Målløst på Melløs stadion

Seriepremieren mot Moss endte med poengdeling etter 90 målløse minutter på Melløs. (Foto julian Ringstad).

Nyopprykkede Moss FK var motstander i årets første seriekamp. For første gang på over 10 år kunne publikummet på Melløs stadion se sitt eget lag spille fotball på det nest høyeste nivået.

Både borte- og hjemmefeltet var fullsatt, stemningen var fantastisk og alt lå til rette for en deilig start på sesongen.

Første omgang startet med et nyopprykket Moss-lag med høy energi. Vi kom oss etterhvert inn i det og kampen bølget frem og tilbake, og begge lag hadde gode sjanser i løpet av den første omgangen, uten å få omgjort noen av de farlige situasjonene til mål.

Det var målløst på Melløs til pause.

I starten av andre omgang hadde Moss en stor sjanse til å gå opp i 1-0, men skuddet fra kloss hold strøk stolpen til Jasper og gikk til side for mål.

Videre fortsatte 2. omgang i samme spor som den første. Etter 74 minutter fikk hjemmelaget en gigantsjanse. Et skudd fra distanse gikk stolpe ut, mens på returen klarte ikke Moss å sette ballen inn i åpent mål, da ballen ble satt utenfor fra blankt hold.

Etter 80 minutter leverte Jasper en kjemperedning på et skudd etter et innlegg mot bakre stolpe.

I det siste spilleminutt fikk Sander Svale en kjempesjanse til å score. men avslutningen ble klarert på streken. Dermed endte det 0-0 i årets første seriekamp...

KAMPFAKTA

• Runde #1 | OBOS-ligaen 2023

• Melløs Stadion

• Moss FK - IK Start 0-0 (0-0)

Vårt lag:

#1 Jasper Silva Torkildsen - #21 Sander Sjøkvist, #14 Luc Mares, #3 Vito Wormgoor, #15 Henrik Robstad, #30 Fabian Ness - #16 Tom Strannegård, #7 Emir Derviskadic, #40 Sindre Osestad - #8 Mathias Grundetjern, #99 Jack Lahne.

Innbyttere:

#96 Jensen, #31 Dashaev, #20 Eftevaag, #28 Vikstøl, #44 Nkubiri, #27 Svela.

Utilgjengelige spillere: Alagie Sanyang (suspensjon), Jon Helge Tveita (skadet), Bjarni Mark Antonsson (skadet), Jesper Gregersen (skadet), Eirik Schulze (skadet), Emil Grønn Pedersen (skadet), Zakaria Sawo (skadet).

1' OBOS-ligaen 2023 er i gang!

5' God kok på tribunen i åpningsminuttene.

12' Moss med kampens første store sjanse! Jasper sleiver en klarering, og en Mossekæll prøver å lobbe ballen over han og i mål. Går over både keeper og mål.

18' Stor sjanse for Osestad! Fine kombinasjoner mellom Sjøkvist, Strannegård og Grundetjern spiller fri sistnevnte på kanten. Legger inn til Osestad som header mot mål. Keeper redder til retur, og fanger den opp foran beina på Osestad. Nære!

19' Moss farlig frempå på et frispark. Artig kamp så langt.

21' Moss igjen nære på frispark. Direkte frispark som går like over. Kan ha sneia tverrliggeren den.

27' Emir Derviskadic tråkler seg gjennom og skyter lavt fra skrå vinkel. Keeper nede og redder. God sjanse.

30' Stor sjanse for Lahne på hodet. Sjøkvist legger inn, Grundetjern stusser og Lahne får hodet på den. Over.

37' Tom Strannegård stopper en kontring med et saftig returløp.

40' Så er det Fabian Ness sin tur til å stoppe en kontring. Deilig sklitakling.

40' Vi kontrer med Jack Lahne. Blir dratt i ca. 40 meter før dommer blåser og gir Moss-spilleren gult kort.

41' Tom Strannegård skyter fra 20 meter. Det blir farlig. Går via en spiller og like utenfor.

Pause. Førsteomgang ender målløst på Melløs. Mye trøkk og tøffe dueller utpå der.

46' De siste 45 er i gang.

49' Moss farlig nære å gå i ledelsen. Skyter like utenfor.

60' Moss farlig frempå igjen. Et lavt hardt innlegg glir gjennom feltet og finner en Mossing på bakre. Jasper har kontroll på avslutningen.

63' Rolf Daniel Vikstøl kommer inn for Henrik Robstad.

64' Vito Wormgoor får gult kort.

71' Svela og Eftevaag gjør seg klare for å komme inn. Jack Lahne og Sindre Osestad går ut.

74' Der er vi sinnsykt heldige! Først skyter Moss stang ut, så er det bom på åpent mål på returen.

80' Kjemperedning av Jasper! Hindrer en sikker scoring etter et skudd fra kloss hold på mesterlig vis.

85' Fem minutter + tillegg igjen. Kan vi få til en sluttspurt og snike med oss tre poeng hjem?

90' Klarering på strek! Sander Svela er millimetre unna å sende oss i ledelsen.

90' 4 minutter tillegg.