espen søgård jubler

Sarpsborg 08-Start: 4-4 (0-2)

Start ledet med tre mål undervegs og hadde alle poengene i lomma til kampuret viste 93 minutter.

Seriepremieren ble akkurat så spennende som enkelte hadde snakket om.

Men kampen åpnet med upresist og litt nølende spill fra begge lag. Sarpsborg var mest presise i banespillet, men kjørte seg fast i et kompakt Start-lag på siste tredel. Start var upresise i fremspillene sine bakfra, men var desidert farligst foran mål.

Asante fikk godt med rom på sin høyreflanke, og han utnyttet det for alt det var verdt. Han kom til en serie innlegg til medspillerne.

Det så lenge lyst ut. Espen Søgård headet Start i ledelsen allerede etter syv minutter. Et flott hodestøt i næmeste kryss. Og den karen er ikke bortskjemt med scoringer.
Etter 31 minutter doblet Start ledelsen. Asante vippet inn til Vilhjalmsson som stusset ballen i mål. Pent mål dette også.

Da samme Vilhjalmsson tre minutter ut i andre omgang smelte inn Starts tredje mål, trodde alle kampen var sluttkjørt for vertene. Men slik skulle det ikke gå. Kampen tok skikkelig fyr:

Først reduserte Sarpsborg ved Martin Wiig etter 50 minutter , og samme mann reduserte til 2-3 fire minutter etter.
Sarpsborg fikk skikkelig blod på tann.
Start svarte med å øke ledelsen etter 56'. En herlig perle fra Owello. Hoff la skrått ut på en corner, og Owello drylte til kontant i nettet. Kandidat til årets mål.
Kanonaden endte med Solbergs redusering til 3-4 etter 58 minutter. Fem scoringer på 10 minutter er ikke hverdagskost!
Sarpsborgs snuoperasjon skyldtes blant annet et par vellykkede bytter. Først inn kom Solberg, og 10 minutter senere Hoås.
De uroet Starts forsvar, var bevegelige, tøffe og på hugget.

Spillet åpnet seg, og det ble fartsfylt og livlig og tildels hardt resten av omgangen. Men flere mål ble det ikke før på overtid.

Helgerud la til seks minutter, og på det tidspunktet ledet altså Start med ett mål.
En ny innbytter, Divanovic, fikk relativt upresset smelle inn utligningen til 4-4 tre minutter på overtid.
Etter 95' trodde et øyeblikk alle at samtlige poeng skulle gå til vertene da Hoås tok en "Guds hånd". Heldigvis så Helgerud dette. Samme Hoås brukte også armen mot kjeven til Johhny Kristiansen i en duell. Langt over grensen.

Der Start prøvde å ri inn ledelsen, kjempet Sarpsborg offensivt. De gamblet og vant ett poeng på det. Start tapte to.

Hjemmepremieren førstkommende søndag (15. april) er mot enda et lag som har tatt mål av seg til å kjempe om opprykk: HamKam. Kampstart her er klokken 1800

Stadion: Viking Stadion