- I ferd med å bli et godt hjemmelag

Frank Thomassen blogger før vårt møte med Ranheim.

FORAN START - RANHEIM

Start er i ferd med å bli et godt hjemmelag, og et lag som er gode når det gjelder. I tre av våre fire siste hjemmekamper har vi spilt mot lag like over oss på tabellen og alle tre kampene har vi vunnet. Nå kommer enda et lag som vi "må slå", og hvis vi skal vurdere ut fra våre forrige hjemmekamper, så blir det ny hjemmeseier søndag kveld. Jeg håper mange tar turen og hjelper Rekdal og gutta til 3 nye og utrolig viktige poeng. Da tror jeg vi klatrer til trygg grunn på tabellen.


TABELLEN
6. Ranheim...17...9-2-6.....29-31...29 poeng
15. Start.......17...4-2-11...15-35...14 poeng

RANHEIM FOTBALL
Etter at sesongen åpnet som et eventyr, har man etterhvert kommet ned igjen på jorda. Laget har kun en seier på sine 6 siste kamper - og det var mot Start den 1 juli. Utenom dette har laget blitt slått ut av cupen, tapt mot Godset, Sarpsborg og Rosenborg - samt spilt uavgjort i en treningskamp mot Vålerenga. Det er ingen tvil om at den enorme medgangsbølgen laget red på har tatt slutt.
Men med 29 poeng skal det en historisk kollaps til for at ikke laget spiller eliteseriefotball også i 2019. Så sterk var lagets åpning på sesongen.

Laget har scoret hele 29 mål denne sesongen og det er tredje best i Eliteserien - bak Molde og Sarpsborg som har 33 scoringer så langt. Bakover er det verre. Laget har sluppet inn 31 mål og det er kun Start (35) og Sandefjord (37) som sliter mer defensivt. Jeg tror vi trygt kan slå fast at det blir scoringer søndag kveld.

Toppscorer for Ranheim er Mads Reginiussen med 7 scoringer. Bak ham kommer Erik Tønne og Michael Karlsen med 5 scoringer hver. Kristoffer Løkberg har 4 målgivende og leder den statistikken. Ser vi på altomfotballs spillerbørs er det Mads Reginiussen som er best der med et snitt på 5.57 i snitt.

Laget har ingen karantener og heller ingen skadeproblemer av betydning og kommer trolig til Kristiansand med sitt sterkeste mannskap.

Den omvendte kampen i Trondheim endte med2-0 til Ranheim etter scoringer av Valla Dønnem og Michael Karlsen. Jonas Deumeland reddet forøvrig et straffespark mot slutten av kampen.

Lagene har ikke spilt eliteseriefotball mot hverandre i Kristiansand, men mange husker nok kampen i OBOS-ligaen i fjor da Ranheim ledet 2-0, men der Start snudde til 4-2 etter to scoringer av Vorthoren og to scoringer av Skålevik.


RANHEIM'S 5 SISTE KAMPER
24 juni: Strømsgodset - Ranheim 3-0 (serie)
1 juli: Ranheim - Start 2-0 (serie)
8 juli: Sarpsborg - Ranheim 4-1 (serie)
28 juli: Vålerenga - Ranheim 0-0 (treningskamp)
4 august: Ranheim - Rosenborg 1-3 (serie)


PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Jeg vil her trekke fram Mads Reginiussen. Lillebroren til Tore Reginiussen var ønsket i Rosenborg foran denne sesongen men ønsket å bli i Ranheim. Det er nok alle som heier på Ranheim glade for. Reginiussen har så langt 7 scoringer og 2 målgivende, og må dermed passes godt på i søndagens kamp. Klarer vi å ta ut Reginiussen så tror jeg mye er gjort i denne kampen.

IK START
Damion Lowe er nybakt pappa og tilbake i landet, og så blir det spennende å se om han er i fysisk og psykisk stand til å spille denne kampen. Jeg håper han er klar og at han tar plassen i midtforsvaret. Jeg kunne tenke meg å se Hammer-Berger sammen med Lowe i denne kampen. Simon Larsen fortsetter nok gjerne på høyrebacken, hvis ikke Rekdal ønsker å ha Wichne sin fart i kampen mot Erik Tønne. 
På midten mangler fremdeles Aremu, så vil tippe at det blir samme trio som sist. Framme kommer nok Herolind Shala inn på den ene kanten og så blir det spennende å se hvem som blir på andre kanten. Kevin Kabran fortsetter nok på topp. Jeg tipper disse starter mot Ranheim:

Jonas Deumeland

Simon Larsen
Damion Lowe
Espen Hammer-Berger
Elliot Kack

Kasper Skaanes
Erlend Segberg
Aron Sigurdarson

Tobias Christensen
Kevin Karan
Herolind Shala

I FARESONEN
Mange spillere har nå fått en del gule kort, og dermed er det interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår neste kamp spilles borte mot Strømsgodset. Følgende spillere unngå kort i denne runden for å unngå karantene:
Start: Isaac Twum, Afeez Aremu
Strømsgodset: Marcus Pedersen


NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Brann ble litt rar. Vi fikk en veldig tung start med frisparkscoring i mot allerede etter få minutter. Litt senere i omgangen kom Start mye sterkere tilbake og skapte to store sjanser. Men i stedet for utligning gikk Brann opp i 2-0 etter rot i Starts forsvar. Dette holdt seg til pause. 
I 2.omgang startet vi også svakt, men unngikk ytterligere baklengsmål. I stedet var det vi som fikk en redusering da Kevin Kabran smalt ballen nesten helt oppe i krysset fra ca 16 meter. Vi var gode i denne perioden og kunne også fått en utligning, men mot slutten gikk vi litt tom for krefter og Brann fikk to sene scoringer til og vant til slutt 4-1. Selv om resultatet var stygt, så var vi spillemessig OK i perioder, spesielt med tanke på at vi manglet både Lowe, Børufsen og Aremu. Hadde vi hatt disse tre spillerne tilgjengelige, vil jeg tro resultatet hadde blitt et helt annet.

Det som var spesielt gledelig var at vi til tider viste fine kombinasjoner offensivt - og det mot et av landets beste forsvar. Det var tendenser til godt angrepsspill og får vi til dette i kampene framover, vil vi score mange mål. 

Det er kun noen få dager igjen av overgangsvinduet og så langt har vi hentet Herolind Shala og Joackim Jørgensen. Sistnevnte kommer trolig ikke før etter sesongen, men vil bli en klar forsterkning når den tid kommer. Rapportene fra TK tyder forresten på at vi ikke er ferdige med å styrke stallen i dette vinduet og jeg er rimelig sikker på at det jobbes hardt med å få inn en spiss, og jeg vil ikke bli overrasket om det også kommer inn ytterligere en spiller. Det blir spennende å se hva som skjer i neste uke.

Men først skal vi ha en utrolig viktig kamp mot Ranheim.  

Vi kan ikke kalle dette en 6-poengskamp, da Ranheim ikke er en direkte konkurrent i kampen om å beholde plassen, men det er definitivt en av de resterende kampene vi burde vinne. 
Da må vi hente fram enda bedre offensivt spill enn det vi så sist, og så må vi luke bort tullete feil som vi så i Bergen. Foran 1-0 gav vi bort et unødvendig frispark på 18-19 meter. Foran 2-0 hadde vi flere muligheter til å dundre ballen ut av farlig sone. På Branns tredje scoring gav vi igjen bort et unødvendig frispark i farlig sone, for så å la lille Gilbert Koomson gå opp alene på innlegget. 4-1 var en tabbe av Deumeland - men da var kampen allerede avgjort. Dette er feil vi ikke kan gjøre hvis vi vil spille eliteseriefotball i 2019. 

Søndag kveld håper jeg mange sørlendinger tar turen til stadion og får med seg denne kampen live. Start er i ferd med å bli et godt hjemmelag med 10 av 12 mulige poeng på våre 4 siste hjemmekamper. Det er veldig viktig å vinne disse kampene, og slår vi Ranheim søndag er det gode sjanser for at vi vil klatre opp på trygg grunn allerede etter denne runden. Alle lagene som er like over oss på tabellen har vanskelige kamper denne runden og dermed har vi en god mulighet til å klatre over streken.

Men da må vi krige om hver eneste ball. Vi må løpe mer enn våre motstandere. Vi må unngå tullete feil bakover og vi må score på sjansene. Vi har sett store forbedringer etter at Kjetil Rekdal tok over roret og jeg tror vi har gode sjanser til å ta 3 poeng mot Ranheim, men enda viktigere - å ta nok poeng til å redde plassen i Eliteserien.

Søndag er det to av Eliteseriens svakeste forsvar som barker sammen og jeg blir veldig overrasket om det blir en målfattig kamp. Det er bare å glede seg, for jeg tror det blir veldig underholdene og så får vi bare håpe at Start tar sin tredje strake hjemmeseier og at man tar et godt byks oppover tabellen.

Ta turen på kamp og bidra som spiller nr 12. Jeg tror det kan bli en morsom kamp for oss som heier på Start! Og så blir det jo morro å se Herlolind Shala i Start-drakt. 

GOD KAMP ALLE START-VENNER!

- From over there -

Frank Thomassen

Annonse fra Obos-ligaen: