- Gleder meg voldsomt til kampen

Supporterblogger Frank Thomassen mener Start har gode muligheter til å innkassere årets første trepoenger mot Viking.

FORAN START - VIKING
Etter tre tap på rad er det nå viktig å snu den negative trenden. Dette unge Start-laget trenger desperat en god opplevelse i form av 3 poeng og hva passer vel bedre da enn å slå erkerival Viking - og samtidig passere dem på tabellen. Spennende blir det garantert!

TID: Lørdag 4.juli kl.18.00
STED: Sparebanken Sør Arena

TABELLEN 
12. Viking... 5...1-1-3...6-10...4 poeng
14. Start.... 5...0-2-3...6-13...2 poeng

VIKING FK
Viking hadde en meget god sesong i 2019 da de endte på en sterk 5.plass som nyopprykket lag. I tillegg til dette ble sesongen kronet med cupgull etter 1-0 seier mot Haugesund i finalen. 

Laget har derimot mistet sine to beste spillere fra 2019-sesongen. Zlatko Tripic og Kristian Thorstvedt var veldig sentrale, og deres gode sesong ble belønnet med proffspill i utlandet. 

Her er spillerne Viking har mistet foran denne sesongen:
Kristian Thorstvedt (Genk)
Zlatko Tripic (Götzepe)
Amund Wichne (Start)
Usman Sale (KuPS)
Lasse Berg Johnsen (Raufoss)
Jostein Ekeland (Sandnes Ulf)
Tord Salte (lån, Sandnes Ulf)
Benjamin Källman (tilbake fra lån, FC Inter Turku)

Her er nye spillere som har kommet til klubben:
Yann-Erik de Lanlay (Rosenborg)
Veton Berisha (Brann)
Arild Østbø (Rosenborg)
Jefferson de Souza (Brodd)
Sebastian Sebulonsen (Sola)

Viking fikk en tung start på årets sesong med kun 1 poeng på sine 4 første kamper. Det ble seier mot Sandefjord i forrige runde, men man kan absolutt ikke friskmelde laget fra Stavanger. I kampen mot Sandefjord vant faktisk bortelaget sjansestatistikken med 4-3. På bortebane har det blitt to strake tap (0-3 mot Brann og 1-2 mot VIF).

To spillere vi må passe på er Ylldren Ibrahimaj og Veton Berisha. Disse to er involvert i veldig mye av det Viking skaper offensivt.

Til kampen mot Sandefjord manglet Viking følgende spillere:
Hove (strekk), de Lanlay (lyske), Østbø (overkropp), Bjørshol (lyske), de Souza (smell), Aukland (smell).

Even Østensen, som var tvilsom foran kampen mot Sandefjord, måtte gå ut etter kun 35 minutter med skade, og er nok ikke tilgjengelig til denne kampen.


Her er laget Viking stilte med I forrige kamp mot Sandefjord: (4-3-3): 
1. Iven Austbø

9. Fredrik Torsteinbø
35. Henrik Heggheim
3. Viljar Helland Vevatne (K)
30. Adrian Nilsen Pereira

8. Joe Bell
24. Kristoffer Løkberg
15. Johnny Furdal

20. Ylldren Ibrahimaj
14. Veton Berisha
16. Even Østensen

Benken: Trym Ur, Axel Andrésson, Zymer Bytyqi, Harald Nilsen Tangen, Sebastian Sebulonsen, Rolf Daniel Vikstøl, Tommy Høiland


VIKING'S 5 SISTE KAMPER
16 juni: Viking - Bodø/Glimt 2-4 (serie)
21 juni: Brann - Viking 3-0 (serie)
24 juni: Viking - Mjøndalen 1-1 (serie)
27 juni: Vålerenga - Viking 2-1(serie)
1 juli: Viking - Sandefjord 2-0 (serie)


IK START
Hos Start blir det nok noen endringer fra kampen mot Haugesund, der vi spilte med 5-4-1. Jeg synes vi så lite til Bringaker i forrige kamp og kunne tenke meg å se Kasper Skaanes få sjansen fra start mot Viking. Jeg tipper også at Markovic får sjansen igjen etter at han startet på benken i Haugesund. Det er mulig at Ugland også kommer inn, men da vil jeg tro at det kanskje blir for Kabran - eller for Skålevik, og at Kabran tar spissplassen. Det er mange muligheter for Joey & co å velge mellom. Kanskje får vi se Martin Ramsland og/eller Andri Tryggvason på benken til denne kampen også? Jeg tipper vi starter med disse:
(4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Jesper Daland
Joackim Jørgensen
Kristoffer Tønnessen 

Erlend Segberg
Eirik Schulze

Kasper Skaanes
Eman Markovic
Kevin Kabran

Steffen Lie-Skålevik


NOEN TANKER TIL SLUTT
Ny frustrerende kamp i Haugesund, der vi var minutter unna et viktig poeng, men et uheldig selvmål av Daland ble avgjørende, og vi måtte nok en gang gå av banen med 0 poeng.
 


Og med 3 strake tap, er det som vanlig mange som mener at sesongen er spolert og at det garantert blir OBOS-spill i 2021. Det er selvsagt resultatene som teller til slutt, men etter at vi har spilt 1/6 av sesongen mener jeg at det absolutt ikke er noen grunn til å gi opp - eller at vi kan begynne å planlegge kamper mot Ham Kam, Jerv og KFUM neste sesong.

Ser vi på de kampene vi har spilt, så har vi spilt 4 solide kamper der vi hadde fortjent poeng. Mot Odd var vi svake og der tapte vi fortjent, men i de 4 andre kampene burde vi stått igjen med 8 poeng. Men marginer (5 stangskudd), litt uflaks/udyktighet (selvmål/scoring på overtid av overtid) og litt for lite kynisme - gjør at vi kun står med 2 poeng. Det skal sies at vi har manglet bl.a Ramsland og Akinyemi i samtlige kamper, i tillegg til vår kanskje beste spiller i Aremu - som spilte i serieåpningen, men som har slitt med skade etter dette. Joda, han spilte en halv kamp mot Odd, men det var tydelig at han ikke var 100 % frisk i den kampen. 

Ser vi på det vi presterte i Sarpsborg en uke før seriestart, så er jeg derimot positivt overrasket over det vi har levert så langt. Mot Odd ble alt ødelagt med 2 kjappe mål i mot, men i de andre fire kampene har vi spilt jevnt/bedre enn de fleste og fortsetter den trenden vil poengene komme. Vi har også flere sentrale spillere på vei tilbake - og vi har et ungt lag som vil bli bedre og bedre. Gledelig er det derfor at både Daland og Tryggvason har skrevet nye kontrakter som binder dem til Start de neste 3 årene.

Lørdag kveld tar vi i mot et annet lag som har slitt i starten av sesongen, og normalt sett er dette en kamp som hadde samlet opp i mot 10 000 fra sør/vestlandet til en skikkelig folkefest, men pga dette irriterende viruset er det kun 200 personer som får se denne godbiten fra tribuneplass. 

Dette er en kamp der vi har alle muligheter til 3 poeng, dersom vi spiller som vi har gjort i spesielt de første 3 kampene. Viking har flere spillere på skadelisten, og selv om de vant sist, så er det ikke et lag med masse selvtillit som kommer. De har også mistet sine 2 beste spillere fra i fjor, så her kan Start absolutt få sesongens første seier. 
MEN, da må vi ikke stå igjen på perrongen når toget drar - slik vi gjorde mot Odd. 
Vi må kjempe som løver fra dommeren blåser i fløyta for første gang og til han blåser av kampen. I tre av årets 5 første kamper har vi tapt kampene helt i begynnelsen eller helt på slutten. Disse fasene er kritiske om vi skal ha noe håp om å redde plassen i år, så jeg forventer at Joey & co gjør de rette grepene så vi slipper noe lignende denne gangen.

Til slutt. Det er mange som bruker masse energi på å klage over hvor svake Start er, og hvor mye bedre ting var før "Start en Drøm" tok over. Det som har skjedd har skjedd og verken vi eller våre spandable investorer kan gjøre noe med det nå. Det vi kan gjøre noe med nå er å støtte om om klubben i vårt hjerte. Vi har en utrolig spennende spillerstall og det er ikke mye som skal til for at vi bikker disse jevne kampene i vår favør. Forhåpentligvis kan vi raske til oss nok poeng til å beholde plassen i eliteserien, og da mener jeg vi har et fantastisk utgangspunkt for å bygge opp et stabilt eliteserielag. 

Den 11 desember kl 20:30 lå vi under med 0-4 mot Lillestøm, og det var ikke mange som hadde trodd at vi noen måneder senere kunne forberede oss til eliteseriekamp mot Viking. Det snur utrolig fort i fotball, som vi vet veldig godt, og dette laget har absolutt alle muligheter i verden til å ta de poengene som trengs for å holde plassen i eliteserien. Den oppgaven er mye enklere enn den vi stod overfor med kvarteret igjen mot Lillestrøm.

Jeg gleder meg voldsomt til kampen mot Viking. Jeg har en datter som fyller 1 år samme dag og vi feirer i tillegg uavhengighetsdagen i USA - men for meg er det viktigste denne dagen at Start tar sine 3 første poeng. Da kan det feires med bursdagskake og raketter her i Minnesota.

God kamp alle Start venner.

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Eliteserien: