Kasper fra Søm klar for FIFA-laget

Start er i ferd med å etablere et E-sport-lag som skal bære den gule og svarte drakta i spill-verdenen. 17 år gamle Kasper Hornnes fra Søm signerte i dag for Start.

Onsdag ble det klart Georg Sautoglu ble den første spilleren på Starts nystartede E-sport-lag som skal konkurrere i FIFA på Playstation.

I dag følger en ny sprek ung gutt etter.


Kasper Hornnes er en del av en sterk Randesund-generasjon som ble kretsmestere i 2018. Flere av lagkameratene gikk til Start i vinter.

Selv spiller Kasper nå for RIL, og har i vinter fått prøve seg på seniorlaget.

Han har fortsatt ambisjoner på fotballbanen, men hans evner med playstationkotrollene har gjort at Start nå signerer han til vårt nye E-sport-lag.

- Det er veldig spennende, dette er noe helt nytt. Jeg gleder meg veldig, sier Kasper, som til daglig er elev ved toppidrettslinjen på Kristiansand Katedralskole Gimle.

IMG_6800
Kasper Hornnes

Topp 10

Det var Georg Sautoglu som håndplukket Kasper som sin lagkamerat. De to kristiansanderne er begge rangert blant de ti beste FIFA-spillerne i Norge på Ultimate Team-rankingen. Nå skal de representere Start i FIFA-turneringer fremover, og de vil også bli synlige i forbindelse med Starts hjemmekamper på Sparebanken Sør Arena.

- Vi kommer til å lage en spillelounge på Sparebanken Sør Arena der de som vil kan spille før og etter kampene. Vi kommer til å arrangere turneringer også. Der vil både Georg og Kasper være med, og kanskje også noen av Start-spillerne, sier Frode Fagerli, styremedlem og eier i Start En Drøm AS.

- E-sport vokser i voldsom fart, og vi vet det finnes planer for å starte FIFA-serier også i Norge. Vi ønsker derfor å etablere et lag slik at vi kan være med når det skjer, sier Fagerli.

 

- Viktig med fokus

Kasper forteller at han spiller mest FIFA i helgene. I ukedagene «prøver han å få tid til å spille noen timer», men med treninger med Randesund tre-fire dager i uka, og skolearbeid, så blir det ikke så mye tid til det.

- Men jeg prøver å spille litt, det er viktig å holde det ved like. Så blir det ofte turneringer i helgene. Da spiller vi 30 kamper på 10-15 minutter, så da blir det noen timer med spilling, sier han.

Hva er hemmeligheten for å lykkes?

– I slike turneringer er det viktig å holde fokus, og drikke vann og spise slik at man ikke blir sliten og ufokusert.

Hva betyr det å bli en del av Starts E-sport-lag?

- Det gir selvtillit, og det er viktig også i spill. Så tilrettelegger de for meg og det gjør det lettere å satse, sier han, 

Han beskriver seg selv som FIFA-spiller som uforutsigbar, offensiv og effektiv foran mål. Som fotballspiller er han en spillende midtstopper.

- Så jeg er en litt annen type på FIFA, sier han og smiler.

Kasper og Georg gjestet FredagsLIVE-sendingen vår på Facebook i dag. Den ser du her.

Sponsor ?

Start er nå på jakt etter sponsorer som ønsker å profilere seg gjennom klubbens E-sport-satsing. Ønsker du å pryde drakten Georg bruker når han konkurrerer så kan du ta kontakt med kommersiell leder Arne Simonsen på e-post: arne@ikstart.no

- E-sport er et nytt og spennende marked der du har en unik mulighet til å nå ut til et ungt publikum. Vi håper både eksisterende og eventuelt nye samarbeidspartnere har lyst til å være med på klubbens nye satsing, sier Simonsen.

Annonse fra Eliteserien: