Start - Viking : 4 - 4 (2 - 2)

Nok en gang satt Start med tre poeng i lomma da 10 minutter gjenstod. Etter å ha spilt strålende og gått fra 0-2 til 4-2, var det bare å sikre inn til full pott. Det var ikke Viking med på. De fortsatte å spille fotball, og så glipper det for Start. Igjen. Vi taper to poeng. Viking vant ett. Det er som om en forbannelse hviler over Start-mannskapet i sluttfasen av kampene.

"Og så kjæm det je itte kainn!"
Dette var en thriller av en kamp. Den inneholdt dramatikk så det holdt. Høyt tempo, godt spill og tekniske lekkerbiskener. Og åtte mål, hvorav tre på straffe.
Det var som om man ante noe av susen fra det gamle "gode" sørvest-derbyet. Oddsen forventet i utgangspunktet rimelig lett match for medaljekandidat Viking mot nedrykksdømte Start. Slik skulle det ikke gå.Start åpnet kampen best. De presset høyt og freidig, og kom til mange fine sjanser i åpningsminuttene. Uten uttelling. Stian Ohr, banens beste i dag, førte an på høyresiden i fine kombinasjoner med Kloster bakfra, og serverte flere fine innlegg mot Nyan og Ottoson sentralt, og Ellingsen som fulgte fint opp på venstre side. Viking hadde ikke en eneste sjanse før i det 12. minutt. Rickardur Dadason la en pasning mot Erik Nevland i feltet. Nevland får hodet først på ballen, og den dalte inn utenfor Rune Nilssens rekkevidde. Nedtur. Vi ante uråd.
Bedre ble det ikke få minutter etter da dommer Øvrebø blåste straffe. Han mente Nilssen felte Nevland. Uforståelig sett fra tribunen. Dadason scoret sikkert fra straffemerket etter 16'. Skulle det ikke gå denne gangen heller? Vi fryktet en real skrell.
Men Rocambole var ikke død. Start og Stian Ohr fortsatte sine raid på høyresiden, og ett av innleggene mot Ellingsen/Ottoson i Vikings felt ble stoppet av en Vikinghånd. Øvrebø pekte på nytt på straffemerket, og Sven Kloster banker inn redusering etter 19'.

I denne perioden bølget spillet fra 16-meter til 16-meter med høyt tempo og sjanser til begge lag. Meget spennende periode med godt spill fra begge lag. Hør bare:
32 min: Start hadde en kjempesjanse da Ohr nok en gang la inn. Ellingsen og Ottoson i kø for å score. Ingen av dem treffer. Ohr brillierer på høyresiden.
33 min: Ottoson helt alene mot Lars Gaute Bø. Klarte ikke å styre ballen forbi. Spillet svingte veldig. 35 min: Alle unntatt Rune Nilssen i Vikings 16-meter. Rett etter var Viking oppe. Så kontret Ohr, kjørte et flott soloraid og ble til slutt felt etter et dribleraid inne i Vikings 16-meter. Straffe. Kloster scoret igjen sikkert. Utligning og fornyet håp.
Omgangen endte uavgjort, men Start burde ledet etter spill og sjanser.

Andre omgang var kun 25 sekunder gammel da kampens store profil Stian Ohr fikk ballen på 16 meteren og smelte den utagbart inn bak Lars Gaute Bø. 3-2 til Start. En pang åpning på andre omgang. Håpet steg.
Det neste kvarteret skjer det ikke så mye. Start klarerte og hadde rimelig god kontroll. De trakk seg litt tilbake og pustet ut. Viking presset, men kom bare midtvegs frem på Starts banehalvdel. Etter 65' kjørte Start en kontring via Ohr, og Lee og Nyan følger fint med i midten. Stian fyrte av, og Bø ga retur. I tumultene klarte Lee Robertson å dytte ballen over streken. Start hadde plutselig to-måls ledelse!
Den kritiske fasen. Viking presset på for å redusere, mens Start ubevisst rygget for å tette igjen bakover. Slitne i hodet. 10 minutter igjen. Angsten for redusering. Angsten for å ikke vinne. Dette MÅ vi klare ! Guttene prøvde å utnytte at Viking presset høyt ved å sette fart på kontringer. Det lykkes nesten, men Lars Gaute Bø stod godt bakerst hos Viking, og futten i Start-beina var vekk. Det ble bare nesten.
I det 83. minutt kom vendepunktet. Vikings Erik Nevland fikk stå alene og motta et innlegg som han satte inn bak Rune Nilssen. Redusering til 4-3. Skrekkvisjonene fra tidligere kamper meldte seg med full tyngde. På benken. På banen. På tribunen.
Etter 89 minutter ble angstprofetiene til virkelighet. Rikhardur Dadason fikk æren av sette inn Vikings 4. mål med hodet etter innlegg fra venstre.

Jan Halvor var fortvilet og forbannet. Sparket i reklameskilt og gjemte til slutt hodet i armene. Fullstendig utslått.
Ett poeng mot Viking skulle vært bra, men som så mange ganger før denne sesongen var avstanden frem til 3 poeng så veldig liten. I dag tapte vi to poeng som kunne ha holdt håpet om fornyet kontrakt i live.
Det var mange i Start og på tribunene som ristet stille på hodet etter kampen i dag. "The point of no return" nærmer seg faretruende.