Frank foran KIL-kampen

Frank Thomassens tanker foran dagens viktige kamp mot Kongsvinger

Annonse:

FORAN START - KONGSVINGER

Kampen mot Stabæk var egentlig en OK kamp av Start. Vi var best. Vi skapte de største sjansene og vi hadde fortjent å vinne. Problemet er at dette var nok en kamp der vi "tapte" 2 poeng, og skal vi ha noe håp om direkte opprykk har vi ikke råd til slike poengtap - spesielt i "6-poengskamper" som dette. Samtidig har vi kun spilt 1/3 av sesongen, og dersom vi nå begynner å vinne disse jevne kampene, så vil vi klatre på tabellen. Mot Kongsvinger er det derimot kun 3 poeng som er godt nok. Hvis ikke er det bare å vinke farvel til topp-2 denne sesongen.
 


TABELLEN

8. Start............. 10...4-4-2...21-12...16 poeng

13. Kongsvinger.. 10...2-2-6...11-16...8 poeng
 



FORRIGE KAMP

Forrige kamp var hjemmekampen mot Stabæk som endte med 0-0. (joda, vi har også spilt en cupkamp mot Arendal innimellom)


I mangel av spillere som utmerket seg spesielt, så går ukens tommel opp til LONDSIA. Jeg fikk til tider frysninger der jeg satt foran skjermen og så et hav av Start-supportere som stod sammen med et felles mål om å skape best mulig stemning på supporterfeltet. Dette har blitt prøvd mange ganger og vi må vel tilbake til menighedens storhetstid for å finne noe lignende, men fram til nå har man hatt for sterke grupperinger som ikke kunne samarbeid. Ved hjelp av ledelsene i Ultras og Tigerberget og med en representant fra IK Start, har man nå fått til en paraply som kalles Londsia og i forrige kamp ble det levert meget bra liv, lyd og stemning fra dette feltet. La oss håpe det fortsetter - for det vil definitivt ha en effekt, og når vi skal opp i eliteserien, så er det viktig at vi har en god supporterskare som kan bidra som spiller nr 12. Fantastisk innsats fra hele feltet, og så håper vi at nye krefter fortsetter å komme til.

 

KONGSVINGER IDRETTSLAG

Kongsvinger rykket opp foran denne sesongen på imponerende vis. De endte med kun 2 tap i PostNord ligaen og scoret 88 mål på sine 26 kamper. Foran årets sesong hentet de flere solide spillere og var nok regnet som en av outsiderne til kampen om playoffplassene. En av de nye spillerne er Kristian Jahr som kom fra Strømmen. Han har 2 målgivende men har kun spilt 3 kamper.

Den mest profilerte spilleren er definitivt Adem Guven som kun har startet en kamp denne sesongen. Guven scoret utrolige 25 mål på 27 kamper i 2021 sesongen.

Kongsvinger er svake borte og har 5 strake tap og en måforskjell på 2-9. 

 

Laget har ingen som soner karantene og har heller ikke store skadeproblemer så vidt jeg har fått med meg. Men, som nevnt er Adem Guven tilbake i laget - og han må absolutt passes på.

 

KONGSVINGER'S 5 SISTE KAMPER

23 mai: KFUM - Kongsvinger 1-0 (serie)

26 mai: Kongsvinger - Brann 1-3 (serie)

30 mai: Stabæk - Kongsvinger 1-0 (serie)

14 juni: Eidsvold TF - Kongsvinger 3-2 (cup)

20 juni: Kongsvinger - Grorud 2-2



IK START

Hos Start så har Braut Brunes slitt med en skade, men det sies at han blir klar her etter å ha blitt hvilt i cupkampen mot Arendal. I samme kampen med Fallenius skadet og er trolig ute her. Ndong er derimot tilbake og går rett inn på laget. Henrik Robstad ble utvist i cupkampen og må sone her, men der kommer Wormgoor forhåpentligvis inn. Cameron Cresswell scoret 3 ganger mot Arendal og får nok spilletid her, selv om det vel trolig ikke blir fra start. Jeg tipper vi starter med dette laget: (3-4-3)


Jensen
 

Mares

Wormgoor

Tønnessen 

 

Sjøkvist

Antonsson
 

Derviskadic

Ndong


 

Schulze

Braut Brunes

Sanyang
 

I FARESONEN

Vi har nå kommet så langt i sesongen at spillerne begynner å pådra seg endel kort, og dermed fare for å måtte sone karantener. 

Her vil jeg legge inn en oversikt over hvilke spillere hos Start og vår neste motstander som må passe seg. I neste runde spiller vi borte mot Stjørdals-Blink og disse spillerne må unngå kort denne runden:


 

Start: Ingen i faresonen

Stjørdals-Blink: Robin Bjørnholm

 

 

NOEN TANKER TIL SLUTT

Etter at det kun ble 1 poeng mot Stabæk, er dette nå blitt en kamp som vi ikke har råd til å avgi poeng i. Selv om vi har hatt mye marginer mot oss så langt, er det til syvende og sist spillernes ansvar å plassere skuddene så de går stang inn i stedet for stang ut. Joda, det er kanskje litt tilfeldigheter, men gode lag har marginene med seg - slik som vi nå ser Brann har. 
 

Skal Start ha noen mulighet til å havne på topp-2 så må vi forbedre effektiviteten. Heldigvis ser det ut som om Braut Brunes er tilbake og forhåpentligvis er han skarpere enn det han var i kampen mot Stabæk. Da virket han hemmet av skaden han har slitt med. Samtidig kan vi ikke legge alt ansvar på Brunes. Det er 9 andre utespillere som må bidra med målpoeng, og spesielt Sanyang må nå vise seg fram. Han scoret 11 ganger for KFUM i fjor, men har slitt i Start-trøya - selv om han hadde en meget god vinter. Det handler mye om selvtillit og så får vi håpe at det blir litt ketchup-effekt når han først får en fulltreffer. 
 


 

Ellers så håper jeg Ndong fortsetter der han slapp før landslagspausen. Han har en x-faktor som var sårt savnet i forrige hjemmekamp. 
 

Vi har nå spilt 1/3 av sesongen, og selv om vi har levert til tider bra spill, så er poengfangsten altfor svak. Vi er 10 poeng bak Brann og 6 poeng bak Mjøndalen, og da sier det seg selv at vi ikke har råd til mange flere poengtap om vi skal ta igjen lagene foran oss. I de neste 3 kampene skal vi spille mot Kongsvinger, Stjørdals-Blink og Brann i tillegg til en cupkamp i Moss. La oss håpe vi står igjen med minimum 7 poeng fra disse 3 kampene og at vi i tillegg har sikret oss billett til 4.runde i cupen. 


 

Det kan fremdeles bli en fantastisk sesong, men da må vi få en rekke med 3-poengere, og den første SKAL komme mot Kongsvinger. 

 

Ellers håper jeg enda flere tar turen på søndagens kamp - og at supporterfeltet "Londsia" fortsetter å vokse både i størrelse og i volum.


 

Etter 4 strake kamper uten seier i seriespill trenger vi nå en god opplevelse og fornyet optimisme rundt klubben. Det er fremdeles 60 poeng å spille om. La oss ta de 3 første i søndagens kamp mot Kongsvinger.
 


 

HEIA START!


 

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: