Start med nytt hjemmetap - slik var kampen

Det ble nytt tungt tap for Start etter 1-4 for HamKam

Mandagen ble en innholdsrik dag for både klubb og supportere. Terje Marcussen ble annonsert som ny klubbdirektør, og det virket som hele Sørlandet fikk seg et løft før kampen.

Kl. 18:00 dukket Kjetil Rekdal og HamKam opp på Sparebanken Sør Arena, og spillerne skulle prøve å gi deres nye sjef en knallstart på hans Start-karriere.

Nærmere 2000 håpefulle tilskuere hadde funnet veien til stadion og skapte en fin ramme rundt oppgjøret.

Kampen bølget litt frem og tilbake de første minuttene, der ingen av lagene klarte å få et overtak. HamKam spilte veldig direkte og kom til et par farligheter, mens Start prøvde å spille se frem til sjanser, uten å skape all verdens.

Martin Ramsland var den som var nærmest scoring for Start de første 20 minuttene, etter at han kjempet seg frem på et par innlegg, men kraftspissen fikk ikke avslutningene på mål.

Etter en drøy halvtime skapte bortelaget kampens til da største sjanse, da Kristian Eriksen kom alene med Deumeland, men heldigvis gikk ballen i stanga og ut.

Etter 35 minutter tok HamKam ledelsen 1-0 ved Kristian Eriksen etter et hjørnespark, etter at samme mann hadde fått tre store sjanser i løpet av få minutter.

Like før pause fikk Henrik Robstad en god sjanse, da han dro til fra utenfor 16-meteren, men HamKam-målvakten var med på notene. Dermed ble stillingen til pause 0-1.

Starts Martin Ramsland og Vegard Bergan. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

I pausen gikk Peter Reinhardsen og Vegard Bergan ut, mens Matias Belli Moldskred og Joackim Jørgensen kom inn.

Men etter 52 minutter rotet Start det til i forsvaret, og Morten Bjørlo fikk sette ballen i mål til 2-0.

Like etterpå mister Start ballen i forsvaret, og Ruben Alegre fikk ballen på venstrekanten og smalt ballen i mål. 3-0 til bortelaget.

Start mistet ballen gang på gang i farlig posisjon, og HamKam fikk leke seg med et hjemmelag helt uten selvtillit.

Etter 62 minutter gikk Sebastian Buch Jensen ut, mens Sander Sjøkvist kom inn for Start.

Etter 64 minutter satt endelig målet for Start, da Eirik Schulze headet inn reduseringsmålet, og stillingen var da 1-3.

Start gjorde også et bytte og satte inn Emil Pedersen for Mikael Ugland.

HamKam var tydelig fornøyde med resultatet og drøyde tiden så fort de kunne. Det førte til gult kort til målvakt Faye Lund.

Etter 77 minutter gikk Henrik Robstad ut, mens Sindre Tjelmeland heiv innpå Adeleke Akinyemi for å prøve å redde et poeng i kampen.

Fire minutter før slutt fikk Ramsland ballen i en god posisjon utenfor 16-meteren, men dessverre ble skuddet alt for enkelt for Faye Lund.

På overtid fastsatte innbytter Albert Berisha inn 4-1 til bortelaget, og dermed gikk Start på et nytt hjemmetap.