Vaaler og Mjelde

Laksekongen Mons

Mjelde fikk bok og tegning av lakseentusiast og barnebok-forfatter Andrè Vaaler. Nå utfordrer rekordinnehaveren resten av Start-troppen.

Annonse:

- Det er en ære for meg å overrekkke signert bok til Mons. Og ikke minst en tegning, av Oscar Jansen, som beviser at du er offisiell laksekonge i Start, sa Vaaler under en uhøytidelig overrekkelse på Sør Arena.

DU KAN SE MOBILVIDEO AV HENDELSEN I STARTs STUNT TV

Vaaler er aktuell med boka Villaksen Salomon- og den store reisen. En barnebok om laksefiske og laksen Salomon.  Forfatteren er kjent i Start-miljøet som tekstforfatter for Starthymnen, samt sitt engasjement for Miniheden. Og han trekker paralleller fra laksefiske til fotballen og mener mye går ut på det samme. 

Man venter på fisk- eller mål om du vil

- Det å fiske laks er sammenlignbart med fotball. En venter på fisk, eller mål om du vil. Spenningen og kicket er fellesnevnere, og samtidig gir laksefiske en nødvendig avkobling, mener Andrè Vaaler.

Og Mons Ivar nikker vedkjennende. For han vet hva forfatteren mener. I vår fikk han sin største sørlandslaks i Tovdalselva. Vekten skal etter sigende være 7.9 kilo og står per dags dato som den største laksen tatt av noen i Start-familien - i år vel og merke.

- Det er en glede å få denne boka og den fine tegningen. Jeg har vært så heldig å få være med Andrè et par ganger i sommer og oppleve den kunnskapen han har. Det skal vi ta vare på, og jeg håper det blir tid til flere slike opplevelser i en hektisk hverdag. Men laksen ble faktisk tatt uten Andrè, i Tovdalselva. Det var stort, minnes Mjelde.

- Er du blitt bitt av lakse-basillen nå?

- Nei, det har jeg ikke tid til. Men det er stor stas og det gir et kick som man kan sammenligne med fotball. Samtidig er det som sagt en befrielse å komme ut i naturen og få slappet av innimelom slagene, mener Mons. 

Ja, de kan jo bare prøve

- Og nå utfordrer du resten av troppen, ærede laksekonge?

- Ja, de kan jo bare prøve på det, sier han og kikker bort på oppmann Øyvind Evjen, som også er en fiskeentusiast.

Og da er utfordringen gitt. Mons(ter) laksen er på 7.9 kilo. Slå den!

Annonse fra Obos-ligaen: