Årets første bortetap kom på Fosshaugane Campus

Hjemmelaget Sogndal påførte oss årets første bortetap på Fosshaugane Campus i ettermiddag. (Foto: Helge N. Olsen)

Den første omgangen var usedvanlig sjansefattig. Vi hadde ballen mest, mens Sogndal lå lavt og hindret rom.

Det tok hele 41 minutter før publikum skulle få se kampens første store sjanse. Den falt til Tom Strannegård, etter litt klabb og babb i feltet. Sogndals keeper var med på notene og rette Strannegårds avslutning fra få meter. Få minutter senere, i det dommerens klokke viste 45:00, blåste dommer av førsteomgangen på stillingen 0-0 - uten behov får å legge til noe tilleggstid.

2. omgang ble noe helt annet. Etter 50 spilte minutter var Strannegård nære igjen, da han fikk ballen fra Osestad på omtrent 16 meter. Svensken tok et par touch før han fyrte at, men måtte se skuddet gå like til side for mål.

Etter 55 minutter smalt det virkelig i Sogndal sin ende. Jónatan Ingi Jónsson skjærte inn fra høyrekanten og fyrte avgårde et langskudd med venstreslegga som gikk rett i krysset.

Sogndal hadde flere muligheter til å doble ledelsen, men maktet ikke å sette kula i mål. Istedenfor var det vi som skulle sette ballen i mål. Alagie Sanyang ble felt og fikk straffe. Luc Mares trappet opp og satt sin femte straffescoring for året, og stillingen var 1-1 med 20 minutter igjen.

Sogndal var til tross for utlikningen det førerende laget, og det skulle vise seg. De presset på for å ta tilbake ledelsen. Etter et par god redninger av Mark Jensen skulle de på ny gå opp i ledelsen etter en kunstscoring. Valdimar Thor Ingimundarson på volley fra 16 meter, og stillingen var 2-1 et kvarter før slutt.

Stillingen sto seg resten av kampen, og dermed kunne Sogndal juble over å ha påført oss vårt første bortetap for sesongen.