6zuw3t4nm1ma1ls8j0gvcvxv8

Kais huskestue

Kai Eriksen kommer med en av sine mange historier fra møtene mot Mjøndalen.

Annonse:

Mjøndalen hadde storhetstiden sin på 70-tallet. Og hvem er vel bedre å spørre enn Starts egen Kai Eriksen som har vært i klubben siden tidlig 70-tall?

- Det var alltid litt spesielt å møte Mjøndalen. Først og fremst for de brune trøyene som jeg aldri har blitt helt fortrolig med. Men de spilte tidvis bra fotball.

- Husker du noe mer fra møtene mot Mjøndalen?

- Ja, jeg husker at garderobene lå over veien fra Nedre Eiker stadion og dermed  måtte vi krysse veien før vi kom til gressmatta, smiler han.

Og hans første møte på Kristiansand husker han også, selv om det ikke er de hyggeligste minnene, sett med gule og svarte øyne.

- Det var i 1973. Mjøndalen fikk frispark fra 25 meter. Egil Solberg, som var kjent for sine utsøkte dødballer, lader kanonen og ballen fyker opp i krysset som en rakett. Ballen ender opp i motsatt kryss bak en sjanseløs Roy Amundsen som ikke rekker ikke å reagere før ballen ligger i nota, så hardt og velplassert var det.

- Flere skrekkhistorier?

- Ja, jeg husker jo godt spillere som Odd Johnsen og Terje Markussen. Mjøndalens "knoll og tott" som de ble kalt i pressen. De brune har fostret  gode spillere opp gjennom tidene, mener Eriksen.

Brødrene Boye og  Brede  Skistad, som var Mjøndalen-gutter, er to av dem. Sistnevnte  Starttrener i flere sesonger på begynnelsen av nittitallet.

- Brede Skistad  har betydd mye for Start og er nok den mest kjente fellesnevneren mellom klubbene. mener han.

Han trekker også frem en av dagens Mjøndalen-spillere som har spilt for begge  klubbene, nemlig Stian Ohr.

- Stian er en god gutt som jeg kom godt over ens med.

Men historie er historie. Søndag er det duket for et toppoppgjør mot nettopp Mjøndalen.

- Mjøndalen spiller bra for tiden og kjemper i toppen, men fargen på draktene er ikke mye fine, flirer han.

Annonse fra Obos-ligaen: