To sene mål reddet ett poeng for Start

Takket være fem elleville sluttminutter fikk Start med seg ett livsviktig poeng fra Stjørdal lørdag ettermiddag. Foto: Ole Gilboe Hermansen

Da klokka tikket mot 90 minutter, stod det fortsatt 2-0 til Stjørdals/Blink på M.U.S. Stadion Sandskogen. Da bommet hjemmelagets keeper, Frank Stople, fullstendig på et innlegg fra venstre, ballen havnet hos innbytter Sander Sjøkvist, som skjøt i det tomme buret.

Gjestene fra Kristiansand fikk nå skikkelig blod på tann, og fikk utligningen nesten fire minutter på overtid. Peter Reinhardsen ble Starts livredder med en flott heading.

Stjørdals/Blink er et av OBOS-ligaens gjerrigste hjemmelag. Før dagens kamp hadde de kun sluppet inn åtte mål på eget gress.

De første 20 minuttene i Stjørdal var ganske rotete, før Start tok over initiativet og trykket hjemmelaget bakover. Så skulle det bli et balltap på midtbanen som førte til at hjemmelaget tok ledelsen.

Stjørdals/Blink kom på en kjapp kontring, ballen ble spilt ut til venstre på Runar Hauge, som skjøt i mål via borterste stolpe.

Blink gikk nå mer eller mindre i forsvar, lot Start ha ballen, men sørlendingene klarte ikke å skape de store sjansene foran trøndernes keeper. Dermed stod det 1-0 ved pause.

2. omgang fortsatte med stort spillemessig overtak til Start, men heller ikke nå klarte de å skape de store farlighetene foran Blink-målet.

I stedet skulle det bli Blink som gikk opp til 2-0 i det 70. minutt, da Morten Strand knuste Start-kaptein Kristoffer Tønnessen og headet vakkert i mål.

Nå så det alvorlig mørkt ut for Start, og det kunne blitt enda verre. For hjemmelaget var nære på å punktere kampen med en 3-0-scoring, men målvakt Amund Wichne holdt Start inne i kampen med en feberredning.

Åtte minutter før slutt valgte imidlertid Start-trener Sindre Tjelmeland å ta ut midtstopper Henrik Robstad og erstatte ham med Vegard Bergan, som ble plassert helt på topp. Det skulle vise seg å være en genistrek.

Høyvokste Bergan, med sin voldsomme luftstyrke, skapte umiddelbart trøbbel for Blink-forsvaret, og var sentral da Sander Sjøkvist reduserte, og ga Start håp om poeng i det 90. minutt.

Stjørdals/Blink var tydelig rystet etter den sene reduseringen, Start trykket på, og fikk en særdeles viktig utligning da Peter Reinhardsen scoret sitt første OBOS-ligamål for sesongen.

Dermed endte det 2-2 på M.U.S. Stadion Sandskogen, og Start drar hjem med i alle fall en god opplevelse fra sluttminuttene i Stjørdal. Den opplevelsen er veldig god ha med seg inn mot en ny viktig kamp allerede på onsdag.

Da kommer Grorud på besøk til Sparebanken Sør Arena, et lag som i dag slo Raufoss 2-1 og er bare to poeng bak Start på tabellen – 27 mot 24.

– Vi er skuffet over prestasjonen, sier Sindre Tjelmeland til ikstart.no etter kampen.

– Vi sliter med å få brutt ned Stjørdals/Blink og skaper ikke nok sjanser på dem. Nå skaper riktignok ikke de heller mange sjansene, men de er effektive når de kommer frem. Totalt sett er vi skuffet over prestasjonen, og vi ser frem til å revansjere den på onsdag. Så må vi trekke frem kollektivet og gruppas evne til å slå tilbake, selv når det ser ut som det er på sitt mest håpløse.

– Jeg tror det er en veldig revansjesugen gjeng som har lyst å revansjere prestasjonen her, så vi skal jobbe godt disse dagene, også skal vi få en mye bedre prestasjon på onsdag, avslutter Tjelmeland før han og laget returnerer til Kristiansand.