Sandefjord - Start 4-1

Det ble en tung kveld i Sandefjord. (Foto: NTB scanpix)

Søndag kveld var det klart for en viktig oppgjør i bunnstriden da Start tok turen til Vestfold for å møte Sandefjord.

Etter 1-3-tap hjemme mot Molde og 1-2-tap i cup-semifinalen mot Rosenborg på Lerkendal på torsdag denne uken, skal Start altså forsøke å slå tilbake.

Flere av spillerne som startet på benken torsdag er tilbake i elleveren i dagens kamp. I tillegg er Damion Lowe og Afeez Aremu tilbake fra karantene fra forrige seriekamp.

Ettersom Kristiansund slo Stabæk på Nadderud lørdag kveld, kan Start være sikret å unngå direkte nedrykk med seier i denne kampen.

Starts lag (1-3-4-3):

Jonas Deumeland - Espen Hammer Berger (Bringaker fra 79), Damion Lowe, Simon Larsen,  - Eirik Wichne (Robstad fra 39), Afeez Aremu, Erlend Segberg (K), Elliot Käck - Herolind Shala, Adeleke Akinyemi, Tobias Christensen (Sandberg fra 69).

Innbyttere: Håkon Opdal, Henrik Robstad, Kasper Skaanes, Niklas Sandberg, Adnan Hadzic, Mathias Bringaker, Ibrahim Arafat Mensah.

Sandefjord (4-2-3-1):

Eirik Holmen Johansen, Christer Reppegård Hansen, Lars Grorud (Mjelde fra 75), Marius Høibråten, Stian Ringstad (Gibson fra 88), Emil Palsson (Kurtovic fra 62), Enric Valles, Håvard Storbæk, Pau Morer, Rufo, Pontus Engblom.

Innbyttere: Jacob Storevik, Mohamed Ofkir, Erik Nævdal Mjelde, William Albin Kurtovic, Victor Demba Bindia, Ole Breistøl, George Nuah Gibson

• Pause: 3-1

• Eliteserien, runde 28

• Komplett Arena

• Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding, TIL

• Gult kort: Simon Larsen (31), Erlend Segberg (45), Niklas Sandberg (88), Start, Stian Ringstad (29), Emil Palsson (49), Pau Morer (61), Sandefjord

• Rødt kort: Ingen.

• Mål: 1-0 Stian Ringstad (7), 1-1 Damion Lowe (20), 2-1 Rufo (23), 3-1 Lars Grorud (45), 4-1 Pau Morer (90)

• Tilskuere: 2.505

Kampen er igang.

4. min: Sandefjord får kampens første corner, som Deumeland får bokset ut. Start kontrer og får sin første corner i kampen. Den får Sandefjord klarert.

7. min: 1-0 til Sandefjord. Blir slått inn fra høyre, og der kommer Stian Ringstad på løp og setter ballen i mål.

11. min: Start vinner en ball på midtbanen, og Christensen får gitt til Akinyemi som setter ballen like til side for mål fra skrått hold.

20. min: 1-1 Damion Lowe stanger inn utligningen etter corner!

23. min: 2-1 til Sandefjord. Rufo får ballen i feltet og sender hjemmelaget i ledelsen.

29. min: Sandefjords Ringstad runder seg først flere Start-spillere før han tilsynelatende blir felt. Dommer Hagenes belønner han med gult kort for filming.

31. min: Simon Larsen er for hard med en Sandefjord-spiller og får det gule kortet.

32. min: Rufo spilles fri og er nære ved å sette inn 3-1 til Sandefjord. Deumeland er derimot ute og redder.

35. min: Damion Lowe blir liggende i eget felt etter en duell med en Sandefjord-spiller. Etter en tur på sidelinjen er han tilbake på banen igjen.

39. min: Bytte Start: Wichne ut - Robstad inn.

45. min: Erlend Segberg river ned en Sandefjord-spiller og blir belønnet med det gule kortet.

45. min: 3-1 Lars Grorud øker ledelsen for Sandefjord på det påfølgende frisparket.

45. min: Minimum tre min. tillegg

45. min: Damion Lowe blir igjen liggende i feltet etter scoringen og må en tur på sidelinjen.

Pause.

En tung 1. omgang er over hvor Start har slitt voldsomt.

2. omgang

46. min: Start har allerede vært ute på banen i noen minutter før laget kan sparke igang den andre omgangen.

48. min: Akinyemi kommer seg til en brukbar mulighet som ender med corner. På hjørnesparket får Sandefjord frispark.

49. min: Shala blir tatt bakfra på 30 meter, og Palsson får det gule kortet. Frisparket blir det ikke noe ut av.

51. min: Start får ikke klarert et frispark og Sandefjord får slått inn og er nære med å score, men må nøye seg med en corner.

53. min: Start og Akinyemi kontrer og kommer til en avslutning, men keeper redder.

60. min: Deumeland må ut i full strekk når Palsson forsøker seg fra rundt 20 meter. Den påfølgende corneren blir det ikke noe ut av.

62. min: Bytte Sandefjord: Palsson ut - Kurtovic inn.

69. min: Bytte Start: Christensen ut - Sandberg inn.

75. min: Bytte Sandefjord: Grorud ut - Mjelde inn.

79. min: Akinyemi slår et skummelt innlegg inn i feltet, men ingen Start-spillere rekker frem på den.

79. min: Bytte Start: Hammer Berger ut - Bringaker inn.

85. min: Start får frispark på 25 meter. Det slås inn og avvinkes for offside.

88: min: Gult kort til Niklas Sandberg.

88. min: Bytte Sandefjord: Ringstad ut - Gibson.

90. min: Minimum fire min. tillegg.

90. min: 4-1. Tre minutter på overtid setter Pau Morer inn Sandefjords fjerde mål for kvelden.

Slutt!

Det er slutt i Sandefjord og hjemmelaget vinner 4-1. Dermed har Sandefjord vunnet begge kampene mot Start denne sesongen med resultatet 4-1.

Det var en tung kveld for Start hvor lite stemte. Dermed blir det en tung tur tilbake til Sørlandet.

Start står fortsatt på den siste sikre plassen på Eliteserie-tabellen, men kan bli passert av Lillestrøm om de slår Bodø/Glimt mandag kveld.

Neste kamp for Start er mot Rosenborg på Sparebanken Sør Arena førstkommende søndag kl. 18:00, en kamp som blir sesongens siste hjemmekamp før laget avslutter borte mot Haugesund lørdag 24. november.