Braut Brunes-hat-trick og utklassing av Sogndal

Gjenopplev 5-1-seieren over Sogndal i tekst ( Vi kommer tilbake med mer... Video og bilder ble for mye for serveren å takle...) Foto: Tor Erik Schrøder

Start herjet til tider med Tore André Flo og Sogndal på Sparebanken Sør Arena søndag kveld.

Hele 5851 tilskuere – det høyeste siden november 2019 – fikk med seg målkalaset og fikk underholdning i samtlige 90 + minutter.

Allerede etter tre minutter sendte Kristoffer Tønnessen Start i ledelsen etter at Basilio Ndong hadde vunnet en ball nede ved dødlinjen – en knallstart på kampen og et lite frempek på hva som skulle skje senere.

Start skapte flere gode sjanser, men Sogndal var heller ikke ufarlige og presset Start på sine korte utspill. Men etter en drøy halvtime vartet Sander Sjøkvist opp med et innlegg Trent Alexander-Arnold ville vært misunnelig på og fant Jonatan Braut Brunes inne foran mål. OBOS-toppscoreren vartet opp med et enda finere hodestøt og sendte Start opp i 2-0. Har City hentet feil Braut?

Det ble også pauseresultatet.

Kun få minutter ut i andreomgangen økte Braut til 3-0 – hans åttende mål for sesongen. Nå viste Start lekkert angrepsspill og rullet opp angrep etter angrep – til publikums store fornøyelse.

Men det ble ganske stille da islendingen Ingimundarson reduserte til 3-1 på et flott langskudd. Men seieren var aldri truet.

Bare få minutter etter scoringen var Braut på plass igjen – Oskar Fallenius sendte Braut Brunes igjennom og med sitt niende mål for sesongen banket han inn 4-1 via stanga.

For å gjøre ydmykelsen komplett satte venstrekant Basilio Ndong inn 5-1 like før slutt, og Start tok en høyst fortjent seier.