Start ydmyket på hjemmebane

Start gikk på et 2-6-tap hjemme for Fredrikstad søndag ettermiddag. Her er kampfakta og oppsummering av kampen. FOTO: Tor-Erik Schrøder / NTB

Starts lag:

Amund Wichne - Jon-Helge Tveita (Reinhardsen fra 61), Vegard Bergan (Mares fra 61), Henrik Robstad, Kristoffer Tønnessen, Basilio Ndong - Cameron Cresswell (Sjøkvist fra 67), Ask Tjærandsen-Skau (Belli Moldskred fra 82), Mikael Ugland (Schulze fra 67), Eman Markovic - Martin Ramsland.

Benken: Sondre Solås, Peter Reinhardsen, Joackim Jørgensen, Matias Belli Moldskred, Eirik Schulze, Luc Mares, Adeleke Akinyemi, Sander Sjøkvist, Emir Derviskadic.

Dommer: Daniel Higraff (Randaberg IL - Fotball)

Ass.dommer 1: Steffen Tendvall Abrahamsen (Randesund IL)
Ass.dommer 2: Henrik Pettersen Sunde (Baune, SK)

4. dommer: Hussein Al-Kharasani (Tveit IL)

Dommerveileder: Espen Berntsen (Fart, FL)

Kampdelegat: Hallgeir Oftedal (Våg FK)

Kampsammendrag:

Start tok imot Fredrikstad på Sparebanken Sør Arena søndag ettermiddag. Bortelaget har hatt en imponerende sesong som nyopprykket lag, og lå før kampen mot Start på en fjerdeplass på tabellen.

Laget fra Plankebyen kom fra en 2-0-seier over Ullensaker/Kisa forrige helg, mens Start slo Mjøndalen 4-2 i cupen forrige onsdag.

Det motsatte oppgjøret endte 2-2, og det skulle bli målrikt også i Kristiansand.

For etter bare fem minutter angrep Start på venstrekanten. Basilio Ndong fant Eman Markovic i bakrommet, innlegget gikk helt gjennom feltet, men ble etter hvert slått tilbake igjen av Ask Tjærandsen-Skau, og på nærmeste stolpe dukket engelskmannen Cameron Cresswell opp og satte inn 1-0 til Start.

Men det skulle dessverre ikke vare lenge, for bare to minutter senere satt utligningen til 1-1 for Fredrikstad, etter at Riki Alba fikk stå veldig alene på et innlegg.

Fredrikstad skapte en del sjanser denne perioden, og etter 24 minutter snudde Alba kampen for bortelaget etter et flott angrep, der ballen til slutt trillet i stanga og inn til 1-2.

Start slet med å skape det store frem til rundt halvtimen spilt, da de produserte en kanonade av sjanser foran Fredrikstad-målvakten, men ballen ville ikke inn. I stedet ble det blåst straffespark, og Eman Markovic fikk sjansen til å utligne. Lyngdølen satte ballen i mål på returen, etter at Fredrikstad-målvakten først reddet vingens første forsøk, dermed stod det 2-2.

Men da hjemmepublikummet øynet et press fra hjemmelaget, var det isteden bortelaget som igjen skulle gå i ledelsen. Fredrikstad vant ballen og gikk rett i angrep på venstrekanten, og på motsatt kant ventet Riki Alba som fikk sette inn sitt og lagets tredje mål for kampen – 3-2 til Fredrikstad.

Og på overtid satt mål nummer fire for et offensivt Fredrikstad-lag. Nok en feilpasning fra Start ble brutalt utnyttet av et effektivt bortelag. Igjen var det Alba som fikk ballen på høyrekanten, men denne gangen ble innlegget hans satt i mål til 2-4 av Start-forsvarer Vegard Bergan. Det ble også pauseresultatet.

Start skapte et ok sjanser i starten av førsteomgang ved Mikael Ugland, men Fredrikstad hadde grei kontroll på avslutningene. I stedet kunne bortelaget igjen kontre Start i senk, og etter 55 minutter scoret Fredrikstad sitt femte mål og punkterte kampen ved Taofeek Ismaheel.

Etter timen spilt byttet Sindre Tjelmeland ut Vegard Bergan og Jon-Helge Tveita, og satte i stedet inn Luc Mares og Peter Reinhardsen.

Men byttene gav ikke noen umiddelbar forbedring, for bare et par minutter etter gikk Fredrikstad opp i en 6-2!-ledelse ved Henrik Kjelsrud Johansen.

En total kollaps av laget, som slapp til bortelaget gang etter gang.

Etter målet slapp Fredrikstad seg litt ned og kampen dalte i tempo. Det ble ikke flere mål, og Start gikk på et ydmykende 2-6-tap på hjemmebane.

Nå venter Raufoss på bortebane førstkommende onsdag, før Åsane besøker Sparebanken Sør Arena førstkommende lørdag.

Publisert: 26.09.2021, oppdatert: 27.09.2021
Skrevet av: Egil Imenes