Operasjon Dagsverk til Strømmestiftelsens arbeid

Årets Operasjon Dagsverk (OD) støtter vår samarbeidspartner Strømmestiftelsen og deres arbeid i Afrika. Vi oppfordrer alle til å bidra på OD-dagen 29. oktober.

Annonse:

Operasjon Dagsverk (OD) er en årlig solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom. Tusenvis av barn og unge jobber én dag for å samle inn penger til et godt formål. Årets Operasjon Dagsverk  støtter Strømmestiftelsens livsmestringskurset «Bonga» for ungdom som har flyktet fra Sør-Sudan til Uganda. OD er en stor aksjon der 

Start Life Support har i flere år hatt ett tett samarbeid med Strømmestiftelsen. Det samme konseptet som Start Life Support arbeider med i Tanzania blir nå også realisert i Nord-Uganda.

Livsmestringskurset gir ettårig utdanning for ungdom i alderen 13-19 år som har gått glipp av skolegang på grunn av fattigdom. Målet er å gjøre ung­dommene stolte og selvstendige, gi dem kunnskap om egne rettigheter og muligheten til å tjene egne penger. Slik kan de unngå for tidlig ekteskap, tvangs­prostitusjon, overgrep og utnytting. 

Foto: Kristin Marie Skaar/Strømmestiftelsen

På OD-dagen torsdag 29. oktober skal elever over hele landet jobbe og samle inn penger til dette prosjektet i Nord-Uganda. Målet er at 10.200 ungdommer skal få mulighet til å bli med i Bonga. 

Som følge av koronasituasjonen har det vært et vanskelig år å planlegge både for OD selv og for Strømmestiftelsens kollegaer i Uganda. Situasjonen for ungdommene som skal ta del i prosjektet i Uganda har heller ikke vært lett, med økt uro og mangel på mat og inntekt i bosettingene for flyktninger nord i Uganda.

- Årets OD gjennomføres med kreative og digitale tilpasninger som sikrer trygg deltagelse basert på myndighetenes smittevernråd. Vi er imponert over innsatsen OD har lagt ned, slik at den vanskelige tiden vi er inne i ikke skal gå utover ungdommene i Uganda, sier Kristine Storesletten Sødal, generalsekretær i Strømmestiftelsen. 

For dem som er vant med å kjøpe OD-bakst på vei til jobb torsdag morgen, vil OD i år tilby et digitalt alternativ, hvor man kan kjøpe en «luftig bolle» via VIPPS og sosiale medier. 

- Vi oppfordrer alle til å dele, heie på og støtte opp om elevene på OD-dagen, for eksempel gjennom sosiale medier, slik at de over 10.000 ungdommene i Nord-Uganda kan få den støtten de trenger, sier Sødal.

Start oppfordrer også alle til å støtte opp om Strømmestiftelsens gode og viktige arbeid, og håper mange vil bidra på OD-dagen. 

Annonse fra Obos-ligaen: