Ranheim - Start 2-0

Årets store Eliteserie-overraskelse ble til slutt for sterke. (Foto: NTB Scanpix)

Start reiste til Trondheim for andre gang i vårsesongen, denne gang for å møte årets store overraskelseslag Ranheim.

Rekdals menn kom fra en fin 2-0-seier mot Kristiansund i sin forrige kamp, mens Ranheim tapte 0-3 mot Strømsgodset i siste serierunde. Trønderne ligger likevel på tredjeplass på tabellen.

Rekdal gjorde kun én endring på laget siden sist kamp. Espen Hammer Berger kom inn for suspenderte Damion Lowe.

Start stiller slik:
(1-4-3-3)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne - Espen Hammer Berger - Henrik Robstad - Elliot Käck

Afeez Aremu (Christensen fra 55) - Erlend Segberg - Aron Sigurdarson (Floki Finnbogason fra 74)

Kasper Skaanes (Twum fra 55) - Kevin Kabran - Espen Børufsen

Innbyttere: Benjamin Boujar, Adnan Hadzic, Tobias Christensen, Isac Twum, Mathias Bringaker, Niklas Sandberg, Kristjan Floki Finnbogason

Ranheim

(1-4-3-3)

Even Barli - Aslak Fonn Witry - Christian Rismark - Daniel Kvande - Aleksander Foosnæs - Mads Reginiussen - Eirik Valla Dønnem - Kristoffer Løkberg - Øyvind Storflor (Walker fra 90) - Michael Karlsen (Helmersen fra 88) - Erik Tønne

Innbyttere: Magnus Lenes, Øyvind Alseth, Sondre Sørløkk, Ivar Erlien Furu, Glenn Walker, Sivert Solli, Andreas Helmersen

• Pause: 1-0

• Extra Arena

• Eliteserien, runde 15.

• Dommer: Kai Erik Steen

• Gult kort: Eirik Wichne (32), Kristján Finnbogason (80), Espen Hammer Berger (85) hos Start. Kristoffer Løkberg (53), Mads Reginiussen (83) hos Ranheim.

• Mål: Eirik Valla Dønnem (33), Michael Karlsen (58)

• Tilskuere: 1600

10 min: Erlend Segberg tester skuddfoten fra drøye 20 meter. Ballen stryker utenfor stolpen. Kampens første mulighet.

11 min: Ranheim får ballen i mål etter et innlegg, men det annulleres for offside.

13 min: Kabran snapper en fæl pasning fra Ranheim og avanserer fremover. Drar til fra 25 meter, men cirka en meter over mål.

16 min: Eggen Rismark kommer til en heading etter en corner, men ballen går rett i fanget på Deumeland.

22 min: Erlend Segberg spiller igjennom Børufsen og Start vinner til slutt en corner. Starts første i dag. Ballen går over alle og det ender med utspill fra keeper.

31 min: Wichne kommer på et langt løp og får ballen av Kabran. Kommer til innlegg, men det går helt inn til keeper.

32 min: Gult kort til Wichne, som holder igjen en Ranheim-spiller.

33 min: 1-0. Ranheim scorer på frisparket. Ballen skrus inn i feltet, og ender hos Eirik Valla Dønnem på bakre stolpe. Han setter ballen kontant i mål.

Pause: Det står 1-0 til pause. Vi hadde lenge god kontroll på Ranheim, men etter at hjemmelaget tok ledelsen på et frispark tok stadig mer over initiativet i kampen. Nå skal spillerne kjøle seg ned litt, så satser vi på å komme kraftig tilbake etter pause.

Ingen bytter hos noen av lagene i pausen.

48 min: Stor sjanse! Fine kombinasjoner langs venstresiden og til slutt får Skaanes ballen inne i feltet. Han legger tilbake til Kabran som skyter fra 10 meter via en Ranheim-spiller og mot mål, men Barli redder.

55 min: Start gjør et dobbeltbytte. Twum og Christensen kommer inn for Skaanes og Aremu.

56 min: God sjanse for Start igjen. Kabran slår et innlegg med utsiden av foten og det går i tverrliggeren! Twum kommer på returen og slår inn til Christensen, men han blir taklet idet han skal avslutte.

57 min: 2-0. Et innlegg slås på bakre stolpe og Michael Karlsen er høyest i feltet. Han styrer ballen pent helt oppe i venstre kryss.

69 min: Karlsen drar til fra langt hold, og Deumeland må ut i full strekk for å redde.

73 min: Hammer Berger er nære ved å redusere. Et frispark slås langt inn i feltet og han styrer en heading forbi Barli, men like utenfor målet.

79 min: Ranheim får straffe etter at dommer mener Floki Finnbogason holder for mye i feltet. Så veldig billig ut.

Karlsen tar straffen, og Deumeland redder!!

87 min: Kampen har roet seg veldig ned nå. Start klarer ikke å tilegne seg noe stor initiativ, men Ranheim virker fornøyd med 2-0.

Slutt: Det ender med en fortjent seier for hjemmelaget. Start åpnet bra og skapte noen halvsjanser, men etter at Ranheim gikk opp i ledelsen på dødball tok de mer over. Start var nære utlikning to ganger like etter pause, men i stedet øker Ranheim til 2-0. Etter det hadde hjemmelaget god kontroll.

Neste kamp, og siste kamp før sommerpausen, er mot Stabæk søndag 8. juli klokken 18:00 på Sparebanken Sør Arena.