Mjøndalen-Start: 3-0 (1-0)

Start må bokføre sesongens første tap. Og det var ikke ufortjent

Vi var høyt oppe etter Notoddenkampen og skulle bare feie Mjøndalen av banen.
Slik gikk det definitivt ikke.

Vertene gikk opp i ledelse allerede etter tre minutter spilt. Ukonsentrert bak, og en real kalddusj.
Vi så ut til å brette opp ermene og gi gass, og dominerte hele resten av omgangen totalt i banespill. Men vi fant ikke åpningene, og kjørte oss fast på vertenes 16-meter. Vi skapte svært lite på mål.

Mjøndalen lå tett og gjorde det svært trangt for Start. Det ble stanging i en bastant mur. Vi klarte ikke å få opp tempoet i ballspillet, og dermed stod det 1-0 til pause.

Vi var relativt rolige likevel, for banespillet var såpass dominant at det bare var et sprørsmål om tid før det løsnet.
I stedet ga Mjøndalen gass i andre omgang og presset Start i alle lagdeler. Vi begynte å tape duellene, og Mjøndalen var virkelig effektive. Overgangsspillet vårt ble helt kneblet.

10 minutter ut i omgangen fikk de straffe, og Ingebretsen økte ledelsen til 2-0.
Start prøvde og prøvde, men kjørte seg fast.
Mjelde prøvde en del bytter for å bryte opp det negative mønsteret. .Han tok ut Tveit og dyttet Mathisen frem. Nouri overtok backplassen. Dette grepet ga ikke resultater. Kvarteret før slutt byttet han Søgård og Madsen mot Tronstad og Aas. Dette ga heller ikke resultater. Mjøndalen matchet alt det Start kom med.

Nakkeskuddet kom få minutter før slutt: Idris ble spilt fri på 20 meter og skjøt et velplassert skudd inn under Lund Hansen.

Vi må bare berømm Mjøndalen for en godt taktisk gjennomført kamp.

Sesongens første tap er herved bokført. Et klart varsko om at man må være på topp uansett hvem man spiller mot. Kampforløpet i første omgang burde vi være forberedt på. En motstander som tetter igjen. Men i andre omgang, der motstanderen hever seg og går i duell med kraft og innsats skal være mulig å spille ut slik vi gjorde mot Notodden. I dag ble det mer kaving enn godt spill.

Neste ut er serieleder Bødø-Glimt på Sør Arena 2. pinsedag. Mandag 28. mai.