Start greit videre fra første runde i cupen

Start med 8-0-seier på Fevik. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Endelig var cupen i gang igjen, og Start reiste til Fevik for å møte Norsk-Tipping-laget, IL Express.

Fevik-laget hadde rigget til folkefest, og det var kanskje ikke rart at publikum strømmet til stadion, for kampen var den første til A-laget siden 18. oktober 2019, da laget slo Arendals andrelag 5-2.

Totalt hadde 625 fotballgale hjemme- og bortefans samlet seg på Fevik stadion, og allerede i god tid før kamp var det folksomt på tribunen.

Start dominerte ikke uventet fra start og hadde et skudd i stanga etter et drøyt minutt og en dobbelsjanse ved Mikael Ugland og Adeleke Akinyemi etter rundt ni minutter.

Start fortsatte å trille ball, men de sjansene kom ikke før laget kjempet seg til et par hjørnespark. Men målvakten Marius Larsen holdt hjemmelaget inne i kampen.

Etter 25 tok allikevel bortelaget ledelsen, etter at Adeleke Akinyemi smalt til fra distanse – uttakbart for Express-målvakten.

Bare et par minutter senere fikk Start nok en stor sjanse, da Adeleke kom løpende opp langs høyrekanten og fikk avsluttet. Express-målvakten måtte gi retur, men klarte å få kontroll på ballen før Eman Markovic fikk satt inn støtet.

Etter halvtimen spilt doblet bortelaget ledelsen, da Kristoffer Tønnessen fikk lagt inn fra venstre, og Eman Markovic satte innlegget i mål.

Etter 36 minutter satt Kristoffer Tønnessen inn 3-0 til Start etter et innlegg fra Eman Markovic.

Start nære på 4-0 etter 41 minutter, men etter litt klabb og babb får Express kontroll på ballen. De går rett på en kontring og tvinger keeperdebutant Jasper Silva Torkildsen til å finne frem en refleksredning.

Et par minutter før pause fikk Start sitt fjerde for dagen. Adeleke fikk med seg ballen og smalt til fra utenfor 16-meteren. Ballen curlet fint opp i høyre hjørne, og Start kunne gå til pause med en komfortabel 4-0-seier.

Adeleke Akinyemi og Martin Ramsland feirer under kampen Express - Start på Fevik stadion. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

I pausen kom Levi Eftevaag inn for Mohamed El Makrini.

Etter bare noen få minutter fikk Adeleke tidens sjanse etter at målvakten gav retur på et Martin Ramsland-skudd, men avslutningen gikk himmelhøyt over mål.

Etter 57 minutt økte Eirik Schulze til 5-0 til Start, mens Levi Eftevaag sendte Eman Markovic gjennom med en flott stikker like etterpå, der lyngdølen satte ballen sikkert i mål til 6-0.

Og unge Eftevaag imponerte med flere lekre detaljer ute på gressmatta og dominerte til tider mot det lokale tredjedivisjonslaget.

Mot slutten av kampen byttet Start ut flere av profilene sine, mens unggutter som Emil Pedersen, Sander Sjøkvist og Preben Hille kom inn.

Tempoet roet seg ned mot slutten av kampen, og Start skapte kun noen få sjanser på kontringer. Det var heller ingen overraskelse, ettersom halve laget hadde blitt byttet ut og at varmen gjorde sitt for å slite ut spillerne.

Etter 87 minutter satte Sander Sjøkvist inn 7-0 til Start etter en fin gjennombruddspasning fra Mikael Ugland.

Like før slutt satte Adeleke inn sitt tredje for dagen og 8-0 til Start.

Dermed ble det til slutt en komfortabel seier til Start på Fevik. Nå er det bare å glede seg til neste cuprunde allerede om ei ukes tid.

Publisert: 24.07.2021, oppdatert: 01.08.2021
Skrevet av: Egil Imenes