Makrellfotball

Hvor kommer begrepet "makrellfotball" fra ? Vi lurte og spurte i begynnelsen av 2000-tallet

Annonse:

3. plassen i 1991 var i overkant av spådommene før sesongen tok til. Men med spillerne Strandli, Dahlum, Mykland, Svindal Larsen, Pettersen spilte Start "markrellfotball", som en av Oslo-avisene uttrykte det etter storseire over Rosenborg (5-0) og Viking (4-1).

Hvem som kom på begrepet makrellfotball er litt uvisst:
Lars Helge Rasch mener dette:
"Dette begynner å bli en del år siden - det var mens jeg kommenterte Starts kamper i radiosporten. Jeg tror det var vårsesongen 1991. Ved en anledning løp alle Starts spillere etter ballen - alle formasjoner ble oppløst og de oppførte seg som en makrellstim. Da sa jeg noe sånt som " dette er rene makrellfotballen" - underforstått alle i en retning i en stim uten noe overordnet strategi. Begrepet ble gjentatt av Kjell Kristian Rike i oppsummeringen på TV samme kveld - da sa han: "noen kaller det til og med makrellfotball" -og det var vel da begrepet oppsto for alvor.

Det rare er at fra å være en negativ vinkling fra meg har det vridd seg til en positiv beskrivelse av livlig, underholdende og god fotball...
Så slik er det..."

Svein Mathisen sier:
"Synes å huske at Dagbladet var med på makrelltur i min båt m/Karsten og et par til. Vi fisket og Dagbladet intervjuet - tok bilder. Karsten fortalte at vi skulle angripe som makrellen - i stim. Kom ikke makrellfotball derfra?"

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 12.08.2017, oppdatert: 08.11.2023
Skrevet av: Ole-Bernt Kristoffersen
Kontakt: