- Hardt arbeid pleier å hjelpe

Spillerne har jobbet hardt de første ukene under Kjetil Rekdals ledelse, og de har mer i vente...

- Innsatsen og viljen er upåklagelig, men vi har mye hard, tøff og lang jobb foran oss for å bli bedre på en del områder som vi er nødt til å bli bedre på, sier Kjetil Rekdal.

- Så vi får ta en ting av gangen og jobbe knallhardt, det pleier å hjelpe.

Han har jobbet lenge og intenst på treningsfeltet den siste uka, både for å forbedre den fysiske formen i laget, og for å få spillerne til å bedre forstå hvordan han ønsker å spille. 

Se hele intervjuet med Rekdal her.


Tøff konkurranse om plassene

Mens han kom til et lag der flere spillere var skadet og to spillere var suspendert til hans første kamp, så er det nå stadig flere friske spillere på treningsfeltet.

Denne uken er det det kun Simon Larsen, Lars-Jørgen Salvesen og Andreas Hollingen som ikke er med på fotballøktene. Det gir økt konkurranse om plassene, både i førsteelleveren og i kamptroppen.

- Vi må være glade for den konkurransen. Men det er vanskelig å ta ut et lag. Det er mange som er omtrent på samme nivået, så det går på magefølelse og form, og hvilke spillere som passer sammen, sier han.

Kristiansund på besøk

Søndag venter Kristiansund på Sparebanken Sør Arena, et lag som har overrasket mange denne sesongen.

- Kristiansund er et godt Eliteserie-lag, så det er ingen enkel oppgave for oss. De har hatt en fin utvikling siden i fjor sommer, og de fortjener å ligge midt på tabellen i Eliteserien, sier Rekdal, som likevel er offensiv før kampen.

- Vi må komme opp på det nivået der vi har sjanse til å vinne kampen. Vi spiller for å ta poeng, sier han

Følger nøye med på VM

De første ukene i Kristiansand har han tilbrakt mesteparten av tiden på Sparebanken Sør Arena, men han får også tid til å få med seg mye av det som skjer i fotball VM i Russland.

Der ser han på tegn til hvilken retning fotballen utvikler seg.

- Vi ser at de fleste lagene har god struktur og god fysisk kapasitet. Det blir bare tettere og tettere i VM. Og så er det en del stornasjoner som har skuffet litt i innledningen, så det er åpent.

Annonse fra Eliteserien: