Brann for sterke på Sparebanken Sør Arena

Brann ble for sterke og vant 2-0 over Eirik Schulze (bildet) og Start på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder.

Start - Brann 0-2 (0-1)

0-1 Mathias Rasmussen (8')
0-2 Niklas Castro (59')

Gult kort: Mathias Rasmussen, Brann

Tilskuere: 6238

Starts lag:

Jasper Torkildsen- Luc Mares, Vito Wormgoor (Robstad fra 77), Kristoffer Tønnessen- Peter Reinhardsen (Sjøkvist fra 66)- Emir Derviskadic (Valsvik fra 66), Bjarni Antonsson, Basilio Ndong- Eirik Schulze (Cresswell fra 45), Jonatan Braut Brunes, Oskar Fallenius (Grundetjern fra 39).

Benken:

Mark Jensen, Vegard Bergan, Kristoffer Valsvik, Henrik Robstad, Jon-Helge Tveita, Cameron Cresswell, Sander Sjøkvist, Mathias Grundetjern, Henrik Gjesdal.

Brann:

Mathias Dyngeland - David Wolfe, Andreas Larsen, Svenn Crone, Ruben Kristiansen - Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Kasper Skaanes - Niklas Castro, Bård Finne, Frederik Børsting.

Det var nydelige rammer rundt kampen da Start tok i mot Brann på Sparebanken Sør Arena torsdag kveld. Over 6000 fans hadde tatt turen til stadion i et strålende sommervær, og publikum var virkelig i kjempehumør i dag. De mange fremmøtte Start-fans lagde liv hele kampen, selv om det ikke gikk helt veien.

For selv om Start kom godt i gang, var det Brann som tok ledelsen etter åtte minutter på et langskudd fra sørlendingen Mathias Rasmussen – den første sjansen til bortelaget. Etter scoringen tok bortelaget initiativet og hadde blant annet et skudd som Jasper Silva Torkildsen slo i tverrligger og over.

Men Start var langt fra ufarlige. Jonatan Braut Brunes ble spilt alene med målvakten ved flere anledninger, men Brann-målvakt Mathias Dyngeland gikk seirende ut av duellene. Etter en drøy halvtime måtte Oskar Fallenius ut med skade, og inn kom Mathias Grundetjern, men den tidligere Fløy-spilleren klarte ikke å snu kampbildet, og Brann gikk til pause på stillingen 1-0 til bortelaget.

Cup-helt inn etter pause

I pausen gikk Eirik Schulze ut, mens cup-helten Cameron Cresswell kom inn, og engelskmannen fikk muligheten til å utligne allerede minutter ut i omgangen, men frisparket klarte ikke Start-spilleren å få i mål. Start skapte igjen flere farligheter i starten av omgangen, men etter timen spilt ble de hardt straffet. En feilpasning førte til at Branns Castro fikk muligheten til å fyre av, og doblet ledelsen for Brann med et nytt langskudd. Blytungt for et Start-lag som øynet muligheten for poeng.

Start heiv innpå Kristoffer Valsvik og Sander Sjøkvist i et forsøk på å redde poeng på hjemmebane, men de to klarte ikke å snu det for de gule og svarte. På overtid fikk Start flere sjanser, blant annet ved Braut Brunes og Kristoffer Tønnessen, men det ville seg ikke. Brann gikk seirende ut av kampen og var langt mer effektive enn våre helter var, og dermed må vi se tre poeng dra av gårde til Bergen.

Til slutt en stor takk til alle de oppmøtte i dag. Selv om det ikke ble poeng, var det en herlig stemning gjennom kampen, og vi håper det fortsetter. For denne støtten var enorm.

Ha en riktig god kveld.

Slik var kampen minutt for minutt:

Velkommen til vår live-oppdatering under dagens kamp mellom Start og Brann. Vi er en halvtime unna kampstart her på Sparebanken Sør Arena, og i dag er det sol og sommer – det eneste som mangler er Start-seier.

Og trolig blir det folksomt. Det er forhåndsolgt over 5000 billetter, og det er også et stort oppmøte av Brann-fans på ferie i Norges deiligste landsdel. Velkommen skal dere være.

Litt kjapp statistikk: Brann har vunnet noen kamper og ligger ganske langt oppe på tabellen. Gøy for dem det. Men de har ikke møtt Start i Kristiansand enda. 😊

Start slo Moss 3-0 på Melløs i cupen, mens det ble tre poeng og samme siffer borte mot Stjørdals/Blink på MUS Stadion Sandskogan i Stjørdal forrige mandag. Start ligger på 7.-plass med 19 poeng, og det er 5 poeng opp til Ranheim på 2.-plass.

Londsia skapte stemning under hele kampen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vi er i gang!

3 min: Start styrer i åpningsminuttene og presser Brann. Londsia synger og publikum er med!

8 min: Brann tar ledelsen 1-0 ved Mathias Rasmussen. Den var fin, rett og slett. Sørlendingen velger ikke å feire.

14 min: Start har frispark i farlig posisjon på kanten av 16-meteren. Kan det skje noe her?

16 min: Brann med litt mer initiativ nå, men ingen flere store sjanser til noen av lagene.

18 min: Så skjer det ting her. Først redder Vito Wormgoor på streken, og så får Jonatan Braut Brunes en kjempesjanse fra bare få meter etter et innlegg fra Peter Reinhardsen, men Dyngeland i Brann-målet får klarert.

20 min: Nå svinger det. Braut Brunes igjennom igjen, men denne gangen blir han forhindret i å avslutte.

21 min: Reinhardsen får avsluttet fra innenfor 16-meteren etter flott spill av Ndong og Fallenius, men ballen går noen meter utenfor mål.

Jonatan Braut Brunes roper på straffespark. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

22 min: Braut Brunes igjennom igjen. Denne gangen er han faller han i avslutningsøyeblikket, og ballen blir reddet. Roper på straffe, men dommeren vinker spillet videre.

25 min: Så er det Brann som er nære. Et langskudd går i tverra og over via målvakt Jasper Silva Torkildsen.

Det har vært et fyrverkeri av en kamp så langt, selv om det kun er scoret ett mål. Kampen svinger frem og tilbake, og det ligger noen flere mål i lufta.

33 min: Flott spill av Start. Luc Mares finner Oskar Fallenius på løp, og svensken tar med seg Peter Reinhardsen på høyrekanten. Dessverre blir innlegget plukket opp av Brann-målvakten.

Oskar Fallenius måtte dessverre forlate banen med skade. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

35 min: Ai ai ai. Så går Fallenius ned med skade. Er han ferdig for dagen?

Start-spillerne tar seg en drikkepause, mens Fallenius får litt behandling ute på gressmatta. Det ser ikke godt ut.

Han klarer ikke å gå av banen på egen maskin. Her går det nok mot et bytte. Synd, for svensken har vært frisk som alltid.

38 min: Mathias Grundetjern gjør seg klar.

Og DER er han på banen.

Nå er det bare å gjøre bestefar Leif Grundetjern stolt, Mathias!

Det er bare minutter igjen til pause. Vi rusler ned til indre bane og går live på Facebook om noen få øyeblikk. Følg med!

Vi er i gang igjen.

47 min: Cameron Cresswell har kommet inn for Schulze og banker til på et frispark.

48 min: Det påfølgende hjørnesparket blir også farlig, når Reinhardsen banker til, og Brann-målvakten med nød og neppe får slått til et nytt hjørnespark.

59 min: Så utnytter Brann en feilpasning og banker inn 2-0. Målscorer: Castro.

60 min: Brann gjør noen bytter. Rasmussen går ut.

Dagens tilskuerantall: 6238

Trener Sindre Tjelmeland følger med fra sidelinjen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

65 min: Start-frispark fra Cresswell som Dyngeland får ryddet unna. Braut Brunes plukker opp returen og prøver å finne en lagkamerat, men det blir bare innkast.

66 min: Peter Reinhardsen og Emir Derviskadic går ut, inn kommer Sander Sjøkvist og Kristoffer Valsvik.

73 min: Vito Wormgoor sitter nede med en skade.

Men han kommer seg på beina igjen.

77 min: Henrik Robstad gjør seg klar for å komme inn.

Vito forlater banen.

85 min: Robstad banker til på direkten etter et innlegg, men ballen spretter for høyt til at Braut Brunes får avsluttet på mål

86 min: Braut Brunes får en gyllen sjanse fra spiss vinkel, men ballen går like utenfor stolpen.

Det er lagt til minimum 4 minutter.

Peter Reinhardsen er kåret til dagens Starter.

Kristoffer Tønnessen var aktiv på kanten for Start og nære på å reduserer på overtid. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

90 min: Kristoffer Tønnessen får avslutte med hodet fra bare få meter, men headingen går utenfor.

90 min+: Start kommer til flere innlegg, men vi får ikke avsluttet. Kun sekunder igjen nå.

90 min+: Henrik Robstad går ned i feltet og roper på straffe. Ingenting sier dommer.

90 min+: Bjarni Antonsson header utenfor. Var det siste sjanse for dagen?

Det var det. Dommeren blåser av kampen, og Brann vinner 2-0. God innsats i dag fra Start, men det holdt ikke. Lykke til i Eliteserien, Brann.