To langskudd, tre poeng og null baklengs mot Aalesund

Start vant søndagens oppgjør mot rivalene fra Aalesund etter et par susende langskudd. Foto Tor Erik Schrøder NTB

Dommer: Mohammad Usman Aslam

Det var godt over 20 grader og et skikkelig smeigevær som ventet Start og Aalesund på Sparebanken Sør Arena tidlig søndag ettermiddag.

Aalesund og tidligere Start-spiller Erlend Segberg kom til Kristiansand med seks poeng på tre kamper, etter to hjemmeseire mot Bryne og KFUM, mens laget gikk på et 4-2-tap på NAMMO stadion mot Raufoss i andre serierunde.

Start på sin side hadde ikke hatt den beste oppladingen, etter at laget måtte gå i karantene etter forrige hjemmekamp og kun hadde tre treninger sammen før møtet med det forventede topplaget Aalesund.

Trener Joey Hardarson gjorde flere endringer fra hjemmemøtet med Jerv, der Henrik Robstad tok over venstrebacken fra Kristoffer Tønnessen, som på sin side erstattet Mohamed El Makrini i den defensive midtbanerollen, mens Adeleke Akinyemi startet på høyrekanten.

Start åpnet bra i førsteomgang og skapte flere ok sjanser de første 20 minuttene, men etter hvert tok Aalesund over mye av spillet. Aalesund skapte også flere sjanser mot slutten av førsteomgang, men lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

I andreomgang åpnet Start sterkt, og kanskje var sola på Starts side i dag, for etter bare åtte minutter av omgangen smalt kaptein Kristoffer Tønnessen inn 1-0 på et langskudd.

Og nå var det mye Start. Laget rullet opp angrep etter angrep, og etter en drøy time kom nummer to. Eman Markovic ladet kanonen og smalt inn 2-0 på nok et langskudd.

Og som ikke det var nok, var Adeleke Akinyemi bare milimetre fra å øke til 3-0, da han smalt til fra innenfor 16, men ballen smalt i stanga og ut helt oppe i hjørnet.

Aalesund prøvde å presse seg tilbake i kampen mot slutten, men Start var flinke til å få ballen bort, og til slutt vant hjemmelaget en fortjent seier.

Peter Reinhardsen i duell mot Aalesund. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

8 min: Robstad med et fint løp opp langs venstrekanten og tar med seg Markovic. Innlegget finner Ramsland, men skuddet går i stanga og ut.

14 min: Nære på for Start når Vegard Bergan kommer på blank kasse etter et frispark fra Kristoffer Tønnessen, men forsvarsspilleren rekker ikke helt frem.

20 min: Ramsland blir spilt igjennom, men avslutningen blir for enkel for Aalesunds målvakt.

23 min: Ødemarksbakken får skutt fra utenfor 16-meteren, men Deumeland har full kontroll. Aalesunds første skudd på mål i kampen.

26 min: Aalesund får avsluttet etter et hjørnespark, men Robstad stanser skuddet og klarerer.

28 min: Gult kort til Starts Peter Reinhardsen.

29 min: Aalesund får avsluttet godt fra det påfølgende frisparket, men Deumeland får klarert ballen.

33 min: Adeleke kjemper med seg ballen etter flere dueller og finner Ramsland foran mål. Spissen finner Markovic med en tversoverpasning, men avslutningen til Eman er for høy.

Starts første sjanse etter en god Aalesund-periode de siste 10-15 minuttene.

38 min: Castro får skutt fra rundt 20 meter, men Deumeland har full kontroll.

Lagene går til pause på stillingen 0-0.

48 min: Adeleke får avsluttet etter et innlegg fra Markovic, men headingen går over mål.

Kristoffer Tønnessen (midten) jubler etter at han ga hjemmelaget ledelsen 1-0 kampen i 1. divisjon mellom Start og Aalesund på Sparebanken Sør Arena i Kristiansand.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

53 min: Start tar ledelsen 1-0 etter et langskudd fra Kristoffer Tønnessen.

55 min: Gult kort til Starts Eirik Schulze.

56 min: Aalesund får avsluttet fra farlig posisjon etter et hjørnespark, men skuddet blir blokkert til et nytt hjørnespark.

57 min: Start gjør et bytte. Matias Belli Moldskred går ut og Mikael Ugland kommer inn.

59 min: Flott løp av Adeleke på høyrekanten, får lagt ut til Kristoffer Tønnessen, men skuddet blir blokkert til hjørnespark.

60 min: Ny stor sjanse når Robstad får headet ballen mot mål etter hjørnesparket. Start roper på mål, men dommeren melder at ballen ikke var inne.

60 min: Gult kort Niklas Castro

63 min: 2-0 til Start ved Eman Markovic på et nydelig langskudd.

65 min: Ramsland blir liggende etter en duell, men han kommer seg på beina igjen.

69 min: Bytter Aalsund. Nordlie, Kallevåg, Ødemarksbakken ut - Lima, Diaw, Agdestein inn.

73 min: Ugland med et fint løp og får skutt, men ballen blir blokkert ut til hjørnespark.

75 min: Start gjør et bytte. Jørgensen ut og Sjøkvist inn.

76 min: Aalesund får avsluttet i tverrligger, men vi får ballen bort.

78 min: Ny sjanse til Start. Schulze finner Tønnessen utenfor 16-meteren, men skuddet sitter ikke like bra denne gang fra vår kaptein.

83 min: Kjempesjanse for Start. Ramsland vinner en duell ved 16-meteren og Adeleke smeller ballen helt opp i hjørnet, men dessverre går den i stolpen.

90 min: Agdestein skader seg og må ut på båre. Inn kommer Isak Määttä.

Aalesund klarte aldri å få en redusering og komme seg tilbake i kampen, og Start tar tre veldig viktige poeng på Sparebanken Sør Arena.