Tap borte mot Raufoss

I OBOS-ligaens 19. runde var det Raufoss på bortebane som var vår motstander. Etter en god start på høstsesongen, fikk vi det tøft mot dagens motstander. (Arkivbilde: Helge N. Olsen)

Etter 7 poeng av 9 mulige etter sommerpausen dro vi til Raufoss med god selvtillit og tro på at det også skal begynne å løsne på bortebane.

Med gratis inngang på kampen var det godt oppmøte både blant borte- og hjemmefansen, men det var hjemmefansen som skulle juble først.

Etter fem minutter spilte Emir Derviskadic en uheldig pasning som ble snappet opp av en Raufoss spiller i full fart mot mål. Kaptein Vito Wormgoor prøver å rydde opp, men feller en spiller og dommer blåser straffe.Straffen ble satt nede i keepers høyre hjørne, der Jasper Silva Torkildsen var veldig nære, men ikke nære nok.

Etterhvert kom vi oss mer inn i kampen, og styrte stort sett spillet resten av omgangen, uten å klare å finne noen åpninger i Raufoss-forsvaret. Mathias Grundetjern var nære med et brassespark etter 35 minutter, og prøvde seg på et nytt brasse-liknende-forsøk noen minutter senere - men keeper hadde kontroll.

Nærmere kom vi ikke, og Raufoss ledet 1-0 til pause.

Andre omgang fortsatte i samme spor, hvor vi hadde ball og bearbeidet Raufoss store deler av tiden. Men det var Raufoss som skulle score det neste målet. En lang ball over forsvaret, og en Jasper Silva Torkildsen på som var litt for seint ute førte til åpent mål og 2-0 til Raufoss.

Emir Derviskadic tente håpet like etterpå, med et skudd fra utenfor 16-meteren som snek seg inn bak Raufoss-keeperen.

Reduseringen tente håpet, og vi fortsatte å kjøre på for å snu kampen. Salim Nkubiri kom inn fra benken og hadde et par skudd på mål, men keeper hadde kontroll.

Raufoss kom veldig nære spikeren i kista etter 83 minutter, da de utnyttet slurv hos oss og smalt et skudd rett i stolpen. Etter dette kom Raufoss-sjansene på løpende bånd, men dårlige avslutninger og gode redninger sørget for at resultattavlen fortsatt viste 2-1.

Vi klarte ikke å bygge opp det helt store trykket mot Raufoss-målet på slutten, og dermed endte det med et 2-1 tap.

#22 Agon Sadiku

Innbyttere: Jensen, Vikstøl, Robstad, Wallius, Sakor, Gregersen, Nkubiri.

1’ Vi er underveis!

5’ Straffe til Raufoss. Derviskadic med en stygg feilpasning rett utenfor egen boks. Wormgoor prøver å rydde opp, men feller en spiller og dommer blåser straffe.

6’ Raufoss scorer på straffen. Torkildsen går riktig vei, men når ikke helt bort. 1-0

15’ Ikke noen god start på kampen for vår del, men fortsatt 75 minutter igjen å snu dette på!

30’ En halvtime er spilt. Vi har mye ball mens vi leter etter åpninger i Raufoss-forsvaret.

34’ Så kom vår første skikkelige sjanse. Klabb og babb i feltet fører til at ballen spretter opp til Grundetjern. Prøver på et slags brassespark, men går like utenfor.

39’ Grundetjern med lurer seg forbi tre stykk med en flott detalj, men blir så klippet kontant ned. Innkast.

42’ Nytt brasse-ish-forsøk av Grundetjern. Keeper har kontroll.

45’ Pause. Raufoss sin tidlige straffescoring gjør at vi ligger under til pause.

55’ Sjøkvist og Osestad går ut, Wallius og Nkubiri kommer inn.

55’ Fabian Ness får gult kort - og må dermed sone karantene i neste kamp.

60’ 2-0. Markus Johnsgård.

64’ Der satt den! 2-1. EMIR DERVISKADIC! Kom igjen nå da!

68’ Robstad og Sakor inn for Derviskadic og Ness.

70’ 20 minutter igjen nå, og vi presser på for å snu dette. Kom igjen, Start!

83’ Raufoss smeller et skudd rett i stolpen. Der var vi heldige.

84’ Raufoss nære igjen. Jasper Silva Torkildsen med en god redning.

85’ Raufoss med en kjempemiss. Tre store sjanser på rappen nå.

86’ Ny kjempesjanse for Raufoss, men Jasper avverger.

90’ Det legges til fire minutter…

94’ Kampen er over, og det ender med tap borte mot Raufoss.