Norge er Deumelands drømmeland

Starts tyske målmann Jonas Deumeland bobler over av begeistring for Norge og nordmenn. Foto: NTB scanpix

Annonse:

- Mitt drømmeland, sier 30-åringen som skryter uhemmet av norsk natur og ikke minst nærheten til fjord og fjell.

- Da vi spilte i Molde satt jeg i bussen og tok bilder av fjorden. Noe lignende hadde jeg aldri opplevd før, jeg er ikke vant til å leve nær havet. For fire år siden oppdaget jeg Prekestolen på Internett og sa til en kamerat at dit skal jeg en gang. Nå skal jeg oppleve det, fra Kristiansand er det ikke langt dit, sier Jonas som forteller om vennlige og hjelpsomme sørlendinger som bidrar til hans store trivsel i Norge.

Han har flyttet inn i en helt ny leilighet i Kasernen og stortrives der. Enda bedre blir det når kjæresten flytter fra Belgia og blir her mer permanent, forteller han.

- Alt dette tolker vi som du har lyst til å bli i Start?

- Til sommeren skal jeg og klubben snakke sammen om situasjonen. Jeg blir her gjerne, men det avhenger naturligvis om vi blir enige om betingelsene.

- Her har du fått en ny start?

- Det er sant. Jeg gikk i tre år uten å spille kamper, og i Start har jeg kommet på banen igjen. Det er jeg veldig glad for.

Starts keepertrener Frode Birkeland beskriver Jonas som en hardtarbeidende målmann som har gjort det godt.

- Han er flink med de andre keeperne og en fin mann i garderoben. Han kom godt skolert fra tysk fotball.

Nå er Jonas, som ble kåret til Starts beste spiller både i våre to siste hjemmekamper, spent på de neste tre kampene før det blir sommerferie.

- Da trenger vi syv poeng. Det er en tøff jobb å klare, men vi har fått en meget dyktig trener i Kjetil Rekdal som jobber godt med oss for å få oss opp på det nivået som vi alle ønsker. Det betyr slutt på nedrykk-strid og til en sikker plass på tabellen. For å komme dit gjenstår det mye hardt arbeid, men det er vi innstilt på å legge ned, sier Jonas Deumeland med overbevisning i stemmen.

Først ut er Kristiansund BK, førstkommende søndag på Sparebanken Sør Arena.

Billetter kjøper du her!

Annonse fra Obos-ligaen: