Scoringer av Ness og Skogvold sikret cupseier mot Fløy

Det stanget lenge mot Fløy, men til slutt var det scoringer fra Fabian Ness og Henrik Skogvold som sikret oss avansement i cupen. (Foto: Svein Grundetjern)

Fløy var motstander i 1. runde av NM 2023. På Flekkerøy var det rigget til fest, og det var et godt antall tilskuere som var til stede på kampen.

Kampens første omgang endte uten mål, og også uten særlig med sjanser. Fløy var nærmest scoring etter at vi slurvet i bakre rekker, men keeper Mark Jensen reddet oss.

Andre omgang startet med en god mulighet for Fløy, men nok en gang var Mark Jensen på jobb og hindret scoring. I andre enden kom Sander Sjøkvist - som kom inn til pause for Levi Eftevaag - til en god innleggsmulighet. Sjøkvist la inn foran mål, men keeper fikk avverget til corner.

Etter en time gjorde vi fire bytter, da Sanyang, Skogvold, Grundetjern og Strannegård kom inn for Svela, Grønn Pedersen, Nilsen og Nkubiri. Ikke lenge etterpå kom endelig scoringen vår.

Fabian Ness kuttet inn fra venstre og banket inn ledelsen etter 64 minutter.

Etter byttene og scoringen fikk vi mer kontroll på kampen, og hadde mye ball, men Fløy ga seg ikke og var nære 1-1 ca. et kvarter før slutt da de kom seg alene med keeper. Mark Jensen var raskt ute og fikk avverget scoring.

Det så lenge ut til at Fabian Ness skulle bli kampens eneste målscorer, men etter 86 minutter fikk vi en ny. Mathias Grundetjern serverte Henrik Skogvold på nærmest blankt hold, og 2-0 til oss var et faktum.

Flere mål ble det ikke, og avansement i cupen var et faktum. Motstander i 2. runde vil bli offentliggjort i morgen, torsdag, etter at alle cupkampene som spilles i morgen er ferdige.