- Må fortsette seiersrekka

Frank Thomassen om bortekampen mot HamKam.

FORAN HAM KAM - START
Etter seieren mot Nest Sotra har Start tatt 30 av 36 mulige poeng på sine 12 siste kamper. Det er kruttsterk, men den fine rekken betyr null og niks om vi roter det til på våre 7 siste kamper. Vi har hatt en ganske bra sesong, men det er det som skjer i de resterende 7 kampene som virkelig betyr noe. La oss håpe vi kan starte denne viktige perioden med å få med oss 3 poeng fra Hamar.

TABELLEN
2. Start..........23 15-3-4 39-21 49 poeng
11. Ham Kam..23 8-5-10 32-35 29 poeng

HAMARKAMERATENE
Ham Kam har tre strake seire og 9-3 i målforskjell og har dermed klatret ut av den verste nedrykksstriden. Det er nå 12 poeng ned til Skeid - som akkurat nå ligger på kvalikplass, så Ham kam kan slippe seg litt mer løs framover uten at det er noen fare for at man skal rykke ned. Faktisk er det bare 5 poeng opp til kvalik for den gamle storheten i norsk fotball.

På hjemmebane har laget vunnet 4, spilt 3 uavgjorte og tapt 4 kamper - og har variert veldig i prestasjonene. Toppnivået deres er ganske høyt og de har blant annet slått Sandefjord hjemme på Briskeby.

Ser vi på kjente spiller kan vi nevne venstreback Jo Nymo Matland med god erfaring fra norsk toppfotball. Lars-Gunnar Johnsen har også flere år bak seg for Tromsø mens vi alle kjenner godt til Abubakar "Abu" Ibrahimsom spilte 2 sesonger i Start.

Toppscorer for laget til Gaute Helstrup er 19-åringen Simen Nordli med 10 scoringer på 19 kamper. Han ble derimot skadet mot Ull/Kisa og måtte stå over kampen mot Raufoss sist onsdag. Skaden er ikke alvorlig og det er gode sjanser for at han er klar igjen til kampen mot Start.
Nestemann på toppscorerlista er Kristian Onsrud, som ble matchvinner i den sterke 2-1 seieren mot Raufoss.

Mot Start må laget klare seg uten midtstopper Jacob Egeris - som pådro seg sitt 4 gule kort for sesongen i forrige kamp. Egeris kom fra danske Viborg foran denne sesongen.

HAM KAM's 5 SISTE
25 august: Ham Kam - Notodden 1-2 (serie)
28 august: Aalesund - Ham Kam 5-2 (serie)
1 september: Tromsdalen - Ham Kam 2-5 (serie)
15 september: Ham Kam - Ull/Kisa 2-0 (serie)
18 september: Raufoss - Ham Kam 1-2 (serie)

IK START
Hos Start må to nye spillere sone karantene. Damion Lowe fikk sitt 6 gule kort, mens Isaac Twum fikk sitt 4 gule kort for sesongen - og begge må derfor stå over denne kampen. I midtforsvaret kommer Espen Hammer-Berger inn, mens Erlend Segberg trolig kommer inn for Twum.
Framover på banen er Martin Ramsland bedre, og det er gode sjanser for at han starter på bekostning av Mathias Bringaker.

DEN OMVENDTE KAMPEN
Den omvendte kampen ble spilt i Kristiansand den 21 juli på en nydeligsommerdag i Kristiansand. 1-0 til Start kom etter 6 minutter ved Joackim Jørgensen som scoret fra kloss hold etter klabb og babb foran målet til Ham Kam. Start doblet etter 27 minutter da Tobias Christensen scoret enkelt etter at Aron Sigurdarson's skudd ble blokkert. 3-0 kom etter et flott angrep av Start der Wichne kommer rundt på kanten og legger hardt inn foran mål der Bringaker kan bredside ballen inn. 3-0 er pauseresultatet etter en solid omgang av Start.
Ham Kam reduserte til 1-3 etter 65 minutters spill ved Steffen Pedersen, men dette var Starts kveld og Floki Finnbogason satt inn 4-1 etter 83 minutter da han elegant setter ballen helt nede i hjørnet etter innlegg fra Aron Sigurdarson. Dette var Floki's siste hjemmekamp for Start, og dermed fikk han avsluttet sin karriere i Start på en verdig måte.

I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Sandnes Ulf - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Nest Sotra startet med stillingskrig, men etter 11 minutter kommer det en stygg feil i forsvaret til Nest Sotra og Kasper Skaanes får ballen på høyrekanten. Han drar seg forbi siste forsvarer og legger ballen flott nede i venstre hjørne.
2-0 kom etter 32 minutter der Aron Sigurdarson får tuppet ballen inn fra kort hold - nok en gang etter svakt forsvarspill av bortelaget. Etter pause hadde Start full kontroll, og burde strengt tatt scoret noen flere mål etter mange gode overgangsmuligheter som ble skuslet bort på grunn av unøyaktige pasninger.

Uansett var det en solide kamp av Start, og det vanskelig å vite om det var Nest Sotra som var svake i denne kampen, eller om Start fikk dem til å se svake ut? Uansett 3 nye poeng og fortsatt 2.plass på tabellen da Sandefjord også vant sin kamp med 2-0.

Det som skuffet meg i denne kampen var at Joey lot ungguttene bli sittende på benken. Dette var en perfekt kamp til å f.eks gi Mikael Ugland 25-30 minutter. I stedet kommer han inn da det kun er 2 minutter igjen. Vi så etter kun minuttet på banen at Ugland nesten punkterte kampen da han kom på et fint raid - og avsluttet centimeter utenfor lengste stolpe. Jeg mener at det er i slike kamper som dette vi må gi våre unggutter muligheten til å få verdifull erfaring og spilletid. Kanskje vi hadde punktert kampen tidligere om Ugland hadde fått mer spilletid...?

Men samtidig kan vi ikke klage for mye når vi spiller vår 12 kamp på rad uten tap. Start har tatt 30 av 36 mulige poeng siden det smertefulle tapet mot Notodden den 22 juni og det er voldsomt sterkt.

Nå er det derimot viktig at vi nullstiller, for søndag kommer Ham Kam til å gi absolutt alt for å ødelegge Starts opprykksmuligheter. Hjemmelaget mobiliserer også på tribunen og har gratis inngang til denne kampen og dermed blir det nok litt mer trøkk enn det normalt ville blitt.

Etter at vi sløste med sjansene mot Strømmen, er det viktig at vi unngår det samme i denne kampen. Sandefjord har en knalltøff bortekamp mot KFUM og jeg tror ikke de får med seg 3 poeng i den kampen. Dermed har vi en veldig god mulighet til å få en liten luke ned til vår opprykksrival - MEN da må vi først og fremst ta vare på vår egen mulighet. Vi kan selvfølgelig håpe på at Sandefjord avgir poeng hver runde, men det eneste Start kan gjøre noe med er å vinne sine kamper og håpe at det er nok til å feire et opprykk når siste kamp er ferdigspilt.

Vi har nå en fin rekke uten tap, og jeg håper gutta er kjempeklare for å utvide den rekka til 13, og at vi aller helst får med oss 3 poeng hjem til Kristiansand.
Det blir ikke enkelt, så Start-gutta må gå i krigen og vinne hver eneste duell både offensivt og defensivt.

Gjør vi det, så blir det en hyggelig reise tilbake til Kr.sand for Start-gutta.