Blytungt hjemmetap for Kongsvinger

Start hadde mye ball og masse innlegg, men mål ble det ikke - dermed ble det hjemmetap for Kongsvinger. Foto: Tor Erik Schrøder.

Det ble et blytungt hjemmetap for Kongsvinger søndag ettermiddag. Start måtte klare seg uten toppscorer Jonatan Braut Brunes, mens Basilio Ndong var tilbake på banen etter landslagsoppholdet.

Start var det beste laget i førsteomgangen, men de store sjansene uteble. Både Basilio Ndong og Sander Sjøkvist kom til flere innlegg, men inne foran mål ble det knapt farligheter. Oskar Fallenius var også frempå ved flere anledninger, men mål ble det ikke i førsteomgangen.

I pausen tok Sindre Tjelmeland ut unggutten Emir Derviskadic, og inn kom Cameron Cresswell. Og engelskmannen var frisk og kom til flere ok sjanser. Kanskje skulle han også hatt straffespark, men dommeren var ikke enig i Start-spillernes protester. Andreomgangen gav oss enda flere innlegg, men sjanser ble det ikke all verdens mer av. Sanyang, Antonsson og Fallenius skapte alle muligheter, men det ble aldri farlig nok.

I stedet var det måltyven Adem Güven som skulle bli matchvinner på en av svært få Kongsvinger-sjanser, og dermed ble det den femte kampen på rad uten seier for Start.

- Vi sliter å skape nok sjanser til å score mål, sier Tønnessen til FVN etter kampen, og fortsetter.

- Vi blir litt for stillestående og litt for få samtidige bevegelser. Vi må bare jobbe enda hardere og prøve å bli bedre.

- Det er mitt ansvar. Det er mitt ansvar å få dem til å ta de rommene, skape den ubalansen og få opp balltempoet. Det er jeg og trenerteamet som har gått oss inn i en blindgate, og det må vi stå sammen om å komme ut av, sier trener Sindre Tjelmeland.

Start - Kongsvinger 0-1 (0-0)

0-1 Adem Güven (74)

Tilskuere: 3258

Gult kort: Vito Wormgoor, Oskar Fallenius, Bjarni Mark Antonsson, Start – Tobias Bjørnebye, Harald Holter, Kongsvinger

Starts lag:

Mark Jensen – Luc Mares, Vito Wormgoor, Kristoffer Tønnessen – Sander Sjøkvist (Grundetjern fra 82), Emir Derviskadic (Cresswell fra 45), Bjarni Mark Antonsson, Basilio Ndong – Eirik Schulze, Alagie Sanyang (Bergan fra 90), Oskar Fallenius.

Benken:  Jasper Silva Torkildsen, Vegard Bergan, Peter Reinhardsen, Kristoffer Valsvik, Henrik Robstad, Jon-Helge Tveita, Cameron Cresswell, Mathias Grundetjern, Jesper Gregersen.

Slik var kampen minutt for minutt:

5 min: En nydelig flikk fra Alagie Sanyang sender Oskar Fallenius igjennom, men avslutningen blir blokkert til hjørnespark.

7 min: Vito Wormgoor får det gule kortet, etter at midtstopperen dro ned Adem Güven på vei gjennom.

8 min: Start får til en avslutning, men innlegget blir litt for vanskelig, og Sanyangs heading går høyt over.

9 min: Wormgoor ligger nede etter en duell – kommer seg på beina igjen.

11 min: Start med en fin sjanse. Eirik Schulze spiller ut til Oskar Fallenius i 16-meteren, men målvakten er med på avslutninga fra bare drøye ti meter.

21 min: Alagie Sanyang får avsluttet et angrep med et hodestøt, men ballen går like utenfor.

22 min: Vi nærmer oss halvveis i førsteomgangen, og foreløpig er det ingen mål mellom Start og Kongsvinger.

Det mest målrike oppgjøret mellom disse to lagene fikk vi tilbake i 1996, da det ble scoret hele ni mål på Kristiansand stadion i et oppgjør som endte 4-5.

Start største seier hjemme mot Kongsvinger kom året før, da Start vant hele 6-2

29 min: Oskar Fallenius får gult kort etter en holding.

34 min: Fin mulighet for Start. Start bryter og Basilio Ndong raser oppover venstrekanten og får avsluttet. Flere startspillere er i feltet, men ballen går ut over dødlinjen.

38 min: Kristoffer Tønnessen nede, men det ser ut som han kommer seg på beina igjen.

40 min: Oskar Fallenius med et fint løp langs venstrekanten og får til et godt innlegg som Sander Sjøkvist bare nesten får avsluttet.

43 min: Gult kort til Kongsvingers spiller nummer 18, Tobias Bjørnebye.

Det legges til tre minutter.

Lagene går til pause på stillingen 0-0.

Start gjør ett bytte i pausen. Emir Derviskadic går ut, inn kommer hat-trick-helten fra cupmøtet med Arendal, Cameron Cresswell!

49 min: Kristoffer Tønnessen kjemper seg forbi backen og får lagt inn fra venstrekanten, men det blir bare hjørnespark ut av det.

51 min: Sjøkvist finter ut Kongsvinger-backen og kommer til et fint innlegg, men heller ikke denne gangen får vi avsluttet på mål.

53 min: Så får Alagie Sanyang en kjempesjanse. Spissen blir spilt igjennom av Cresswell, men avslutningen går over mål.

55 min: Nytt Sjøkvist-innlegg. Lavt denne gangen. Men keeper er med på notene.

56 min: Kongsvinger kontrer: Güven mot Ndong. Vi får frispark. Men hadde nok holdt en knapp på Ndong i en løpeduell her.

57 min: Ny Start-sjanse. Ndong kommer til innlegg og Cresswell kommer til to sjanser, men målvakten får til slutt kontroll. Nære på der.

58 min: Så roper Start på straffe. Fin ball fra Bjarni Mark Antonsson til Cresswell i 16-meteren, og engelskmannen går ned i duellen. Ingenting sier dommer.

66 min: Vi får frispark i god posisjon etter at Cameron Cresswell blir felt.

67 min: Flott mulighet for Start. Alagie Sangyang banker til, og målvakten må strekke seg for å slå den til hjørnespark.

68 min: Antonsson smeller til fra distanse, men målvakten har kontroll. Skapt litt mer her i andreomgangen. Fortsatt drøye 20 minutter igjen.

71 min: Gult kort til Kongsvingers Harald Holter

74 min: Ny sjanse til Start. Etter flere innlegg får til slutt Oskar Fallenius avsluttet fra utenfor 16-meteren, men ballen går like over.

75 min: Så skjer det som ikke skal skje. Kongsvinger tar ledelsen ved Adem Güven. Kongsvinger har knapt skapt sjanser, men måltyven trenger ikke mange mulighetene. Nå må Start virkelig opp og frem!

77 min: Oskar Fallenius prøver seg fra distanse igjen, men nok en gang går ballen over mål – og nok en gang ligger en Kongsvinger-spiller nede. Her må kanskje målscorer Güven gi seg.

78 min: Tidligere Start-spiller Mathias Bringaker gjør seg klar for å komme inn.

81 min: Mathias Grundetjern gjør seg klar for å komme inn, samtidig som Bjarni Antonsson får gult kort. Ut gikk Sander Sjøkvist.

Dagens Starter er nummer 30 Basilio Ndong.

89 min: Alagie Sanyang ligger nede, og Start spiller ballen ut over sidelinjen.

90 min: Spissen går ut, og inn kommer Vegard Bergan.

Det er lagt til minimum 6 min.

Det ligger nok en Kongsvinger-spiller nede. Her kan vi nok holde på til sene kvelden.

90 min+: Vito Wormoor får avsluttet med hodet i 16-meteren, men headingen blir for svak.

Start spiller en 2-0-8-formasjon akkurat nå, uten at vi klarer å få ballen i mål.

90 min+: Der er det slutt. Kongsvinger vinner 1-0.