Uavgjort i toppkampen mot FFK

Vi øynet seier og tre poeng mot serielederen, men en sen FFK-scoring gjorde at vi måtte nøye oss med uavgjort. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB)

Det var duket for toppkamp på Sparebanken Sør Arene i ettermiddag, da serielederen kom på besøk.

Oppgjøret mellom ligaens beste hjemmelag og ligaens beste bortelag startet jevnt, og det var god trøkk på- og utenfor banen. Det var dog litt for mye trøkk i egen boks, da Bjarni Mark Duffield bommet på en klarering, og heller sparket ned en FFK-spiller.

Fredrikstad fikk straffe, og Johannes Bjartalid steppet opp. Ballen snek seg i mål, til tross for at Jasper Silva Torkildsen gikk riktig vei.

Så nære var Jasper Silva Torkildsen å redde straffesparket som sendte FFK opp i ledelsen midtveis i førsteomgang. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB)

Resten av omgangen fortsatte å være jevn, men vi som det førende laget- Til tross for et lite spillemessig overtak, klarte vi ikke å skape de største sjansene, og vi gikk til pause på stillingen 0-1.

Vi gikk ut til andre omgang med god tro på tre poeng, salv med et vanskelig utgangspunkt. Allerede 7 minutter etter hvilen kunne vi ha fått utlikningen, da både Sander Sjøkvist og Alagie Sanyang så deres forsøk bli blokkert.

FFK var også nære å doble sin ledelse etter en heading, men Torkildsen sto godt i mot og reddet.

Vi var litt mer presise fremover i banen, og etter en time skulle vi endelig få utlikningen. Etter fint forarbeid av Mathias Grundetjern og Fabian Ness, stanget Tom Strannegård inn 1-1-scoringen.

Vi stoppet ikke der og fortsatte å jage tre poeng. Med 18 minutter igjen på klokka trappet stopper Luc Mares opp, og blåste like gjerne inn 2-1-scoring fra distanse. En vanvittig deilig scoring, og vi gikk opp i ledelsen.

FFK er ikke kjent for å gi seg lett, og presset på for å utlikne, og etter 82 minutter var vi like. langt igjen. Henrik Kjelsrud Johansen stanget inn 2-2-målet etter en god heading.

Til tross for et press for å ta med oss alle tre poengene, endte kampen med 2-2 og uavgjort.

#22 Agon Sadiku

Innbyttere: Mark Jensen, Herman Johnsen, Kalle Wallius, Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad, Jesper Gregersen, Adrian Nilsen, Sakarias Ringsbu, Salim Nkubiri.

Utilgjengelige spillere: Vajebah Sakor (karantene), Jon Helge Tveita, Eirik Schulze, Jack Lahne, Sindre Osestad (syk).

1’ Vi er i gang!

15’ Første femten unnagjort. God trøkk på banen og tribunen.

22’ Bjarni bommer på en klarering, og feller en FFK-spiller. Straffe…

23’ FFK scorer til 0-1

35’ Jevnspilt, til tross for FFKs scoring. Ti minutter igjen av omgangen.

36’ Grundetjern med en nydelig vending som gjør at det åpner seg opp for han, men blir til slutt løpt opp.

45’ Pause! Jasper var nære, men ikke nære nok… Etter en jevnspilt førsteomgang er FFKs straffemål kampens eneste. Vi snur det i andre!

46’ 2. omgang er i gang. Ut å snu det nå!

53’ Ah vi er nære! Sjøkvist fyrer i blokka, og returen fra innenfor 16-meteren går også rett i blokka. Stor sjanse!

54’ Så er FFK nære, men Jasper redder mesterlig!

61’ POJKEN!!!!!! Tom Strannegård header ballen i innsiden av stanga, og sakte, men sikkert ruller den over streken og i mål og 1-1! KOM SÅ!

70’ Kampen er helt åpen nå. 20 minutter igjen pluss tillegg. Her blir det spenning helt inn!

71’ LUUUUUUUUUUUUUUUUUUUC MARES!!!!!!! Hjelpes så deilig! Luc Mares banker til fra distanse og kan se ballen blåse inn bak FFKs keeper. Vi er i ledelsen 2-1!

77’ Salim Nkubiri kommer inn for Agon Sadiku.

80’ Fabian Ness og Tom Strannegård byttes ut med Jesper Gregersen og Henrik Robstad.

84’ FFK utligner til 2-2.

85’ Derviskadic må ut med skade, Rolf Daniel Vikstøl kommer inn.

90’ Slutt. Bittert med kun ett poeng her.