Haugesund - Start 1-0

En jevn kamp så lenge ut til å ende målløs, men dessverre ble det et nytt surt tap for Start. Foto: NTB scanpix

I femte serierunde spilte Start borte mot Haugesund. Etter to tap og to uavgjort jaktet Start i dag den første trepoengeren for sesongen. Haugesund tok på den annen side sin første tre poenger i forrige runde og Start var innstilt på ikke å gi dem to på rad!

Nok en gang måtte de gulkledde fra Kristiansand klare seg uten blant annet Adeleke Akinyemi, Martin Ramsland og Afeez Aremu, men gledelig var det at Jonas Deumeland var tilbake etter sykdom. Han fikk plassen i målet og sin første kamp i Eliteserien i år.

Starts lag (1-3-4-3):

Jonas Deumeland – Eirik Wichne, Jesper Daland, Vegard Bergan, Joackim Jørgensen (Adnan Hadzic 88’), Kristoffer Tønnessen (Sander Sjøkvist 69’), Erlend Segberg (Henrik Robstad 66’), Eirik Schulze, Mathias Bringaker (Kasper Skaanes 69’), Kevin Kabran, Steffen Lie Skålevik (Eman Markovic 88’).

Innbyttere:

Amund Wichne, Henrik Robstad, Sander Sjøkvist, Adnan Hadzic, Mikal Ugland, Eman Markovic, Kasper Skaanes

Haugesunds lag (1-4-4-2):

Helge Valvatne Sandvik – Benjamin Tiedemann Hansen, Ulrik Tillung Fredriksen, Mikkel Desler Puggaard, Thore Baardsen Pedersen, Joakim Våge Nilsen, Kevin Martin Krygård (Kristoffer Gunnarshaug 78’), Niklas Sandberg (Alexander Stølås 90’), Benjamin Kallmann (Mads Berg Sande 68’), Alexander Bellegaard Ammitzbøll, Kristoffer Velde.

Innbyttere:

Ludek Vejmola, Ben Katie Karamoko, Fredrik Pallesen Knudsen, Kristoffer Gunnarshaug, Alexander Stølås, Mads Berg Sande, Andreas Endresen.

Mål: Jesper Daland (selvmål 90+1)

Gult kort: Benjamin Kallman (37’), Eirik Wichne (58), Jesper Daland (etter avblåsning).

1’ Sol i Haugesund, kampen går i gang.

3’ Haugesunds Nilsen legger inn, men Tønnessen klarerer til corner. Den blir også klarert.

5’ Etter takling fra Segberg blir det frispark til Haugesund på Starts banehalvdel. Sandberg legger inn, men finner ingen lagkamerater.

12’ Sandberg får dagens første skudd på mål – men Deumeland stopper skuddet.

13’ Daland med en feilpasning på Haugesunds banehandel, men han retter opp igjen ved å sette inn en takling på sidelinjen.

15’ Godt angrepsspill fra Haugesund, ender med skudd fra Krygård som går like utenfor nettet til Start.

19´: Strålende løp fra Kabran som drar seg forbi to spillere og fører ballen frem i banen. Han spiller inn til Schulze, men skuddet hans fra 25 meter truer ikke Haugesund-keeperen veldig.21’ Bringaker på et med et godt forsøk på innlegg, men Tiedemann står i veien og det ender med et corner. Det blir pasningscorner for Start men innlegget ender med utspill for Haugesund.

25 min: Niklas Sandberg med en suser av et frispark som smeller i tverrliggeren bak Deumeland.28’ Etter et kontringsspill fra Start ender ballen hos E. Wichne som sender ballen til Segberg, etterfulgt av nok et innlegg som ender med at ballen går over mål.

37’ Godt defensivt spill av Start, Daland blir taklet og får frispark. Kallmann får gult kort.

37’ Tålmodig angrepsspill fra Start med flere innlegg. Det ender med en chip fra Segberg til Skålevik, men det blir avblåst for offside.

38’ Kabran dribler innenfor Haugesunds 16-meter men skuddet blokkeres og det ender med corner.

39’ Tønnesen slår corner mot Bergan, men det ender med frispark til Haugesund.

41’ Etter gjentatte forsøk på å komme til avslutning for Start ender det med nok en corner. Den blir klarert ut av Haugesund-forsvaret.

Pause: 0-0. Ikke den mest sjanserike omgangen, men Joey er nok godt fornøyd med hvor lite Haugesund har sluppet til foran Start-målet. Frisparket fra Sandberg i tverrligger var det nærmeste noen av lagene kom mål. Start avsluttet omgangen bra og tok over initiativet i kampen.

2. omgang: Ingen bytter i pausen.

48’ Godt tempo og aggressivt spill fra Start, Kabran får lagt inn men ballen treffer ingen medspillere.

51’ Frispark i innleggsposisjon til Haugesund etter takling av Daland, men frisparket går rett på Deumeland.

53’ Langt innkast fra E. Wichne etterfulgt av en stuss fra Bergan, men ballen går over mål.

55’ Bra angrepsspill fra Start ender i corner, Kabran legger inn men Sandvik får bokset ut og det blir utspill til Haugesund.

58’ Wichne snapper ballen inne i feltet og kommer i duell med keeper. Når ballen først, men det ender med frispark til FKH og gult kort til Wichne.

66’ Bytte for Start, Henrik Robstad inn, Erlend Segberg ut.

68. Bytte for Haugesund, Mads Berg Sande inn, Benjamin Kallman ut.

68’ Welde kommer til skudd fra skrått hold, fyrer av hardt, men Deumeland blokkerer skuddet.

69’ Dobbelt bytte for Start Kasper Holmboe Skaanes inn, Mathias Idsøe Bringaker ut. Sander Hansen Sjøkvist inn, Kristoffer Tønnesen ut.

70’ STOR sjanse. Et langt Wichne-innkast stusses videre av Bergan og så Jørgensen, før Skålevik kaster seg frem på bakre stolpe. Avslutningen går i nettveggen

72’  Så smeller det på andre siden. Ammitzbøll fyrer av mot lengste hjørne, men Deumeland er raskt nede og gjør en strålende redning.

75’ Haugesunds Krygård ligger nede med en tilsynelatende lyskestrekk, får medisinsk tilsyn på sidelinjen.

78’ Bytte for Haugesund. Kristoffer Gunnarshaug inn, Kevin Martin Krygård ut.

78’ Bedre angrepsspill fra Haugesund den siste tiden, det fører til et godt skudd fra Velde, men Deumeland står nok en gang i veien for Haugesund.

81’ Kabran kommer til avslutning ganske upresset fra 10 meter, men skuddet går like utenfor. God mulighet!

86´Haugesund har ballen mest nå, men Start er godt organsiert og rydder greit unna det som kommer.

88’ Nok et dobbeltbytte for Start Eman Markovic inn, Steffen Lie Skålevik ut. Adnan Hadzic inn, Joackim Jørgensen ut.

90’ Det blir lagt til fem minutter.

90 + 1’ Bytte for Haugesund Alexander Stølås inn, Niklas Sandberg ut.

90 + 1’ MÅL! Hadzic klarerer og det blir corner til Haugesund.  Ballen skrus inn i feltet og i et forsøk på klarering er Daland uheldig og setter ballen i eget nett. 1 – 0 til Haugesund.

90 + 2’ Start rett opp i angrep og får lagt inn, keeper slår til corner. Kabrans innlegg treffer Daland som header i mål, men det annuleres. Corneren skal ha skrudd bak mål.

90 + 3’ Bergan går i angrep for Start, fyrer av fra 16 meter og treffer en Haugesund-spiller. Det skrikes på straffe, men dommer vinker spillet videre til stor fortvilelse for Start-spillerne.

90 + 4’ Kabran legger inn, Daland header, men Sandvik redder.

SLUTT: Daland får et gult kort etter prat med dommeren etter kampen. Haugesund – Start ender 1 – 0. Etter en jevn og forsiktig første omgang tok tempoet seg opp i andre omgang. Start hadde stort sett god kontroll defensivt hele kampen, og hadde et par store muligheter til å ta ledelsen i andre omgang, men igjen glipper det altså på overtid. Fryktelig surt tap.

Neste kamp for Start er mot Viking på Sparebanken Sør Arena lørdag 04.07.20 klokken 18:00.