Braut Brunes med dobbel i seier over Skeid

Jonatan Braut Brunes scoret to mål, mens Bjarni Mark Antonsson satte inn det avgjørende 3-2-målet i seieren over Skeid mandag kveld.

Start slo Skeid på Sparebanken Sør Arena etter en dramatisk kamp mandag kveld.

Jonatan Braut Brunes sendte vertene i ledelsen etter bare 50 sekunder med et kjempeskudd fra distanse, men bare minutter senere utlignet Skeid på en heading alle med gult og svart hjerte trodde var offside.

Start-spillerne forsøkte forgjeves å overtale både dommer og linjedommer, men målet ble stående, og dermed var vi like langt.

Det var hjemmelaget som styrte kampen i stor grad etter scoringen, uten å komme til de aller største sjansene. Braut Brunes smalt ballen over på direkten, mens luftens baron, Eirik Schulze, knuste Skeid-forsvaret i en duell, men ballen gikk rett i klypene på Skeid-målvakten Lars Kvarekvål.

Men etter en drøy halvtime smalt det igjen fra Start. Igjen var det Erling Braut Haalands mer scoringsfarlige fetter som satte ballen i mål til 2-1– denne gangen fra et flott angrep startet av Luc Mares og flikket videre av svenske Oskar Fallenius.

Nå SKULLE Start holde ledelsen til pause, men bare drøye minuttet etter mistet Mathias Grundetjern ballen i egen 16-meter og ropte på frispark. Dommeren overså den tidligere Fløy-spillerens ønske og lot spillet gå, og fra bare få meters hold fikk Skeids Marcus Melchior utligne igjen.

Det var antydninger til buing blant publikum, og det var et klart irritert Start-lag som gikk til pause på stillingen 2-2.

Start - Skeid Kristoffer Valsvik.JPG
Kristoffer Valsvik mot Skeid på Sparebanken Sør Arena 25.04.2022.

I pausen lovet Start-spillerne å legge feilene bak seg og fokusere på å vinne kampen – og det kunne man se i den andre omgangen.

Start var dominerende og skapte flere store sjanser. Braut Brunes ropte på straffespark, mens Eirik Schulze banket en heading så hardt mot mål at Skeid-målvakten kun klarte å slå den til hjørnespark, men ballen ville ikke inn.

Kvarteret før slutt byttet Endre Eide, som var stedfortreder for en syk Sindre Tjelmeland, inn Alagie Sanyang, og spissen ble umiddelbart involvert i et mulig straffespark til Start, men igjen valgte dommer å la spillet gå.

Men da Schulze ble felt snaue ti minutter senere, blåste endelig dommeren Starts vei, og Bjarni Mark Antonsson gjorde seg klar.

Islendingen banket inn 3-2 til ellevill jubel blant Start-fansen.

Start gjorde et forsøk på å punktere kampen, men mot slutten av kampen ble det størst fokus på å få klarert ballen – og det gjorde Start.

Dermed blir de tre poengene igjen i Kristiansand, og Start har hektet seg topplagene på tabellen igjen.

Nå skal vi nyte tre poeng, sol og deilig vårvær i Kristiansand, før vi reiser til Grorud 8. mai.