Joey fortsetter som hovedtrener

Start er enige med Joey Hardarson om at han fortsetter som hovedtrener ut 2019-sesongen. Mattias Andersson fortsetter også som assistenttrener.

Annonse:

Hardarson overtok hovedtreneransvaret da Kjetil Rekdal forlot Start etter første serierunde denne sesongen. 

- Vi har brukt tid på denne prosessen og konkludert med at vi mener den beste løsningen er å la Joey og resten av teamet få jobbe videre med det de har satt i gang. Vi har sett en positiv utvikling spillemessig etter det som ble en veldig utfordrende start på sesongen, sier Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start.

Han forteller at islendingen er en person som er respektert av alle i klubben og en trener som ønsker å utvikle et lag som spiller en attraktiv form for fotball.

- Joey kjenner klubben godt og har vist stor lojalitet under det som har vært en utfordrende periode for klubben. Han har stor arbeidskapasitet, han er virkelig dedikert og han jobber systematisk med å utvikle både laget og enkeltspillere, sier Karlsen.

- I samråd med Joey har vi blitt enige om at han fortsetter ut sesongen, og så vil vi sette oss ned å se på veien videre da.

 

Spennende høst

runde06-zjoey2
Joey jubler etter seieren mot Vålerenga i 2007. Foto: NTB scanpix

Joey Hardarson spilte i Start fra 2004 til 2008, før turen gikk noen kilometer vest, til Flekkerøy.

Etter noen år som trener  og spiller i Fløy, og en persiode som trener i toppserien på Island, returnerte han til Start i 2017. Først i rollen som spiller- og trenerutvikler, før han ble en del av trenerapparatet rundt a-laget i 2018-sesongen.

Hardarson ser frem til ta fatt andre halvdel av sesongen som hovedtrener.

- Det er greit å få det avklart, nå kan vi kanskje spisse fokuset ennå mer og slippe å tenke på hva som eventuelt skal skje. Vi skal gjøre alt vi kan for å prestere best mulig, sier Hardarson.

Sesongens mål er å rykke opp igjen til eliteserien, og selv om Aalesund og Sandefjord har fått noen poengs luke så lever opprykksdrømmen i beste velgående.

- Vi går for målet vårt om å rykke opp, vi ser lyst på det. Vi har noen utfordringer med noen langtidsskader, men nå handler det om å få en best mulig tropp klar til høsten og den fighten som venter oss, sier Joey.

42-åringen har ledet laget i 11 seriekamper, noe som har gitt 22 poeng.

- To poeng i snitt bør normalt holde til opprykk. Men vi ligger litt bak og det betyr at vi må hente inn noen poeng. Prestasjonene, med unntak av noen svake perioder som har kostet oss poeng, har vist ok fremgang. Vi har et ok grunnspill, og vi scorer en del mål mot både etablert forsvar og på kontringer. Men vi må bli bedre på dødball. Og så må vi luke vekk dårlige perioder som vi viste mot Notodden og Kongsvinger, de kostet oss poeng, sier Hardarson.

Han leder Start-troppen i trening i ettermiddag kl. 17.00, etter at spillerne har hatt en drøy uke fri fra fellestreninger.

Annonse fra Obos-ligaen: