Runde17 Ullkisa Start 3

Ull/Kisa -Start: 0-3 (0-1)

Bunnsolid og godt gjennomført bortekamp skaffet tre nye poeng

Start gjennomførte en særdeles solid bortekamp. De tok initiativet fra avspark og beholdt det nesten hele kampen gjennom.

Ullensaker/Kisa spilte som forventet meget trangt med mange mann bak ballen. Start presset på for å finne åpninger, og lyktes etter 16 minutter.

Strømstad servet et utoverskrudd frispark inn i boksen. Perfekt slått, og bakfra kom Glenn Andersen som ei kule og headet presist og hardt i nettet. Dette satte Kisa mer under press.

Etter drøye halvtimen har Kristjansson en kanonsjanse. Strømstad servet inn en corner, og Kristjansson snekk seg inn på lengste og fikk urent treff på ballen.

Fem minutter etter er Asante forbi Kisas gode keeper Arnold Otieno. Men kippen triller sakte og Andresen løper oppp ballen.

Andre omgang ble mer aktiv.

Etter 56 minutter kom Start seg til artige sjanser. Veggspill og ping-pong i Kisa-boksen endte med corner.

En retur på Strømstads corner havnet ute på 16-meteren, og en stikker inn på Kisas femmeter havnet hos Mathisen. Med ryggen mot mål hælet han ballen hardt i nettet. Og serverte et bredt glis etter scoringen.

Med ryggen mot mål hælet Mathisen ballen hardt i nettet. Og serverte et bredt glis etter scoringen.

Etter 73 minutter fikk lynvingen Asante omsider hull på byllen. Innbytter Oladapo serverte til Asante. Han dro seg inn på tvers og avsluttet med et skudd. Ballen snek seg inn bak meget solide Otieno i Kisa-målet. Dermed 3-0 til Start og total kontroll på kampen.

Kisas eneste angrepsvåpen var Kim Holmens saltoinnkast, men vi var våkne i forsvar og duellerte bra. Solid og våkent!

Gummi kom seg også til et par sjanser, men det ble med de tre målene.  En seier som altså fort kunne vært enda større.

Positivt sett fra vår side, var at Start fremsto mer likt slik de spiller på fort Sør Arena. Tok kommandoen og beholdt den kampen gjennom.

Strømstad gjør mye bra og kreativt på midten. Målfarlig er han også. Han klemte til på et distanseskudd tidlig i første omgang med retning vinkelen. Owello hadde et lignende skudd i andre. Begge skuddene ble reddet av en god Otieno.

Matti på topp var mer anonym i dag, og Hoff trenger kamptrening etter sitt lange skadefravær. Lunna stod som valig solid. Han er disponibel i en kamp til.

Vi økte en anelse på luken til forfølgerne på tabellen. Seks poengs forsprang. Og neste søndag møter vi nummer to på tabellen, Sarpsborg 08.

Gratulerer med en solid og godt gjennomført seier!