Sindre Tjelmeland: – Et veldig skuffende resultat, men vi skal riste det av oss

Start tapte 3-2 for Hamkam søndag formiddag, etter at Martin Ramsland og Eirik Schulze scoret for de gule og svarte.

Start stod ovenfor en formidabel oppgave borte mot serielederne Hamarkameratene søndag ettermiddag. Hjemmelaget, anført av tidligere Start-trener Kjetil Rekdal, kunne få en luke på fire poeng ned til Jerv på andreplass med seier over et poengjagende Start-lag.

Start og Hamkam foran søndagens kamp i OBOS-ligaen. Foto: Rune Hægeland.

Og hjemmelaget gikk rett i strupen på det for anledningen sortkledde Start-laget. For allerede etter to minutter hadde de hvite og grønne skapt to sjanser, der den siste ble avverget av en våken Amund Wichne i Start-buret.

De første drøye ti minuttene tilhørte hjemmelaget, og Start var kanskje litt heldig som slapp unna et baklengsmål, men så våknet Start-laget.

Etter rundt kvarteret spilt var Eman Markovic nære på ved å sette ballen i mål etter et hjørnespark, men målvakten var med på notene.

Start fortsatte presset mot hjemmelaget, og tok også ledelsen etter et fint samspill mellom Eirik Schulze og Martin Ramsland. 1-0 til Start.

Men kun et par minutter senere glapp det i forsvaret til Start, og storscoreren Jonas Enkerud kunne utligne til 1-1.

Hamkam tok over litt av spillet etter utligningen og skapte flere sjanser i luftrommet foran Amund Wichne i Start-buret. Start forsøkte ofte å spille seg ut bakfra, men mot slutten av kampen ble en feilpasning avgjørende i negativ forstand, da Kristian Eriksen fikk sende hjemmelaget i ledelsen med 2-1.

Minuttet før pause var Sander Sjøkvist nære ved å utligne, etter at han fikk avslutte et flott angrep startet av Ask Tjærandsen-Skau og Jon-Helge Tveita, men målvakten stod på rett sted, og dermed kunne hjemmelaget gå til pause med 2-1.

Start fikk en knallstart på andreomgangen, da Sander Sjøkvist fant «luftens baron», Eirik Schulze inne foran mål, og mandalitten stanget inn 2-2.

Etter en liten feiring foran hjemmepublikummet, fikk midtbanespilleren også tildelt et gult kort.

Spillet bølget litt frem og tilbake, og ingen av lagene klarte å komme til de store sjansene. En halvtime før slutt fikk engelskmannen Cameron Cresswell sjansen til fordel for Sander Sjøkvist, mens målscorer Eirik Schulze og Eman Markovic ble byttet ut til fordel for Matias Belli Moldskred og Vegard Bergan like etter.

Men selv med friske bein skulle det ikke gå for Start. Vetle Skjaervik slo et innlegg fra langt, langt hold, Vegard Bergan nådde ikke opp i hodeduellen og ballen spratt inn i krysset bak Amund Wichne. 3-2 til hjemmelaget.

Ikke lenge etter tråklet Hamkam seg igjennom forsvaret, men avslutningen gikk heldigvis like utenfor mål.

Like før slutt kunne Vegard Bergan ha utlignet for Start, men headingen gikk dessverre over målet, og dermed ble det et tungt tap mot serielederen og en lang busstur hjem til Kristiansand.

– Det var vanvittig irriterende, sa Start-trener Sindre Tjelmeland etter kampen.

– Vi slipper inn tre mål som er altfor enkle. Vi henger ikke godt nok sammen i forsvarsspillet. Det var bedre i andreomgang, spesielt når vi får litt ny energi, og vi klarer å løfte oss opp oftere. Jeg synes vi fortjener å sitte igjen med noe her, men det gjør vi dessverre ikke.

Den unge midtbanespilleren Ask Tjærandsen-Skau spilte nok en god kamp på midten for Start, og den Bodø/Glimt-utleide spilleren fikk også skryt av Start-treneren etter 3-2-tapet.

– Jeg synes Ask har vært god i alle tre kampene han har spilt. Han er kreativ, men skal jeg sette fingeren på noe, kunne han ha spilt Hamkam i trøbbel oftere. Han er fleksibel og en god fotballspiller som vi er glade for å ha ut sesongen.

Vi tar med oss et par fine scoringer, men alt i alt var det en svært skuffet Start-trener som forlot Briskeby sent søndag formiddag.

– Totalt sett er resultatet veldig skuffende. Vi burde hatt et straffespark på 2-2 og var nære ved å utligne til 3-3, men vi skal riste det av oss og komme oss på jobb igjen relativt kjapt.