Løp til de stupte

Trenerteamet var positivt overrasket over resultatene fra ukas kondisjonstest, men det var ingen overraskelse hvem som fikk best resultat.

- Jeg hadde satt pengene på Kasper i forkant, så dette var ingen overraskelse.

Eirik Wichne og Henrik Robstad har akkurat fått pusten tilbake når de gratulerer Kasper Skaanes med å ha løpt lengst på løpetesten. Backene leverte begge gode resultater på kondisjonstesten denne uka, men ingen av dem kunne måle seg med milslukeren Skaanes.

Etter at nest sistemann hadde kapitulert, løp Skaanes et par runder til, før også han stupte i gresset.

- Det var ingen overraskelse det, Kasper er ekstremt løpssterk. Men generelt var resultatene veldig positive, sier Joey Hardarson etter å ha sett på resultatene sammen med fysisk trener Atle Thunshelle.

Testen heter 30/15-test og var ny for de fleste spillerne. Kort fortalt så løper spillerne mellom kjegler cirka 40 meter i fra hverandre. De løper 30 sekunder, før de har 15 sekunder pause, for hvert løp så øker hastigheten med 0,5 kilometer i timen. Du må komme innenfor kjeglene før det tiden er ute og det piper, og man er ferdig når man ikke klarer å holde tempoet. Kort fortalt så løp spillerne til sistemann gikk i bakken.

-  Testen viser at det er et godt grunnlag å bygge videre på, så det ser lovende ut med tanke på fortsettelsen. Det er tydelig at spillerne har gjort en god jobb i ferien, sier Joey.

Resultatene av denne testen, samt de andre testene spillerne gjennomfører denne uka, danner grunnlaget for de individuelt tilpassede treningsprogrammene Thunshelle lager for hver enkelt spiller i sesongoppkjøringen.

- Det er det viktigste med disse testene, å få kartlagt hva de ulike spillerne trenger av trening, og tilpasse intensiteten ut i fra det, sier Hardarson.

Se noen bilder fra løpetesten her. Se som de koser seg!

Annonse fra Eliteserien: