- Utrolig bra arbeid

Ordførerkandidat Jan Oddvar Skisland ble veldig imponert over arbeidet som gjøres i Starts gatelag da han besøkte en trening denne uken.

- Jeg synes dette er utrolig bra arbeid, og jeg har kjempetro på å bruke fysisk aktivitet og fotball i rehabilitering for folk som har vært i vanskelige situasjoner. For å hjelpe dem tilbake til et "vanlig" liv igjen. Både det sosiale og det fysiske de får gjennom et slikt tiltak er veldig bra, det er mye viktigere enn de fleste tror, sier Jan Oddvar Skisland, som er Arbeiderpartiets (AP)ordførerkandidat i Kristiansand i høst.

Det var en av spillerne på gatelaget som plukket opp at Skisland ønsket å besøke slike typer tiltak i Kristiansand, og dermed ble han invitert. Skisland fikk høre om hvordan det jobbes med gatefotballen i Start, og han hadde også med seg fotballskoene slik han fikk svettet litt.

- Det var gøy å være med å spille, jeg henger med i bedriftsfotballen ennå så formen er helt ok, sier Skisland og ler.

Skisland, som var administrerende direktør i Start i 2008 og 2009, tror det er viktig for Start at klubben tar samfunnsvar gjennom blant annet gatefotball-tilbudet. Tilbudet er rettet mot personer som sliter med rus- eller psykiske utfordringer.

- Det at Start viser samfunnsansvar og engasjement tror jeg viktig for klubbens identitet, og for omdømmet. Fotball er mer enn bare A-lagets kamper.

Hva tar du med deg tilbake etter besøket?

- Jeg ser at dette er et tiltak som fungerer og som jeg håper fortsetter. Så forstår jeg at Start og Fotballstiftelsen (stiftelsen som står bak gatefotballen i Norge) er opptatt av å styrke samarbeidet med kommunen og NAV, for å kunne bygge dette videre. Og jeg skal i alle fall bidra med det jeg kan for at kommunen skal følge opp dette, uavhengig av hvordan valget går, sier Skisland.

 

Gøy med besøk

Per Erik Andersen, trener og leder for gatefotballaget i Start, synes det var gøy at Skisland ønsket å se hvordan de jobber.

- Vi synes det var veldig flott å få besøk. Det er fint å synliggjøre det gode arbeidet vi gjør, for vi ønsker gjerne at kommunen blir sterkere engasjert. Hovedmålet vårt er å få folk ut av rus og inn i samfunnet igjen, og vi har flere gode eksempler på personer som har klart det gjennom gatefotballen. Det fortalte vi Jan Oddvar om, og så snakket også litt om jobbtreningen vi gir dem i klubben, sier Per Erik.

En av spillerne er blant annet med som assistent til materialforvalter Rune Hægeland et par dager i uken, fordi han savnet noe å gjøre på dagtid.

- Vi vil gjerne vinne kamper når vi spiller, men hovedmålet er å få disse personene på rett kjøl igjen. Det er viktig å få frem, sier Andersen.

 

IMG_0774
Skisland viste frem sine ballkunster på Sparebanken Sør Arena i går.

 

Annonse fra Eliteserien: