Start - HamKam 4-1

Det ble en solid seier mot HamKam i sommerværet på Sparebanken Sør Arena. Foto: NTB Scanpix

Etter tre ukers kamppause er det klart fo nye hjemmekamp når Start og HamKam møtes på Sparebanken Sør Arena.

Start vant sin siste kamp før sommerpausen, men er revansjesugne etter å ha tapt sist hjemmekamp hele 0-3 for Notodden.

I sommerpausen har Joey Hardarson fått treneransvaret, i første omgang ut 2019-sesongen. Martin Ramsland har kommet inn, men er ikke spilleklar før 1. august, mens Kristjan Floki Finnbogason er på vei bort, men han blir i Start frem til 1. august.

På skadefronten er Espen Børufsen, Adeleke og Jesper Daland fortsatt et godt stykke unna comeback, mens Adnan Hadzic også er noen uker unna kampklar.

Damion Lowe er imidlertid tilbake etter å ha spilt Gold Cup med Jamaica, mens Mikael Ugland er på landslagsoppdrag med Norges G19-lag som spiller EM.

Starts lag (1-4-2-3-1):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Joackim Jørgensen, Damion Lowe, Henrik Robstad -  Erlend Segberg (Twum fra 64)), Afeez Aremu - Kasper Skaanes (Sjøkvist fra 87), Tobias Christensen (Finnbogason fra 78), Aron Sigurdarson - Mathias Bringaker.

Innbyttere:  Alexander Pedersen, Espen Hammer Berger, Isaac Twum, Sander Sjøkvist, Kristjan Floki Finnbogason.

HamKams lag
Lukasz Zdzislaw Jarosinski - Odmar Færø ( Brotangen fra 65) - Ruben Alegre Guerra - Steffen Skogvang Pedersen - Simen Bolkan Nordli - Hans Julius Eriksen Norbye - Lars-Gunnar Johnsen, Emil Sildnes (Olsen fra 59), Charles Chinedu Ezeh, Kristian Lønstad Onsrud, Jonas Enkerud (Mendy fra 45)

Innbyttere: Andreas Hippe Fagerang, Jacob Egeris Pedersen, Ole Erik Midtskogen, Lars Brotangen, Jean Alassane Mendy, Petter Mathias Olsen, Jarmund Øyen Kvernstuen.

Kampreferat under faktaboksen.

Start - HamKam 4-1 (3-0)

• Sparebanken Sør Arena

• OBOS-ligaen 14. runde 2019

• Dommer: Christian Moen

• Mål Start: Joakim Jørgensen (6), Tobias Christensen (27), Mathias Bringaker (42), Floki Finnbogason (83)

• Mål HamKam: Pedersen (65)

• Gule kort: Henrik Robstad, Afeez Aremu (Start). Oddmar Færø (HamKam)

• Tilskuertall: 5183

2.min: HamKam åpner kampen med en gigantsjanse etter litt klabb og babb i etterkant av en corner. Deumeland redder.

4. min: Norbye med en stygg takling på Wichne. Frispark i god posisjon for Start nå.

5. min: Start får sin første corner i kampen.

6. min: 1-0! Der sitter den for Start, og det er Joackim Jørgensen som setter den i nota! HamKam får ikke klarert Sigurdasons innlegg, og da er midtstopperkjempen vår der med et hard skudd fra kloss hold. Hans første scoring i den gule drakten!

Start ham kam NTB scanpix 2
Joackim Jørgensen jubler sammen med Mathias Bringaker, Eirik Wichne og Erlend Segberg. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

8. min: Kjempesjanse for Aremu! Sigurdasons innlegg blir klarert til Aremu som stormer mot mål, men skuddet går rett på keeper. Flott spill av Start!

14. min: Wichne prøver seg et langskudd fra 18 meter, men den går til side for mål.

15. min. Sigurdason ser at keeper Jarosinski står langt ute, og skyter fra midtbanen. Ville definitivt vært en nettkjenning av det spektakulære slaget om den hadde lurt seg inn.

26. min: Lite som skjer på Sparebanken Sør Arena akkurat nå.

27. min: 2-0! Tobias Christensen! Kasper Skaanes fosser nedover langs høyresiden, før han finner Aron Sigurdasons med et presist innlegg langs bakken. Islendingens skudd blir blokkert, men da er Christensen der og tupper inn Starts andre for dagen!

30. min: Kampens første gule kort går til Henrik Robstad.

31. min: HamKam kommer til skudd fra god posisjon. Skuddet er heldigvis ikke i nærheten.

34: min: Start får frispark fra meget skrå vinkel. Det er Sigurdason som tar det, og han prøver seg på et skudd. Beinhardt, men rett på keeper fra Starts nummer 11.

37. min: Start får nytt frispark i farlig posisjon, men dette forsøket går rett i muren.

42. min: 3-0! Fantastisk spill av Start!! Wichne slår et knallhardt innlegg fra sin høyreside, og treffer Mathias Bringaker som bredsider kula inn i nettmaskene. Deilig!

Pause: Start går i garderoben med en komfortabel ledelse etter å ha vært effektive og tidvis gode i første omgang. HamKam har hatt ballen en del og vært frempå et par ganger, men uten å skape de store sjansene.

Andre omgang

46. min: HamKam gjør et spissbytte. Jonas Enkerud erstattes av Mendy.

50. min: Bringaker med et herlig raid når han skjærer inn mot sekstenmeteren fra høyrekanten. Blir felt av Oddmar Færø, som får det gule kortet.

55. min: HamKam med omgangens første hjørnespark, men Start-forsvaret rydder fint unna.

62. min: Enorm sjanse for Bringaker! Sigurdason skjærer inn fra sin venstrekant. Keeper er nødt til å gi retur, men Bringaker klarer ikke å sette den.

63. min: 3-1. HamKams Pedersen reduserer med et skudd fra 6-7 meter.

68. min: Isaac Twum med et fantastisk skuddforsøk. På halvvolley fra 20 meter kliner han til, men den går i tverrliggeren. For en perle det ville vært!

73. min: Ny, fin sjanse for Start. Christensen spiller ut til Sigurdason, som ikke klarer å overliste HamKams keeper.

78. min. Start gjør sitt andre bytte. Målscorer Tobias Christensen går av banen, mens Finnbogason entrer banen for sine siste minutter på Sparebanken Sør Arena!

83. min: 4-1! Og der sitter den for Finnbogason. Pasningen får han fra sin landsmann Sigurdason, og avslutningen fra den høyreiste spissen er det stor klasse over. Limt nede i venstre hjørne!

Start ham kam NTB scanpix 8 Finnbogason
Kristjan Floki Finnbogason setter inn 4-1. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

90. min: Aremu prøver seg på et skudd fra 25 meter. En god del meter over, men lov å prøve.

90. min: Dommeren har lagt til tre minutter.

SLUTT!

En viktig trepoenger for Start som vinner 4-1. Jørgensen scoret sitt første Start-mål da han sørget for 1-0 etter 6 minutters spill, mens Christensen og Bringaker økte til henholdsvis 2-0 og 3-0 før pause. Etter pause jevnet spillet seg mer ut, og HamKam reduserte til 3-1 etter 63. minutter. Det virket å vekke Start-gutta, for hjemmelaget skapte flere gode muligheter etter reduseringen. Til slutt var det innbytter Finnbogason som fastsatte sluttresultatet til 4-1 med et velplassert skudd etter 83 minutter. En passende måte å ta farvel med publikum på Sparebanken Sør Arena.

Neste kamp er hengekampen borte mot Sogndal på onsdag, før vi møter Ull-Kisa borte på søndag.

Neste hjemmekamp er mot Kongsvinger 4. august kl. 15.00.