Start overkjørte Bryne på Sparebanken Sør Arena

Mathias Grundetjern (bildet) og Start vant fullt fortjent over Bryne i Kristiansand mandag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder

Starts lag:

Jasper Silva Torkildsen - Peter Reinhardsen (Gravdal fra 86), Luc Mares, Henrik Robstad, Kristoffer Tønnessen - Tom Strannegård, Bjarni Mark Antonsson, Emir Derviskadic (Gregersen fra 67) - Zakaria Sawo (Sjøkvist fra 79), Eirik Schulze (Svela fra 86), Mathias Grundetjern.

Benken: Mark Jensen, Sander Sjøkvist, August Frobenius, Jesper Gravdal, Sander Svela, Jesper Gregersen, Basilio Ndong, Kristoffer Valsvik og Emil Grønn Pedersen

Starts aller siste tilskudd, Salim Nkubir, er ikke med i troppen til denne kampen, men vil befinne seg på tribunen. Det blir en spennende kar å følge fremover.

Ellers er det spennende å se August Frobenius (18), Sander Svela (19) og Jesper Gregersen (17) på benken i dag sammen med 16-åringen Jesper Gravdal.

Det er også absolutt verdt å nevne Per Svein Bostrøm som feirer 50 år i bua! For en fantastisk jobb han gjør år ut og år inn. Tipper det blir halv pris på pølser i dag også.

Kampen minutt for minutt.

7 min: Ikke så mye å melde om fra de første minuttene her på Sparebanken Sør Arena, men vår svenske kantspiller Zakaria Sawo har vært svært aktiv og vunnet ballen fint ved flere anledninger. Skal ikke se bort i fra at han får en god målsjanse snart.

10 min: Så blir det bare nesten for Start. Derviskadic kommer seg igjennom og får ballen videre til Strannegård, men svensken får ikke kontroll på ballen og spiller den ut over dødlinjen.

16 min: Gult kort til Starts Bjarni Mark Antonsson

19 min: Bryne farlig frempå ved et par anledninger på hjørnespark, men Jasper holder ballen ute.

21 min: Et flott innlegg fra Sawo finner Schulze inne foran mål, men avslutningen går like utenfor. Antydninger nå fra Start.

22 min: Start tar ledelsen ved Mathias Grundetjern. En flott ball fra Luc Mares åpner opp forsvaret til Bryne, og den tidligere Fløy-spilleren fosser ifra ute på høyrekanten. Sawo plasserer seg på venstrekanten, men Grundetjern bestemmer seg bare for å banke til, og inn gikk ‘an. Flott scoring.

28 min: Gult kort til Starts Kristoffer Tønnessen

35 min: Flott sjanse til Start når Sawo igjen kommer opp langs venstrekanten. Alene med keeper går dessverre sisteskansen seirende ut av duellen. Nesten der for svensken.

39 min: Start og Eirik Schuzle frempå på et hjørnespark, men keeper får frispark i duellen med lysluggen fra Start.

41 min: Start dobler til 2-0 ved Zakaria Sawo. Start tar et raskt frispark og sender Sawo igjennom alene med målvakten. Svensken ser ut til å rote bort sjansen når i førsteomgang får reddet, men på returen får han banket inn sitt aller første mål for Start.

Lagene går til pause på stillingen 2-0 til Start.

Start stiller uforandret i andreomgangen.

48 min: Strannegård drar seg fint igjennom, men innlegget blir dyttet ut til hjørnespark.

49 min: Så øker Start til 3-0 på selvmål.

En merkelig situasjon. Tønnessen snurrer rundt med ballen i 16-meteren, men en Bryne-forsvarer får klarert ballen. Neste Bryne-spiller takler ballen rett i eget mål.

58 min: Først varter Jasper opp med en god redning, før han smeller ballen opp i angrep. Sawo lurer seg forbi en forsvarer, men innlegget er det dessverre ingen som kommer på.

61 min: Emir Derviskadic drar av seg en spiller på midtbanen og spurter fremover. Ballen går videre til Tønnessen som flott lobber Eirik Schulze igjennom, og fra spiss vinkel banker han inn 4-0.

Start gjør et bytte. Ut går Emir Derviskadic etter en flott kamp. Inn kommer Jesper Gregersen.

3576 solgte billetter til dagens kamp.

71 min: Gult kort til Brynes Oliver Rotihaug

72 min: Mathias Grundetjern blir spilt alene igjennom mot Bryne-målvakten, og da er det aldri tvil. 5-0 til Start.

79 min: Så gir Zakaria Sawo seg til stående applaus. Inn kommer Sander Sjøkvist.

86 min: Start gjør to bytter. Ut går Eirik Schulze og Peter Reinhardsen, inn kommer Jesper Gravdal og Sander Svela.

89 min: Kristoffer Tønnessen nære på å sette ballen i mål på et frispark, men skuddet går like utenfor.

90 min: Start øker til 6-0 etter at Bjarni Mark Antonsson header inn et hjørnespark på overtid.