- Må få byen til å støtte oss

Den nye Start-treneren vil ha flest mulig tilskuere på Sparebanken Sør Arena til møtet mot Strømsgodset søndag kl.18.

- Et mål for oss er det at det skal bli ekkelt for motstanderne å spille mot Start på hjemmebane. Da trenger vi tilskuere som er positive og støtter laget. Med byens folk i ryggen kan det løfte lagets prestasjoner veldig mye, sier Kjetil Rekdal.

Han leder nå et ungt mannskap med mye talent og som er innstilt på å gi mye tilbake til publikum.

- Å ha publikum i ryggen betyr utrolig mye for spillerne. Det gir mye energi og lyst til både å vinne dueller og løpe noen ekstra meter. Slike ting er med på å avgjøre kamper og gi oss poeng. Det vet jeg av erfaring, sier Kjetil, som har opplevd utrolig mye som spiller på klubb- og landslag, og som trener i Norge, Belgia og Tyskland.

Hvor mye vet du om Rekdals karriere? Ta vår Rekdal-quiz.

Tar ut laget fredag

Nå står han foran sitt første valg av en Start-ellever etter kun å ha trent laget siden tirsdag ettermiddag. Rekdal forteller at han kommer til å bestemme seg for laget etter treningen på fredag.

Simon Larsen, Håkon Opdal, Andreas Hollingen og Lars-Jørgen Salvesen er de eneste som er uaktuelle til kampen på grunn av skader, mens et par andre sliter med småskader. I tillegg er Kristjan Floki Finnbogason og Tobias Christensen suspendert.

- Hva tenker du om kapteinsvalget?

- At det kan bli flere som får prøve seg i den rollen og at den som vokser med oppgaven vil bli valgt, svarer Kjetil Rekdal som går en travel helg i møte.

Lørdag spiller han for Norge på Ullevaal der laget som slo Brasil 2-1 i fotball-VM for 20 år siden satser på å kopiere "bragden" i Marseille.

Og søndag kveld får Starts hjemmepublikum for første gang se taktikeren Kjetil Rekdal lede de gule og svarte i Eliteserien. 

Billetter til kampen kjøper du her.

Annonse fra Eliteserien: