- Veldig fin gjennomføring

Start vant dagens treningskamp mot Jerv etter to mål av Aron Sigurdarson. Arkivfoto

Kampen ble spilt på Levermyr i Grimstad i strålende solskinn. Start stilte med toppet mannskap, men uten A-lagsspillere på benken.

Der satt engelske Alfie Beestin, en engelskmann som har trent med klubben de siste dagene. Lars Fanebust (Start 2) og Bjørn Dirdal (unggutt fra Viking som trener med Start 2) var også med, og begge kom innpå.

Men det var Aron Sigurdarson, Starts store spiller så langt i sesongen, som avgjorde kampen. To ganger var han frempå og satte ballen forbi tidligere lagkamerat Benjamin Boujar i Jerv-målet.

Først etter fine kombinasjoner mellom ham, Beestin og Floki Finnbogason, før Aron satte ballen i mål. Så ble han spilt alene igjennom i andre omgang, og scoret sikkert.

Hjemmelaget hadde noen ok muligheter de også, men alt i alt hadde Start-laget rimelig god kontroll i varmen.

Tidligere Start-spiller Espen Knudsen fikk også marsjordre rundt midtveis i andre omgang, etter å ha slengt noen ufine gloser i retning dommer Marius Lien.

 

Fornøyd Joey

Start-trener Joey Hardarson var godt fornøyd med det han fikk se av sine gutter.

- Alt i alt var det en god gjennomkjøring, og vi fikk en del ut av kampen. Vi hadde fokus på defensiv struktur, og der synes jeg vi lykkes med mye av det vi ville få frem. Både i høyt og lavt press hadde vi ganske bra struktur. I tillegg hadde vi noen gode spillesekvenser innimellom, sier Hardarson.

Foruten at Afeez Aremu måtte ut med et kutt i hodet så kom alle spillerne fra det uten skader. Aremus skade gjorde at Alfie Beestin fikk spille 70 minutter. Nigerianeren er trolig tilbake igjen til kampen mot Ham Kam neste helg.

- Alfie kom inn tidligere enn planlagt, og han gjorde en god figur. Han spilte først i en 10er-rolle, og han viste at det er en spiller med gode ferdigheter, han er klok og har et godt blikk for spillet. Han har litt å gå på fysisk, og det er ikke så rart ettersom han ikke har spilt kamp på en liten stund. Han var positiv, så han blir med å trener litt fremover håper vi.

I andre omgang spilte han sentralt på midten, da Erlend Segberg gikk ut. Segberg har slitt litt med kneet i det siste og det var derfor planlagt at han kun skulle spille en omgang.

Om sin landsmann Aron Sigurdarson har Hardarson ikke overraskende mange lovord.

Konkurranse: Har du like god ballkontroll som Aron?

- Aron fortsetter i samme spor,  det var to klassemål fra ham. Han lykkes med mye annet også, så formen hans fortsetter, sier han.

Hva blir fokus nå frem mot HamKam-kampen?

- Vi ønsker å bygge videre på vårt høye press, at vi er hissige i gjenvinningspress, og ennå  mer tydelig på når vi presser høyt og når vi presser lavt. Så er det en del positivt offensivt, men der må vi bare terpe videre.

 

 

Kampfakta:

Jerv – Start 0-2

 

Treningskamp, Levermyr Stadion

Mål Start: Aron Sigurdarson (29, 80)

Rødt kort: Espen Knudsen, Jerv

Starts lag: Jonas Deumeland – Eirik Wichne, Joackim Jørgensen, Espen Hammer Berger, Henrik Robstad – Afeez Aremu (Alfie Beestin fra 20), Erlend Segberg – Kasper Skaanes, Tobias Christensen, Aron Sigurdarson – Kristjan Floki Finnbogason.

Bjørn Dirdal og Lars Fanebust fikk også spilletid.

Annonse fra Eliteserien: