppkamp

Første omgang ble et spennende fyrverkeri levert av to lag som ville angripe. Men det ble hett rundt ørene på startforsvaret.

Sarpsborg var nemlig drepende effektive i åpningen, og takket være et uvanlig gavmildt startforsvar, ledet de 2-1 etter  bare ti minutters spill.

0-1: (5'): Breive sniker seg fri bak våre spillere og får pirket ballen i mål via Vikstøl.
1-1: (8'): En retur etter en corner ble stusset inn til Matti som scorer.
1-2: (10'): Lunna bokset en retur på et farlig frispark. Ballen kom fri og gikk via tverrligger og ned på streken før Elynoussi fikk pirket den i nettet.

Start samlet seg, men i stedet var det Sarpsborg som nok en gang fikk en gavepakke. En elegant stikker i retning Martin Wiig satte ham alene med ballen mot Lunna. Og frekt nok satte han ballen mellom beina på ham og i mål. Det så ut som om backrekka vår trodde det var off-side.

Resten av omgangen leverte Start meget solid angrepsfotball. Høyt tempo og stor bevegelighet. Og vi fikk lønn for presset.

Etter 28' hadde vi et langt angrep som Hoff avsluttet via et forsvarsbein og i nettet. Fornyet håp og enda mer futt i Start. Det manglet bare nettkjenning.

Den kom like før pause. Hoff løp seg fri på høyre og la inn bak Sarpsborgforsvaret. Motsatt kom Børufsen på løp, og han fikk smelt ballen opp i nettaket.

Dermed 3-3 til pause etter at vi hadde hatt Sarpsborg i kne det siste kvarteret.

Vi gikk til andre omgang med fornyet tro på seier.

Men ti minutter ut i andre omgang glapp det på ny i markeringene bak hos Start. Jusufi fikk god tid til å slå et innlegg fra høyre på 20 meters hold inn i boksen. Han timet innlegget godt med Martin Wiig. Wiig fikk nemlig stå helt udekket på femmeter og headet tilbake i nettet bak Lunna.

Etter denne scoringen, virket det mer og mer som om Sarpsborg kontrollerte kampen. Vi ble liggende å vente på dem mer enn vi gikk i strupen på dem i perioder.

Men sjanser til å utligne fikk vi. Feitest var vel skuddsjansen til Hoff etter 57' som traff utsiden av krysset. Et teknisk godt utført feilvendt skudd som ble presset bakover.

Det var noen tvilsomme nedrivinger i Sarpsborgs boks, uten at dommer Tennøy reagerte. Matti blant andre. Trøya hans stod som et seil i en nedriving.
Men dommeren skal ikke ha noen skyld i at Start tapte i ettermiddag. Det skyldes i hovedsak et uvant gavmildt forsvar.

At det var en tøff kamp, tyder vel kanskje Sarpsborgs fire og Starts tre gule kort på.

Det ble ikke flere mål, selv om Start dyttet frem alt de hadde i sluttminuttene. Dermed må Start bokføre årets første tap på hjemmebane.

Start viste til tider god angrepsfotball, selv om en har enda litt til å gå på når det gjelder gjennombruddskraft direkte på mål. Men bakover ble det for gavmildt i dag.

Glenn Andersen fikk sit tredje gule for sesongen, og må dermed stå over mot Strømmen. Avstanden til jagende Sarpsborg på tabellen er skrumpet til tre poeng.

Dette var Lund Hansens siste kamp for Start, og vi ønsker ham lykke til med tilværelsen i Rosenborg