wazwm7ymscnq15nsnsnark9i1

Toppkarakter for kunstgresset

Det nye dekket på Sør Arena får skryt.

Annonse:

- 10 poeng på en skala fra 1 til 10, sier Jesper Mathisen.

- Veldig godt, supplerer Espen Børufsen.

- Ingen skader på grunn av banen, fastlår Jørgen Rostrup som er Starts medisinske leder.

- Dette er hyggelige ord å høre for driftskoordinator Kai Eriksen, som snart skal stenge banen etter en på alle måter vellykket sesong.

Lørdag 17. november blir siste treningsdag før det en gang i februar blir gjenopptatt trening på gresset når laget kommer hjem fra vinterens La Manga-opphold. Noen eksakt åpningsdato er ikke bestemt, her spiller også værforholdene inn. Ifølge Kai blir det ikke satt på undervarme i vinter, så det er å håpe på en mild vinter i 2013.

- Det har ikke vært en eneste klage på kunstgresset siden det lagt på i sommer, men så har vi også fulgt boken når det gjelder vedlikehold: Det vil si mye vanning foran hver treningsøkt. Ja, vi har til og med vannet under en kamp, humrer Kai Eriksen og tenker på episoden i Start 2-kampen der vanningsanlegget slo seg på ved en feil midt under kampen!

Vanning er en forutsetning for at banen er fin å trene og spille på.

- Det har ikke vært et eneste skadetilfelle som har med kunstgresset å gjøre, sier Jørgen Rostrup og tar dermed livet av myten om at kunstgress gir belastningsskader og andre typer skader.

Annonse fra Obos-ligaen: