Start-Alta: 4-0 (1-0)

Tidvis glitrende spill av Start sikret storseier og fortsatt tabelltopp

Start fosset over Alta fra begynnelse til slutt.
Kampforløpet ble som forventet i åpningen. Alta lå bakpå og Start presset.
Vi hadde flere gode angrep, og bevegelsene satt betraktelig bedre enn i forrige kamp.
Etter 15 minutter fikk vi hull på byllen:
Vi fikk to cornere på rad, og på den andre tok vi en kort variant som lyktes. Ballen ble slått inn på femmeter, og der stod veteran Andersen og bredsidet ballen i nettet.

Alta kom mer fremover etter dette, men Start kontrollerte det de kom med. Kun ved et par anledninger var de frempå, men det ble med halvsjanser til de langvegsfarende gjestene.

Selv om kampen åpnet seg noe, slet vi i perioder med å utnytte dette i gode overganger i første omgang. Men vi kom likevel til sjanser. Nouri, som var meget aktiv på høyreflanken, kom seg fri på skrått hold og avsluttet med skudd. Ballen strøk tverrliggeren over lengste kryss. Den så vi i mål.

Andre omgang ble målrik og Start hevet spillet-
Etter 53 minutter fosset vi frem og inn i boksen til Alta. Matti ble felt bakfra, og dommeren pekte på straffemerket.
Matti tok straffen selv, og scoret. Skuddet ikke var spesielt hardt og keeper var etter det, men ballen smatt inn.

Kvarteret etter kom nok et glitrende angrep. Godt trekantspill, og det endte med at Asante la inn 45 fra dødlinja . Der møtte Matti ballen og bredsidet inn 3-0. Et kunstverk av et angrep.

Vi hadde flere feite sjanser til å øke ledelsen. Børufsen hadde et par sjanser, men begge strøk utsiden av stolpen.

Først på overtid smalt det igjen. En lang crosser fra venstre mot høyre nådde Hoff. Han dro seg fri i posisjon av skjøt fra skrått hold. Ballen smatt inn i lengste kryss, og han fastsatte dermed sluttresultatet til 4-0. Det smaker det fugl av.

Start var solide bak, og solide fremover. Overgangene og bevegelsene stemte bedre. Start hadde dette oppgjøret under full kontroll. På Sør Arena har vi nå en temmelig solid statistikk:
22-2 i målscore etter 6 kamper er rimelig imponerende.

Flere av unguttene fikk også slippe til i dag med forhåpentligvis gode opplevelser. Tronstad, Dreshaj og Dahlum. Og Hoff er endelig tilbake på banen.

Med de andre resultatene i avdelingen, topper Start fortsatt, men har fått en luke bakover til utfordrerne

Neste match er kommende søndag. 22. juli borte mot Tromsdalen.