Årets andre uavgjort mot Moss

For andre gang i år endte det med 0-0 mellom oss og Moss. Kampen ble preget av et tidlig rødt kort til Alagie Sanyang. (Foto: Helge N. Olsen)

IK Start tok imot Moss FK på Sparebanken Sør Arena, søndag ettermiddag i OBOS-ligaens runde #24.

Avsparket gikk klokken 15:00 og kampens første store sjanse kom fra Moss, men Jasper Silva Torkildsen var våken og reddet skuddet. Etter Moss sin mulighet, begynte vi å ta mer over spillet og skapte flere sjanser til å score kampens første mål.

Etter 30. minutter tok Alagie Sanyang et langt touch og kom sent inn i en takling på Moss-spiller, Alexander Håpnes. Dommer valgte å gi det røde kortet til Start-spissen.

En skuffet Alagie Sanyang måtte gå i dusjen etter kun en halvtime. (Foto: Helge N. Olsen)

Etter utvisningen ble kampen mer jevn, men vi var fortsatt det førende laget, selv med en mann mindre på banen. Lagene gikk til pause 0-0.

Vi gikk ut til andre omgang med en mann mindre på banen, men likevel var guttene i gult og svart troende på tre poeng. I det 58. minutt gjorde Mathias Grundetjern en kjempejobb offensivt og kom seg i bakrom alene med keeper, men satt den like utenfor høyre stolpe.

Mathias Grundetjern fikk kampens største sjanse, men skuddet alene med keeper gikk like utenfor. (Foto: Helge N. Olsen)

Moss hadde en stor sjanse etter knappe 70 minutter, men skuddet fra østfoldingene gikk utenfor mål. 15 minutter før fulltid fikk Start corner, som Sander Sjøkvist slo inn på Vito Wormgoor, men nederlenderen fikk ikke styrt den på mål.

Etter 88 minutter skjøt Moss-spiller Hegland mot mål, men Jasper gjorde en kjemperedning. Tre minutter etterpå gjorde Jasper nok en redning på strek og holder nullen for Start. Vi spilte en time med ti mann og hadde muligheter til å score mål, men kampen endte 0-0 og uavgjort.

Alagie Sanyang på vei ut av Moss-garderoben, etter å ha vært inne og beklaget seg ovenfor Alexander Håpenes. (Foto: Tor Erik Schrøder)

#10 Alagie Sanyang

Innbyttere: Jensen, Wallius, Vikstøl, Robstad, Dashaev, Gregersen, Osestad, Nkubiri, Sadiku.

Utilgjengelige spillere: Eirik Schulze, Jack Lahne.

Slik så vi kampen:

1’ Vi er i gang på Sparebanken Sør Arena.

2’ Moss farlig frempå på frispark, men Jasper er påskrudd og vi får klarert unna.

6’ Vi er frempå og skaper to gode sjanser på kort tid, men mossingene får ryddet unna.

10’ Tom Strannegård slår en god corner som ender løst i feltet, Bjarni Mark Duffield avslutter over mål.

23’ Halvspilt første omgang her på Sparebanken Sør Arena hvor det fremdeles står 0-0.

32’ Rødt kort til Alagie Sanyang.

33’ Gult kort til Mathias Grundetjern og Moss spiller Ian Hoffmann.

36’ Spillerbytte Moss: Alexander Håpnes erstattes av Aksel Potur

45’ Det legges til 4 minutter.

45’ Pause: Begge lagene går målløse i garderoben etter første omgang. Start har hatt mest ball og beholdt kontrollen over kampen etter utvisningen.

46’ Vi er i gang igjen på Sparebanken Sør Arena. Kom igjen gutter!

54’ Moss spiller Faites Makoss forsøker seg på et brassespark, som går til side for mål.

58’ Mathias Grundetjern kommer alene med keeper men setter den utenfor. Gigantisk mulighet!

60’ Gult kort til Moss spiller Claudio Braga.

63’ Henrik Robstad inn for Fabian Østigård Ness. Salim Nkubiri inn for Tom Strannegård.

68’ Kjempesjanse for Moss! Moss spiller en mann alene i feltet men setter ballen like utenfor.

70’ Gult kort til Moss spiller Abel Stensrud.

73’ Agon Sadiku kommer inn for Emir Derviskadic.

79’ Mathias Grundetjern prøver seg fra distanse men får ikke ballen på mål.

81’ Moss får frispark på farlig hold, skuddet går rett på keeper.

85’ Gult kort til Moss spiller Noah Alexandersson.

88’ Jasper med en veldig viktig redning!

89’ Sindre Osestad kommer inn for Mathias Grundetjern

90’ Det er lagt til 5 minutter.

90+’ Det ender med poengdeling på Sparebanken Sør Arena.