wazwm7ymscnq15nsnsnark9i1

Brennhett kunstgress

I sommervarmen møter spillerne et dekke på 54 varmegrader på Sparebanken Sør Arena.

Annonse:

Overflaten på Sparebanken Sør Arenas kunstgress er tørr og temperaturen 53-54 varmegrader. Det krever sitt av spillere i både trening og kamp.

- Ballen ruller saktere, det lugger litt mer enkelte steder på banen. Kampen mot Bodø Glimt ble preget av varmen. Jeg la merke til at noen Glimt-spillere ble lurt av underlaget ved enkelte anledninger når de skulle spille ballen, sier Mons Ivar Mjelde.

- Det blir ikke samme flyt i pasningsspillet når ballen går senere og tempoet blir ikke det samme som når banen er våt, supplerer venstreback Rolf Daniel Vikstøl og tilføyer at forholdene er like for begge lag i kamp.

Vanningspauser

 - Det kan bli snakk å ta vanningspauser under treningene for å få best mulige forhold. Vi må se an treningene fra gang til gang ettersom vær og temperatur er, sier Start-treneren.

- Hvilke hensyn må spillerne ta når det gjelder trening i sommervarmen?

- Da gjelder det å være nøyaktig i detaljene før trening. Sove nok og drikke nok, og ikke ligge for mye i solen. De som er påpasselige med dette, får de beste treningene. To av treningene denne uken vil skille seg ut. Den ene med høy intensitet, den andre i volum, forteller Mons Ivar.

- Er spillerne flinke til å etterleve basisrådene for trening i varme?

- Ja, det er de, lyder det oppmuntrende svaret fra Jørgen Rostrup som har hovedansvaret for den fysiske tilstanden i Starts spilletropp.

Annonse fra Obos-ligaen: