Innholdsrik sponsorfrokost hos Fevennen

Det ble stappfullt i Fædrelandsvennens lokaler da vi inviterte våre samarbeidspartnere til Sportsfrokost i dag. De vel 80 fremmøtte fikk høre om ståa i Start fra spillere og trenere, i tillegg til innlegg om e-sport, lokalavisens dekning og Sørlandsfotballens venner.

Annonse:

Med tre seiere på rad var det en blid gjeng med spillere og trenere som møtte drøyt 80 personer fra vårt partnernettverk på dagens Sportsfrokost.

Frokosten ble holdt i Fædrelandsvennens flotte lokaler på Torvet, og de fremmøtte fikk mye godt å tygge på - både bokstavelig og sanselig.

- Vi startet en prosess etter kampen mot Fram Larvik som handler om å bevisstgjøre spillerne på hvordan vi ønsker å fremstå og hva som skal kjennetegne oss, både som individer og som lag, fortalte trener Joey Hardarson. 

sportsfrokost fvn trenere
Joey Hardarson og Mattias Andersson forklarer om hvordan de jobber, både på og utenfor treningsfeltet.

Han og assistenttrener Mattias Andersson fortalte om hvordan de har jobbet de siste ukene for å snu en noe skuffende inngang på sesongen. 

Etterpå fortalte Jonas Deumeland, Joackim Jørgensen, Mathias Bringaker og Kasper Skaanes om hvordan spillerne har opplevd den siste måneden.

Fra å være langt nede, der kritikken tidvis haglet fra media og i sosiale medier, har stemningen snudd kraftig etter tre seiere på rad og gode prestasjoner på banen.

- Stemningen er mye bedre nå. Det var tøft i fjor, da vi spilte med kniven på strupen i hver kamp. Så endte det i et skuffende nedrykk. Nå spiller vi for å rykke opp igjen, det er også et stort press, men på en annen måte. Det var mye negativitet etter noen svake kamper i starten av sesongen, men det beste vi kan gjøre er å vinne kamper. Det håper vi å fortsette med, sa Jonas Deumeland.

- Selvtillit er viktig. For meg personlig har det vært veldig positivt med et trenerbytte. Jeg har fått tillit og vi spiller et system og en type fotball som passer meg veldig bra. Så gjelder det bare å bygge videre på dette nå, sa Kasper Skaanes, som er en av spillerne som virkelig har fått en ny vår etter en tung første sesong i Start-drakta.

 

Start trekker trafikk

Etter at spillerne hadde fortalt om sin hverdag, presenterte sportsleder i Fædrelandsvennen, Pål Jørgensen, noen tall fra deres dekning av Start.

De viste at Start står for omtrent halvparten av all trafikk på fvn.no innenfor sport, og at lesertallene er omtrent like i 2019 som de var i 2018 da klubben var i eliteserien.

- Interessen for Start er veldig stor, sa Jørgensen.

 

Strålende tiltak

På frokosten var også Sondre Kåfjord og Sørlandsfotballens venner. Denne stiftelsen har de siste årene jobbet for å øke kompetansenivået i barnefotballen på Sørlandet. Ved hjelp av samarbeidspartnere som betaler en årlig kontigent på 15.000 kroner har Sørlandsfotballens venner dekket trenerkurs for cirka 1100 trenere i barnefotballen på Agder de siste to årene. IK Start er blant støttespillerne og vi oppfordrer gjerne andre bedrifter, både i og utenfor vårt partnernettverk, til å bli med å bidra.

sportsfrokost fvn 3
Sondre Kåfjord og Kjell Johnsen fra Sørlandsfotballens venner.

 

E-sport

Siste post på programmet i dag var en presentasjon av Starts satsing på e-sport og den nystartede eSerien.

E-sport-ansvarlig i Start, Robert Sach, og FIFA-spiller Georg Sautoglu forklarte de fremmøtte hva e-sport faktisk er.

sportsfrokost fvn 7.
Noen av samarbeidspartnerne til Start eSport samlet etter dagens presentasjon av esport-satsingen i klubben. Fundament, LOS, McDonalds, Fædrelandsvennen og Sparebanken Sør er de første partneren på klubbens virtuelle fotballsatsing.

Som den raskest voksende sporten i verden er det en spennende, men ny verden for mange. Start er blant de 18 norske toppklubbene som deltar i den nystartede eSerien, og nylig kvalifiserte vi oss til sluttspillet.

- Alt i alt ble det en flott start på dagen. Det er veldig gledelig at så mange stiller på arrangementene for partnerne våre. Når de siste som kom måtte stå for å få plass, så må det sies å være vellykket. Det forteller oss at interessen og engasjementet rundt klubben er stort, sier Arne Simonsen, kommersiell leder i Start.

- Jeg tror de fremmøtte synes det var interessant å få et innblikk i hvordan laget har jobbet for å komme seg ut av en negativ periode. Det var også spennende å høre fra Fevennen, Sørlandsfotballens venner og fra e-sport-laget vårt. Det er en ny tilvekst i klubben som åpner for nye, spennende muligheter for våre samarbeidspartnere, sier Simonsen.

Se flere bilder fra Sportfrokosten her.

Annonse fra Obos-ligaen: