Hjemmetap på tross av 2-0-ledelse

Start skuffet stort og tapte hjemme mot KFUM Oslo. Her er sammendraget av kampen.

Lørdag ettermiddag var det endelig klart for seriefotball igjen etter en lengre landslagsperiode, og Start skulle i aksjon mot KFUM på Sparebanken Sør Arena.

Start vant det motsatte oppgjøret tidligere i sommer med 2-0, der målscorerne var Eirik Schulze og Matias Belli Moldskred.

Henrik Robstad var suspendert til kampen, og Start la om til en treer bak med Joackim Jørgensen og Vegard Bergan som makkere til Luc Mares.

Og det var hjemmelaget som kom best i gang. Eman Markovic fikk sjansen etter et fint angrep bare minutter ut i kampen, men avslutningen gikk over målet.

Men etter ti minutter skulle den sitte for de gule og svarte. Kristoffer Tønnessen gikk på et fint raid oppover venstrekanten, og ballen endte til slutt opp i beina på Eman Markovic som banket ballen i mål til 1-0 fra kloss hold.

Så skulle det bare gå fire minutter før nummer to satt i kassa bak KFUM-målvakt Emil Gundelach Ødegaard. Igjen var det venstreback Tønnessen som skapte startet angrepet, Ask Tjærandsen-Skau smalt til fra rundt 16 meter, mens Jon-Helge Tveita styrte ballen forbi Kåffa-målvakten. 2-0 etter bare 14 minutter.

Etter dette roet tempoet i kampen seg noe, og bortelaget kom seg noe mer inn i kampen, men heldigvis endte sjansene de fikk uten resultat.

Trener Sindre Tjelmeland var aktiv på sidelinjen og prøvde å «piske» spillerne fremover, men det var Kåffa som skapte de største sjansene mot slutten av omgangen, og på overtid satt reduseringen ved Jesper Taaje. Dermed gikk lagene til pause med en 2-1-ledelse til Start.

I andreomgang forventet hjemmepublikummet at de gule og svarte igjen skulle gå ut i 100 fra første minutt, men i stedet var det bortelaget som fortsatte presset fra slutten av førsteomgangen. I løpet av de første ti minuttene hadde KFUM et mål annullert for offside og en avslutning i stanga.

Etter en snau time tok et presset Start-lag grep og byttet inn Sander Sjøkvist for Luc Mares. Men bortelaget fortsatte å kjøre kampen, og Start så ut som et helt annet lag enn det som herjet de første 20 minuttene i førsteomgang.

Kåffa skapte sjanse på sjanse, mens Start så til tider svært nervøse ut i forsvar. Og det gikk som det måtte gå. Kåffa utlignet etter rot i forsvaret ved David Tavakoli etter 73 minutter.

Og vondt skulle bli til verre, for bare tre minutter senere stod det 2-3 på måltavla, etter at Bilal Njie satt inn innlegget fra Stian Sortevik.

Start så til tider svært slitne ut, men klarte å komme seg til en sluttspurt. Men selv med sjanser til både Akinyemi, Cresswell og resten av den offensive delen av laget, klarte ikke Start å utligne.

Dermed ender det med et skuffende 2-3-tap på hjemmebane, og vi har mye å jobbe med.

Publisert: 11.09.2021, oppdatert: 16.09.2021
Skrevet av: Egil Imenes