Frank foran mandagskampen mot Skeid

I kveld møter Start Skeid på Sparebanken Sør Arena. Her er supporterblogger Frank Thomassens ord før kampen.

Annonse:

Etter en strålende start på sesongen med 3 poeng i Bergen, har de neste kampene endt med 1 poeng og 0 poeng - og den trenden må stoppes med en gang om vi skal ha håp om å kjempe om direkte opprykk. Mot Skeid er kun 3 poeng godt nok.

Billetter til kampen kjøper du her.

TABELLEN

8. Start.... 3...1-1-1... 6-3...4 poeng

15. Skeid  3...0-0-3... 4-7...0 poeng



FORRIGE KAMP

I år vil jeg foran hver kamp trekke fram minst en positive ting (tommel opp) og minst en negativ ting (tommel ned) fra forrige kamp. 

Forrige kamp var bortekampen mot Fredrikstad som endte med 0-1 tap.


Tommel Opp:

Det var ikke altfor mange positive ting å ta med seg fra kampen mot Fredrikstad, men en positiv ting er engasjementet rundt Start for tiden, for nok en gang dro det veldig mange Start-supportere både fra Sørlandet og fra Østlandet og skapte god stemning på bortefeltet. 

En annen positiv ting er at det ser ut som vi er ganske bra trent. Mot Fredrikstad var Start det klart beste laget mot slutten av kampen og vi skapte flere gode sjanser, og fikk til et godt trykk mot hjemmelagets mål. Det samme skjedde mot Mjøndalen, der vi presset veldig mot slutten av kampene. Forhåpentligvis vil vi også få resultater av dette i form av sene scoringer i kampene som kommer. Det er alltid positivt å ha krefter til en sluttspurt.
 


Tommel Ned:

Det er ikke vanskelig å finne ting å sette fingeren på etter en slik kamp. Det er flere spillere som virker ute av form og da tenker jeg kanskje først og fremst på de tre på topp. Jeg synes verken Fallenius, Brunes eller Grundetjern hadde en god kamp i Fredrikstad, men den største skuffelsen var Kristoffer Valsvik. Dette er en spiller som er viktig for dette laget, men slik som han fremstår nå er han rett og slett ikke god nok. Altfor ofte blir ballen spilt bakover eller på tvers når det er store rom framover på banen. I tillegg kommer det stadig feilpasninger og dårlige valg, og dette er ting som må rettes opp i. Vi vet at han kan, og han har vist i vinter at når tingene sitter så er han en meget god spiller og jeg tror fremdeles han kan bli en nøkkelspiller i dette laget, men da må han heve seg betraktelig.


 

SKEID FOTBALL

Skeid har stort sett befunnet seg i 2.divisjon de siste 15 årene med et par unntak med spill i 1.divisjon og en sesong i 3.divisjon. Foran årets sesong ble det derimot et suverent opprykk og så gjenstår det å se om laget endelig kan etablere seg eller om det blir et nytt nedrykk.

Skeid har fungert som en talentfabrikk i mange år og henter ofte unge spillere som ikke når helt opp i f.eks Vålerenga. Foran årets sesong solgte de spissen Abel William Stensrud til Odd. Stensrud scoret hele 22 mål i fjorårssesongen. De har hentet noen nye (mindre kjente) spillere også, men er naturlig nok tippet helt i bunnen av de fleste eksperter. 

 

Fasiten etter tre serierunder er 0 poeng, men samtlige kamper har endt med ettmålstap og de har definitivt ikke hatt marginene med seg så langt. Samtidig har de hatt et meget vanskelig oppsett så langt, men laget har vist at de ikke vil bli noen kasteball i årets sesong, selv om de står uten poeng så langt.

 

Toppscorer etter tre runder er Johnny Budosen med 2 scoringer

 

SKEID'S 5 SISTE KAMPER

18 mars: Vålerenga 2 - Skeid 1-2 treningskamp)

26 mars: Skeid - Kjelsås 0-1  (treningskamp)

4 april: Skeid - Stabæk  2-3 (serie)

11 april: Kongsvinger - Skeid 1-0 (serie)

19 april: Skeid - Brann 2-3 (serie)

 

Eirik Schulze profil.jpg
Eirik Schulze kan få en nøkkelrolle mot Skeid i kveld.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB


IK START

Hos Start så er Jasper Silva Torkildsen tilbake på treningsfeltet igjen, men denne kampen kommer nok litt tidlig vil jeg tro, så vi fortsetter nok med Jensen i buret. Etter en svak kamp i Fredrikstad forventer jeg endringer på laget. Jeg kunne tenke meg å fått inn Henrik Robstad i midtforsvaret og flyttet Antonsson opp på midten sammen med Derviskadic. Jeg tror Valsvik trenger en liten pause for å lade batteriene. 

Helt framme tror jeg Schulze kommer inn for Grundetjern. Her er laget jeg ville startet med (3-4-3)


Jensen
 

Mares

Wormgoor

Robstad


Sjøkvist
Derviskadic

Antonsson

Tønnessen 

 

Fallenius

Braut Brunes

Schulze

 


NOEN TANKER TIL SLUTT

Etter den gode sesongstarten, ble forventningene skrudd opp og det var tydelig at det var et større engasjement rundt klubben. Det har vi sett i form av godt oppmøte både på de to bortekampene vi har spilt - samt i hjemmekampen mot Mjøndalen. Men dette engasjementet kan fort forsvinne igjen om Start ikke finner en måte å vinne kamper på. Spillemessig var vi bra i 1.serierunde, vi var OK i 2.serierunde mens vi var svake i 3.serierunde. Nå er det på tide at vi viser at vi har godt nok mannskap til å kjempe i toppen av divisjonen og slåss om de to plassene som gir direkte opprykk. 

Kampen mot Fredrikstad var utrolig skuffende. Det var en fin bane mot et lag som ikke har imponert så langt i sesongen. Der hadde Start alle muligheter til å hente 3 poeng med seg hjem, men vi var for slurvete i pasningsspillet og så gikk alt så utrolig tregt. Der vi har sett Start storme i angrep med mange mann og med ballen kjapt gjennom leddene fikk vi her se Start roe ned og spille ballen bakover til stadighet. Det passer ikke gutta våre og dermed var det ingen overraskelse at kampen ebbet ut med en 1-0 seier til hjemmelaget.

I den kampen synes jeg for øvrig at byttene kom altfor sent, og jeg mener at vi burde fått inn friske krefter allerede ved pause etter en svak 1.omgang. Jeg synes alle de som kom inn gjorde sakene sine bra, men vil trekke fram to spillere. Cameron Cressewell og Eirik Schulze. Cresswell fikk kun 5 minutter + tillegg, men jeg synes han var veldig livlig. Når vi tar med at han scoret 2 mål i Start-2 kampen forrige uke, så er det klart at dette er en spiller som begynner å spille seg inn i diskusjonen om en start-plass. En som jeg mener må få sjansen fra start er Eirik Schulze. Han spilte de fleste kampene i vinter og var da bra. Han er målfarlig, duellsterk og erfaren og dette er en spiller som må inn på laget som starter mot Skeid. Grundetjern har klart seg ganske bra, men var svak i Fredrikstad og her mener jeg at Start burde starte med Schulze. 
 

Det blir spennende å se hva slags oppmøte vi får til denne kampen. Jeg tror de fleste som kom til kampen mot Mjøndalen hadde en god opplevelse selv om det kun ble 1-1. Men så spørs det om tapet i Fredrikstad har ødelagt noe. Jeg håper Start-supportere i og rundt Kr.sand fortsetter å støtte laget og at de fortsetter å komme på kamp. Mot Skeid kan det bli moro om vi får se en Start-utgave som vi den vi så i seriepremieren, men samtidig så er Start så uforutsigbare at det fort kan bli tap på hjemmebane mot Skeid. Det håper jeg inderlig ikke skjer, for da vil det virkelig ta tid å bygge opp det engasjementet vi har sett tendenser til de siste par ukene. En tidlig scoring til hjemmelaget vil bety mye, og tror jeg det kan bli en artig kveld for oss som heier på Start.

 

Jeg tipper vi får se et par scoringer til av Braut Brunes og at vi tar årets første 3-poenger på hjemmebane.

 

Ta turen til Sparebanken Sør Arena og hjelp til med å sende Skeid hjem til Oslo med 0 poeng.

 

HEIA START!

 

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: