Imponerte etter fem måneder ute

Isaac Twum har hatt noen tøffe måneder etter at en ankelskade satte ham på sidelinjen i over fem måneder. Mot Stabæk i går var han kanskje Starts aller beste spiller. Foto: NTB scanpix

- Det var ingen enkel kamp, men jeg synes jeg gjorde en god kamp, sier en beskjeden Twum dagen etter at Start spilte 0-0 mot Stabæk.

På tross av skuffelsen over at vi ikke klarte å omsette noen av de mange målsjansene i mål, så var det mange som gledet seg over å se Isaac Twum tilbake på sitt beste. Midtbanemannen fra Ghana dekket store rom på midtbanen, trykket til å duellene og var kreativ og trygg med ballen.

- I den rollen må du være motoren i laget, du kan på også diktere hvordan laget spiller. Du må være effektiv. Det gikk bra i denne kampen.

isaac twum
Twum smiler bredt over å endelig være tilbake på banen for Start. Foto: Ole G. Sørensen/ikstart.no

Joey Hardarson var strålende fornøyd med Twums innsats, spesielt med tanke på hvor lenge han har vært ute med skade.

I vår uhøytidelige kåring av Dagens beste Start-spiller på Facebook stakk han også av med flest stemmer. Selv er Twum mest fornøyd med å være tilbake på banen igjen.

- Det føles veldig godt. Det har vært lang tid ute, der jeg har måtte se på fra tribunen. Det er deilig å være tilbake på banen, sier han.

Han ble skadet i treningskampen mot Mjøndalen 31. januar, og det skulle ta flere måneder før han var tilbake i full trening. Det tok fem og en halv måned før han var tilbake på baneni kamp, i hjemmekampen mot Rosenborg 16. juli. Da kom han inn for en skadet Afeez Aremu, og den jobben har han fortsatt å gjøre i de to siste kampene.


- Nytter ikke grave seg ned

Twum, som har kone og to barn i hjemlandet Ghana, forteller at det har vært tøft å gå skadet så lenge.

- Takket være Corona så gikk jeg ikke glipp av så veldig mye, så det er var bra for meg. Men det har vært tøft, spesielt når jeg ikke har familien rundt meg. Men sånn er det, sier han.

- Jeg har aldri vært skadet så lenge tidligere. Det er ikke lett, men man må bare holde hodet oppe og stå på. Det nytter ikke å grave seg ned. Det å se andre lagkamerater som har vært skadet komme tilbake har også vært motiverende.

Nå ser han frem til de siste 20 kampene av Eliteserie-sesongen, og han har stor tro på at poengfangsten vil ta seg opp fremover.

- Vi har vært ganske gode de siste kampene, men vi må bare fortsette å jobbe hardt for å utvikle oss videre. Nå handler det om å score flere mål. Det vil ikke skje over natta, men steg for steg så vil vi bli bedre.

Neste mulighet for Twum & Co er borte mot Aalesunds FK onsdag, før Mjøndalen kommer til Sparebanken Sør Arena søndag.

Annonse fra Eliteserien: