Espen blir leder for gatelaget

Espen Børufsen får bruk for både fotballerfaringen og sosionomutdannelsen i sin nye ekstrajobb.

Espen startet nylig i jobben som administrativ leder for Starts gatelag. Vingen med over 300 kamper for Start påpeker at det ikke betyr noe for hans satsing mot et comeback på fotballbanen, men han setter pris på å kunne bidra i klubben også på andre måter.

- Jeg har lenge ønsket å kunne bidra med noe mer ved siden av fotballen, spesielt etter at jeg var ferdig med studiene i vår. Det er ikke på grunn av skaden jeg gjør dette, men det er ekstra fint å ha noe annet å gjøre mens jeg ikke kan spille kamper. Nå får jeg ikke bidratt til klubben på banen, så da får jeg bidratt gjennom dette, sier Børufsen.

Les om gatelaget her

- Veldig givende jobb

Han leverte sin bacheloroppgave i sosialt arbeid i juni og er dermed utdannet sosionom. Arbeidet med Gatelaget, som består av personer med utfordringer knyttet til rus eller psykiatri, passer ham derfor veldig bra.

- Dette er en ny stilling. Det er Per Erik (Andersen) som er trener for laget, men jeg er med på treningsfeltet så ofte som mulig. Så blir det min jobb å administrere alt, som turer, kamper, turneringer og lignende, i tillegg til å være en samtalepartner for spillerne. Jeg vil også være et bindelegg inn mot andre institusjoner, sier Børufsen.

Han synes det har vært spennende og gøy å ta fatt på oppgavene.

- Jeg har vært engasjert i Kirkens bymisjon en del, og jobbet med noe av det samme, men det er også mye nytt. Det er fint å ha dette i tillegg til fotballen, og det er godt å kunne jobbe med mennesker. Det er veldig givende, sier han.

Han skryter veldig av tilbudet Start gir til menneskene på gatelaget.

- Det er et vanvittig bra tilbud, og jeg ser det betyr mye for den gruppa vi har her. Det er også mange som er gode fotballspillere, sier han.

Han nevner flere eksempler på mennesker som ved hjelp av gatelaget har fått mestringsfølelse og trygghet til også å ta fatt på andre ting i livet.

- Vi har flere som har kommet seg tilbake i utdanning eller har fått seg jobb. Målet er å bygge en mestringsfølelse slik at de tør å ta steget videre. I tillegg er det en veldig viktig og trygg sosial møteplass, sier Børufsen.

Start er veldig glade for at Espen har tatt på seg denne rollen.

- Det er svært gledelig at en såpass merittert og profilert Start-spiller tar denne viktige rollen, og at han engasjerer seg i klubben på flere områder. Samfunnsvar er noe vi som klubb har sterkt fokus på og at vi får inn Espen i denne rollen viser at vi tar det på alvor. Gatelaget er veldig gode ambassadører for klubben, og vi er glade for at de får et solid apparat rundt seg, sier Christopher MacConnacher, administrativ leder i Start.

- I tillegg til Espen og Per Erik Andersen er det også mange av seniorene i klubben som gjør en fantastisk jobb ved å ordne mat og skape et godt miljø for dem, sier MacConnacher.

Børufsen GLimt mai 2018
Espen Børufsen under kampen mot Bodø/Glimt på Sparebanken Sør Arena i mai i fjor. Han ble matchvinner i kampen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Vil tilbake denne sesongen

Børufsen har hatt et tøft år, med en ankelskade som ikke har ville slippe taket. Ikke siden juni 2018 har han spilt kamp for Start, det har blitt flere operasjoner og tilbakeslag.

I midten av juli begynte han å løpe igjen, men etter tre uker med løpetrening hver dag, så fikk han påvist et tretthetsbrudd på innsiden av kneet. Det betød tre uker på krykker og ytterligere et par uker med rolig trening.

- Det var et nytt tilbakeslag, jeg nærmet meg å kunne begynne å trene med ball igjen. Så det var utrolig kjipt. Men jeg kaster trykkene i dag. Så blir det noen rolige uker, før planen er å kjøre på igjen! Og det at ankelen har fått noen ekstra uker med ro nå tror jeg bare kan være positivt med tanke på å lege den 100 prosent.

Og Børufsen har ingen planer om å gi seg på 302 Start-kamper!

- Jeg skal tilbake og spille kamper før denne sesongen er ferdig. Det er mitt store mål!

Annonse fra Eliteserien: